Blog

10 factori care influențează timpul de vindecare după micropigmentare

Micropigmentare sau microblading?

Micropigmentare sprâncene, buze sau eyeliner?

Pigmentări medicale?

Indiferent dacă este vorba de buze, sprâncene, pleoape, iată câteva sfaturi de la Claudia Paise- Beauty Expert ( https://www.facebook.com/paiseclaudia ) despre cum să vă îngrijiți pielea după procedura de pigmentare pentru a obține cele mai bune rezultate și care sunt principalii factorii care pot influența vindecarea în micropigmentare.

Machiajul semipermanent câștigă popularitate atât în rândul clientelor de sex feminin, cât și al bărbaților, pe un interval de vârstă cuprins între aproximativ 17 ani până la 60-65 ani. Tehnicile machiajului semipermanent pot fi utilizate pentru a îmbunătăți trăsăturile feței sau chiar pentru a masca/ elimina diverse inconveniențe (alopecie / cicatrice/ pigmentări).
Machiajul semipermanent, pe lângă principalul criteriu de selecție – îmbunătățirea aspectului strict din punct de vedere estetic, este adesea ideală pentru clienții care au:

  • Limitări fizice (cum ar fi pierderea vederii) care fac dificilă aplicarea machiajului;
  • Alergii la produsele cosmetice tradiționale;
  • Stiluri de viață active;
  • Alopecie sau sprâncene extrem de rare;
  • Cicatrici, vergeturi sau semne de naștere pe care vor să le ascundă;
  • O nevoie de repigmentare a areolei după reconstrucția sânilor.

Procesul de vindecare este o parte foarte importantă a procedurii de pigmentare. Modul de vindecare diferă de la client la client, iar timpul necesar se bazează pe mai mulți factori. Pentru o vindecare cât mai rapidă și în siguranță, iată câteva dintre lucrurile pe care ar trebui să le înțelegeți în ceea ce privește perioada de vindecare a micropigmentării.

10 factori care influențează timpul de vindecare a micropigmentării 
În esență, orice tehnică de micropigmentare sau microblading este o incizie în piele și presupune un proces de vindecare. Aceasta înseamnă că există câțiva factori care vor determina viteza, timpul și eficacitatea perioadei de vindecare:

  • Vârsta: la fel ca în cazul tuturor tipurilor de traume ale pielii, pielea mai matură, îmbătrânită, care este mai slăbită și subțire necesită o perioadă de vindecare și regenerare ce va dura mai mult decât pentru o piele mai tânără.

  • Tipul de piele: Cicatrizarea tinde să afecteze diferite tipuri de piele. În general, pielea mai închisă la culoare este mai susceptibilă la cicatrici cheloidale, în timp ce pielea mai deschisă la culoare pare a fi mai ferită de acest tip de vindecare.

  • Circulația sângelui: o bună circulație a sângelui facilitează fluxul de sânge sănătos și proaspăt prin zona rănită, ceea ce va accelera considerabil timpul de vindecare.

  • Cât de ușor vă învinețiți sau vă umflați: Deși cei mai mulți dintre clienți nu dezvoltă umflături sau vânătăi alarmante în urma procedurilor de micropigmentare, existând inclusiv măști cosmetice de calmare, sigilare microleziune, există totuși unele persoane care sunt extrem de predispuse la vânătăi, ceea ce le poate prelungi timpul de vindecare.
  • Dieta: În timpul perioadei de vindecare, urmarea unei diete sănătoase care conține o mulțime de alimente puternice (cum ar fi proteine, zinc și vitaminele A și C) va favoriza vindecarea.
  • Stres: S-a demonstrat că stresul dereglează sistemul imunitar, care la rândul său va provoca o întârziere substanțială în vindecarea rănilor. Deci asigurați-vă că sunteți relaxați atât în timpul procedurii cât și după, și veți da dovadă de răbdare în evaluarea rezultatului final.
  • Fumatul: fumatul nu numai că provoacă o întârziere în vindecarea rănilor, dar are și un risc crescut de complicații, cum ar fi sângerarea abundentă, infecția sau chiar suprainfectarea.
  • Nivelul de activitate fizică: În timp ce o activitate fizică moderată, cum ar fi mersul lejer, este bună pentru circulația sângelui, contrar, exercițiile fizice intense pot provoca un risc crescut de abraziune și întindere, întârziind astfel vindecarea.
  • Expunerea la lumina soarelui: După dermopigmentare, trebuie să evitați soarele. Acest lucru se datorează faptului că expunerea excesivă la soare poate provoca inflamații, înroșire sau vezicule, ceea ce poate duce la cicatrici și infecții în zona de tratament, fără să mai fie cazul să reamintesc de retenția slabă de pigment, schimbarea culorii, rezultat slab.
  • Anumite medicamente: Există unele medicamente care pot interfera cu funcția plachetară și capacitatea de a forma cheaguri, afectând în mod semnificativ vindecarea. Deci, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a vă supune unei proceduri de machiaj semipermanent.

Sfaturi pentru îngrijirea după micropigmentare/ microblading
De obicei, timpul de vindecare pentru orice procedură de pigmentare este de 7-10 zile. Indiferent de vârstă, tipul de piele sau stilul de viață, iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă proteja pielea în urma procedurii:

  • Evitați să atingeți zona sau să forțați desprinderea cojilor deoarece acest lucru va provoca cicatrici.
  • Lăsați pielea să se exfolieze în mod natural.
  • Evitați machiajul, produsele de îngrijire a pielii și de protecție solară pe zona tratată timp de cel puțin 10- 14 zile.
  • Încercați să evitați expunerea directă la soare timp de cel puțin o lună după procedură.
  • Evitați să dormiți cu fața în pernă în primele 14 zile pentru a proteja zona de tratament.
  • Evitați tratamentele faciale și chiar intervențiile chirurgicale, inclusiv Botox, cel puțin o lună.
  • Evitați transpirația excesivă în timpul perioadei de vindecare.

Nu uitați: unele vânătăi și umflături sunt normale pentru toate procedurile de pigmentare. Aplicați o mască calmantă, recomandarea Specialistului Claudia Paise fiind masca Hydro Purebeau ( https://visagistik.shop/plasma-pen/purebeau-hydro-pad-ro/ ), ideală atât după micropigmentare, procedurii de îndepărtare tatuaje, plasma pen, mezoterapie sau BB Glow.

O alternativă la masca profesională Purebeau, puteți apela la un pachet de gheață instant pentru a reduce orice disconfort. În plus, este posibil să aveți mâncărime temporară, uscăciune sau piele uscată în zona de tratament.

Mulțumim Claudiei Paise pentru suportul acordat la realizarea acestui articol.

Sunati ACUM!