Blog

Acidul hialuronic- vital pentru sanatatea pielii!

Te sperie termenul de „acid”? Nu lasa cuvantul „acid” să te pacaleasca!

Ce este acidul hialuronic si care este rolul lui in organism.

Acidul hialuronic (HA) este o substanta produsa in mod natural de organismul uman. Corpul uman al unui adult contine aproximativ 15 grame de acid hialuronic iar 50 % din aceasta cantitate se gaseste in piele (in derm- 0.5 mg/ kg respectiv in epiderm- 0.1 mg/ kg)

Rolul acidului hialuronic este sa transporte nutrientii catre celule, sa le purifice de toxine, actionand ca un lubrifiant. Acidul hialuronic retine cantitati mari de apa marindu-si volumul propriu de 100 de ori, si tocmai de aceea este considerat un ingredient premium si vital pentru hidratarea tesuturilor. Si nu doar ca acumuleaza toata acea umiditate necesara in pielea noastra, dar, de asemenea, impiedica ca toata acea umiditate sa se evapore.

Cercetarile stiintifice au aratat ca Acidul Hialuronic ajuta la imbunatatirea hidratarii pielii si la producerea de colagen, la combaterea radicalilor liberi, la mentinerea elasticitatii pielii si are chiar proprietati antibacteriene si antiinflamatorii care ajuta la vindecarea ranilor. Da, este adevarat are un rol vindecare!

De ce avem nevoie de mai mult acid hialuronuc dacă corpurile noastre il produc deja?

Ei bine, chiar daca corpul uman asigura o cantitate de aproximativ 15 grame de acid hialuronic, cu toate acestea, o treime din aceasta cantitate este degradata si sintetizats zilnic. De asemenea, producem din ce în ce mai putin pe mtsură ce inaintam in varsta. Asadar, avem nevoie de surse externe care sa asigure un surplus de acid hialuronic, motiv pentru care multe produse anti-imbatranire contin Acid Hialuronic, inclusiv suplimente alimentare pe baza de acid hialuronic.

Chirurgia plastica prin injectare sau specialistii in cosmetica estetica cu ajutorul HyaluronPen sau altor terapii introduc focusat si concentrat Acid Hialuronic in zonele pentru care se doreste volum sau corectie asimetrie forma (augumentarea buzelor), pe zonele unde se doreste uniformizare textura piele (umplerea ridurilor), pe zonele unde se doreste definire (contouring facial) sau pentru zonele unde se doreste efectiv o hidratare optima (biorevitalizarea celulara)– modalitatea de cresterea cantitate acid hialuronic in piele ce se aseamana cu tratamentul de mezoterapie cu microneedling.

Deci, in ceea ce priveste strict hidratarea pielii prin intoducerea profunda a acidului hialuronic in piele putem apela atata le DermaPen (tratamentul de mezoterapie cu microace) sau HyaluronPen (tratamentul de biorevitalizare celulara cu stiloul de hyaluron), Mezoterapia Virtuala, Oxigenul Hiperbaric.In alte conditii de hidratare mai moderata a pielii puteti alege pur și simplu un ser sau o crema intens hidratanta care contine acid hialuronic (denumit în mod obisnuit ca Hialuronat de sodiu).

Acidul hialuronic folosit in tratamentul cu HyaluronPen https://www.cursuri-estetica.ro/curs/curs-hyaluron-pen/ are o compozitie vascoasa tip gel https://www.semi-permanent.ro/optionale-ro/hyaluron-pen/fiole/. Principiul dupa care creaza volum (in cazul buzelor sau chiar contouring) este usor de dedus, cel putin in prima faza: introdus fiind in tesut, molecula acidului hialuronic isi mareste volumul foarte mult prin retentia de apa de si in organism.

Insa, acidul hialuronic este 100% biodegradabil. Daca mai tinem cont si de faptul ca inclusiv o treime din cantitatea produsa in mod natural de organism se sintetizeaza si degradeaza (reabsoarbe) zilnic, este logic si de inteles de ce prima cantitatea de acid hyaluronic introdus prin HyaluronPen se reabsoarbe mai repede decat cantitatile suplimentare introduse ulterior in cadrul sedintelor de retus si reimprospatare. De aici si recomandarea principala si vitala dupa HyaluronPen: hidratarea prin consum suficient si optim de apa si evitarea inducerii unor temperaturi ridicate corpului (expunerea la temperaturi ridicate- soare/ solar, sauna, efort fizic intens, etc), aspecte ce determina pierderea de apa prin transpiratie.

Acidul hialuronic estompeaza si elimina ridurile si pliurile profunde. Cum se intampla acest lucru? 

in structura si profunzimea pielii, acidul umple golurile dintre fibrele de colagen şi elastina, creand astfel aparenţa unei „saltele”, in care fibrele de colagen si elastins reprezints „arcurile de susţtinere”, iar acidul hialuronic reprezinta „spuma poliuretanica” care nu permite arcurilor sa se deformeze si le mentine in pozitie fixa.

Cu cat spatiile dintre colagen si fibrele de elastina sunt mai bine umplute cu acid hialuronic, cu atat pielea va arata mai intinsa, tonifiata, mai luminoasa si mai odihnita. Toate acestea se intampla datorita faptului ca acidul retine apa si creste nivelul de hidratare.

Sa mentionam si faptul ca, acidul hialuronic stimulează sinteza de colagen. Colagenul sustine tendoanele, pielea şi cartilajul, iar cantitatea optima de colagen in structurile enumerate contribuie la mentinerea sanatatii organismului, fermitatii si supletei pielii. Daca vom asigura o cantitate optima de acid hialuronic in organism, atunci vom determina si mentine si o cantitate optima de colagen in tesuturi, ajutand astfel la sporirea efectului antiaging.

Cat durează efectul acidului hialuronic.

In functie de concentratie si domeniul de utilizare (medical sau cosmetic) acidul hialuronic este impartit iîn 2 categorii: cel cu durata de cateva luni si cel cu durata de ordinul an.

Insa, indiferent de tipul de acid folosit si metoda prin care a fost introdus, durata efectului acidului hialuronic suplimentar introdus variaza si in functie de capacitatea naturala a fiecaruia de a produce acid hialuronic propriu, de gradul de hidratare sau de metabolismul persoanei. De retinut insa ca acidul hialuronic este biodegradabil 100% si se reabsoarbe.

Riscurile tratamentelor cu acid hialuronic.

Reactiile de respingere ale acidului hialuronic în general sunt destul de rare. Tratamentele cu acid hialuronic, in deosebi cu HyaluronPenul sunt foarte bine tolerate de clienti, fiind vorba de un tratament noninvaziv (fara ace-fara durere) si fiind vorba despre un compus (acid hialuronic) ce exista deja in mod natural in toate tesuturile conjunctive. Izolat si in cazuri de exceptie se pot inregistra reactiilor tip inflamari si eriterm pe termen scurt.

Metoda de injectare a acidului hialuronic are propriul risc – poate fi injectat ori prea superficial sau, mai grav, intr-un vas de sange.

Nu este recomandata infiltrarea acidului hialuronic in timpul sarcinii si nici imediat după sarcina sau la persoanele depistate cu intoleranta la compusul de baza.

Insa, riscul major si general este dependenta. Da, este un produs ce creaza dependenta! Dependenta celor ce l-au incercat, celor ce au urmat tratamente pe baza de acid hialuronic suplimentar, a celor ce confirma rezultatele uimitoare in urma utilizarii lui si nu mai renunta la utilizarea acestuia.

Acidul Hialuronic este o substanta activa ce asigura sanatatea pielii, pielea care este cel mai mare organ al corpului, respira si, in conditii de sanatate optima, se regenereaza. Asigura-i si metine-i sanatatea!

Sunati ACUM!