Blog

Este laserul un tratament sigur sau periculos pentru eliminarea pigmentului de tatuaj din piele?

Eliminarea tatuajelor cu laser este unul dintre cele mai sigure tratamente pentru eliminarea pigmentului de tatuaj din piele!

Daca sunt clienți care își doresc îndepărtarea tatuajelor dar care încă sunt îngrijorați de impactul laserului asupra pielii lor și se tem că acesta poate lăsa cicatrici, aceasta este o concepție greșită, deoarece laserul nu provoacă cicatrici atunci când tratamentul este făcut sub supravegherea unui tehnician experimentat și autorizat!
Singura circumstanță când tratamentul de îndepărtare tatuaje cu laser poate duce la cicatrici este atunci când pacientul nu respectă instrucțiunile de îngrijire înainte sau după fiecare ședință de tratament.

Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să evitați orice vindecare neconformă după îndepărtarea tatuajelor cu laser:
1. Optează pentru tehnologia laser avansată în îndepărtarea tatuajelor sau pentru metoda adecvată de îndepărtare a tatuajelor (laser sau soluție)
Trebuie să efectuați tratamentul cu un laser care să folosească tehnologia laser de ultimă generație (laser Nd:YAG) și lungimea de undă cu eficiență maximă asupra culorilor din tatuaj: 1064 nm pentru culorile închise, 542 nm pentru culorile de roșu, maro, portocaliu). Cel mai bun tratament de îndepărtare a tatuajelor implică utilizarea tehnologiei Q-Switched, tehnologiei Quallity-Switched care produce impulsuri într-o singură nanosecundă, impulsuri extrem de exacte și precise în acțiune. Laserul Nd:YAG Q-Switched lucrează selectiv pe pigmentul de tatuaj fără a provoca vătămări țesuturilor din vecinătate. Energia laserului ajunge la pigmentul depus în straturile pielii pe care îl îndepărtează eficient, ceea ce face ca laserul să fie cea mai puternică metodă pentru îndepărtarea tatuajelor.

Echipamente LASER TATTOO REMOVAL: https://www.lortec-medical.ro/ndyag-1064nm-532nm-tattoo-removal-c-66.html

Atenție! sunt și tipuri de pigmenți (cei foarte deschiși la culoare, alb, galben, tip skin pentru cover, roșu cu multe particule de oxizi) care nu pot fi eliminați cu laser ci se impune utilizarea uneia dintre soluțiile chimice.
Însă, așa cum denumirea de ‘laser’ poate crea panică, și termenul de ‘chimic’ poate duce cu gândul la o metodă și o soluție agresivă cu pielea. Ambele metode de îndepărtare tatuaje, laser și chimic, pot fi periculoase numai dacă se aplică de operatori fără specializare și dacă clientul nu respectă recomandările specialistului în îndepărtarea tatuajelor laser & chimic.
Prin urmare, este esențial să vă asigurați că tehnicianul este specializat și autorizat în ambele metode de îndepărtare tatuaje pentru a putea aplica metoda potrivită, dacă lucrează cu un laser și soluții chimice adecvate și performante.

Curs Acreditat Îndepărtare Tatuaje LASER + Soluții: https://www.cursuri-estetica.ro/curs/curs-acreditat-indepartare-tatuaje/

2. Urmați măsurile de protecție necesare

  • Pielea tratată trebuie protejată de condiții dure și substanțe iritante. Astfel, trebuie să evitați apa timp de cel puțin două zile după sesiunea de tratament.
  • Fiți blând în timp ce curățați pielea cu apă călduță. Nu utilizați geluri de duș parfumate sau alte tipuri de produse cosmetice pe zona lucrată, deoarece acestea pot provoca inflamații și pot afecta procesul normal de vindecare. Asigurați-vă că vă uscați ușor pielea pentru a evita iritarea pielii sau dezlipirea crustelor.
  • De asemenea, trebuie să evitați exercițiile fizice riguroase timp de 2-3 zile, deoarece transpirația excesivă poate împiedica procesul de vindecare.
  • Consumă multe lichide sănătoase pentru a rămâne hidratat și pentru a accelera vindecarea pielii.

3. Asigură-te că ai un stil de viață sănătos 
Majoritatea oamenilor nu acordă atenție sănătății lor generale atunci când sunt supuși îndepărtării tatuajelor cu laser. Cu toate acestea, este vital să se asigure o vindecare rapidă a pielii tratate pentru a asigura succesul tratamentului cu laser. Este necesar să aveți un stil de viață sănătos, să evitați fumatul și alcoolul, deoarece acestea pot încetini procesul de vindecare.
Alcoolul deshidratează și reduce capacitatea sistemului limfatic (rinichilor și a ficatului) de a elimina particulele de pigment care au fost fracționate de unda laser. Pe de altă parte, fumatul constrânge vasele de sânge și împiedică sistemul imunitar să elimine particulele de pigment din organism. Puteți începe să faceți sport după câteva zile de la ședința de îndepărtare pentru o accelerare a metabolismului.

4. Este interzisă expunerea la soare
Protecția solară este extrem de semnificativă în timpul tratamentului de îndepărtare tatuaje laser, deoarece nivelul radiației ultraviolete provoacă rapid arsuri solare. Neprotejarea de soare este dăunătoare pielii tratate cu laser și poate duce la arsuri și vezicule, care în cele din urmă pot provoca cicatrici. Astfel, este interzisă expunerea directă a pielii tatuate la lumina soarelui, atât înainte, cât și după ședințe de îndepărtare cu laser.
Dacă trebuie să ieșiți, trebuie să vă acoperiți cu haine de protecție și să purtați o protecție solară cu SPF de 30 sau mai mult.

5. Evitați atingerea sau zgârierea zonei lucrate
Dacă dezvoltați inflamație, roșeață, usturime și vezicule la câteva ore după tratament, nu vă alarmați. Este obișnuit să experimentați aceste simptome, deoarece înseamnă că sistemul imunitar lucrează la vindecarea pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să atingeți sau să zgâriați zona sau să încercați să spargeți veziculele, deoarece aceste acțiuni pot provoca cicatrici.
Păstrați pielea tratată curată și uscată și aplicați alte modalități de îngrijire și vindecare numai la recomandarea specialistului. Lăsați zona să se vindece natural, fără să o grăbiți și lăsați crustele să cadă în mod natural ca de pe orice altă rană de pe corp. De asemenea, nu radeți, nu epilați cu ceară sau cu alte metode zona timp de două săptămâni pentru a permite continuarea procesului de reparare a pielii fără obstacole.

Sunati ACUM!