Blog

Epilarea definitivă – recomandări înainte și după tratament.

Îndepărtarea părului inestetic de pe brațe, picioare, restul corpului și față devine o sarcină nesfârșită. Fie că vă bazați pe epilarea cu ceară sau aparatul electric, ambele dureroase, fie că recurgeți frecvent la ras, ceea ce va face părul mai gros și mai aspru, vă veți simți împovărat de procesul frecvent și nesfârșit de îndepărtare al părului.

Acum puteți scăpa de grija permanentă de epilare a părului dacă începeți tratamentul de epilare definitivă.

Pentru acest tratament se utilizează un fascicul de lumină foarte concentrat și precis pentru a distruge foliculii de păr în timpul procedurii de epilare definitivă. Avantajele majore ale epilării definitive laser sunt: zero fire de păr, zero durere, zero daune piele.
După ședințele de epilare definitivă repetate la 4-6 luni veți avea nevoie doar de retușuri anuale pentru a vă menține corpul și fața fără păr.

Ce trebuie să faceți când v-ați decis să urmați tratamentul de epilare definitivă?

Trebuie să apelați la un tehnician certificat și cu experiență și să urmați un regim pre și post-îngrijire pentru a vă bucura de cele mai bune rezultate, deoarece procedura de epilare cu laser poate fi afectată de factori externi care pot influența eficacitatea terapiei.

Specialistul în epilare definitivă vă va înțelege istoricul medical și vă va informa despre ce trebuie și ce nu trebuie să faceți înainte și după fiecare ședință de tratament. Astfel, trebuie să urmați cu strictețe recomandările tehnicianului. Dacă nu respectați aceste reguli de aur, puteți ajunge să vă deteriorați pielea sau să nu obțineți rezultatele dorite.

Cum să vă pregătiți pentru epilarea definitivă laser:

  • Nu trebuie să smulgeți părul (ceară/ pastă de zahăr/ aparat electric/ pensat) aproximativ o lună înainte de a merge la ședințele de epilare.
  • Puteți și este obligatoriu raderea parului până cu o zi înainte de tratament. Acest lucru este extrem de important deoarece smulgerea îndepărtează firul de păr din folicul și apoi laserul nu poate funcționa pe el.
  • Trebuie să evitați expunerea la soare timp de minimum patru săptămâni astfel încât pielea să nu fie bronzată sau deteriorată de razele UV. Motivul din spatele acestui fapt este că pielea bronzată poate modifica rezultatele procedurii, deoarece laserul funcționează cel mai bine pe pielea deschisă cu părul închis. Aceasta nu înseamnă că persoanele cu pielea închisă la culoare nu pot fi supuse epilării cu laser, ci doar că trebuie ales un laser și un protocol de lucru adecvat pentru tonurile închise ale pielii pentru a obține cel mai bun rezultat. De reținut este faptul că pielea închisă, ca și fototip Fitzpatrick, este diferită de pielea închisă în urma expunerii la soare. Efectiv, bronzul este pentru piele o formă de agresiune, o traumă. După această traumă, pielea trebuie protejată și nu expusă unui alt factor de stress.
  • În ziua tratamentului, nu aplicați creme sau loțiuni pe piele și chiar curățați-le bine înainte de a merge la sesiune de epilare. Acest lucru se datorează faptului că ingredientele din cosmetice și parfumuri pot interfera cu tratamentul și pot afecta rezultatele.
  • Obligatoriu este să vă informați tehnicianul cu privire la orice medicamente, chiar și vitaminele sau suplimentele pe care le consumați și stabiliți dacă pot fi luate pe parcursul tratamentului. Unele antibiotice, și nu numai, pot amplifica fotosensibilitatea pielii, asa că asigurați-vă că discutați cu tehnicianul dvs despre tratamentul dvs.

Iată cum trebuie să vă îngrijiți pielea după tratamentul de epilare definitivă:

  • Este normal să experimentați roșeață și umflarea zonei tratate după procedură. Inflamația este temporară și, de obicei, dispare în decurs de câteva ore. Numai la recomandarea tehnicianului, pentru cazurile clienților hipersensibili, pentru a reduce disconfortul, puteți utiliza o loțiune de aloe sau calmarea prin aplicarea compreselor reci.
  • Este interzis să vă expuneți zona tratată la soare până la două săptămâni după tratament. Purtați o protecție solară cu spectru larg de fiecare dată când ieșiți.
  • Evitați dușurile fierbinți, băile lungi, sauna și piscina timp de min 24 ore după ședințele de tratament.
  • Purtați haine lejere din fibre naturale.
  • Nu frecventați sala de sport câteva zile, deoarece transpirația excesivă poate afecta pielea tratată cu laser.
  • Nu trebuie să aplicați creme cosmetice și parfumuri timp de până la 48 de ore după sesiune.
  • Singura metoda de întreținere a părului între sesiunile de tratament este raderea, de aplicat cât mai rar posibil.
  • De asemenea, exfolierea blândă, dar nu mai devreme de 72 ore după tratament, poate ajuta la eliminarea firelor de păr desprinse de papila dermică.

Pentru a vă specializa în tratamentul de epilare definitivă LASER sau IPL⇔ https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-ipl-laser/

Sunati ACUM!