Piața cosmeticelor oferă o multitudine de seruri, creme de zi și noapte, loțiuni tonifiante și hidratante, diverse tipuri de măști care promit o piele strălucitoare și sănătoasă. Cu toate acestea, constatăm că doar o parte dintre ele funcționează eficient pentru fiecare dintre noi. Însă, produsele care nu funcționează pentru unii dintre noi nu înseamnă că nu sunt bune nimănui.
Produsele funcționează bine dacă fiecare dintre noi suntem conștienți de tipul de piele, imperfecțiunile pe care le avem, de nevoile pielii noastre.
Există, în principiu,bcinci tipuri – normal, uscat, gras, mixt și sensibil.
Cum “tipurile de ten” este unul dintre subiectele principale analizat la orice curs de cosmetică https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditare-cosmeticiana/, pentru identificarea corectă a tipului de ten și stabilirea produselor recomandate spre utilizare, ideal este consultarea unui specialist în cosmetică.
Vă va ajuta să înțelegeți cum să vă îngrijiți pielea și să utilizați produsele potrivite care vă vor face pielea mai sănătoasă, mai proaspătă și mai tânără. Identificarea corectă a tipului de piele vă poate ajuta să creați cel mai bun protocol de îngrijire al pielii.
Iată toate detaliile despre diferite tipuri de piele și rutina zilnică de îngrijire a acestora:
1. Pielea normală
Este un avantaj să ai pielea normală, deoarece nu este nici prea uscată, nici prea grasă. Are echilibrul perfect între producția de sebum și nivelurile de pH. Pielea normală este strălucitoare și sănătoasă și nu îmbătrânește prematur. Nu are porii măriți și nu este predispusă la acnee.
Întrucât pielea normală nu are nevoie de tratament special și este ideală pentru o plajă largă de produse cosmetice de curățare și îngrijire, totuși, nici nu poate fi neglijată sau superficial îngrijită. Asigurați-vă astfel că urmați următoarele recomandări:
- Consumă multă apă pentru a rămâne hidratată tot timpul și pentru a evita uscarea pielii.
- Trebuie să vă protejați cu o protecție solară de SPF 30 sau mai mare în timpul petrecut la soare, deoarece radiațiile dăunătoare pot duce la riduri și pete de vârstă.
- De asemenea, nu omiteți să îndepărtați produsele de machiaj pentru a menține porii curați și neînfundați.
- Trebuie să vă curățați fața în fiecare seară și să aplicați o cremă hidratantă dimineața după curățare pentru a o menține moale și suplă.
- Tratamente recomandate:
- Tratamente recomandate: rejuvenarea IPL, mezoterapie microneedling sau virtuală, carbon peel, hidrafacial, radiofrecvența, dermabraziunea cu capete diamantate, etc.
2. Pielea uscată
Dacă semnalați cojițe și senzația de uscăciune și strângere la nivelul pielii feței în majoritatea zilelor, atunci aveți pielea uscată. Tenul pare tern, cu linii fine în jurul gurii, ochilor și pe frunte. Pielea uscată poate fi rezultatul traiului în condiții extrem de reci sau expunerii directe prelungite la lumina soarelui. Băile fierbinți lungi și încălzirea interioară pot duce, de asemenea, la descuamarea pielii. De asemenea, pielea dvs. poate deveni mai uscată pe măsură ce îmbătrâniți, pe măsură ce nivelul de producție a sebumului scade.
Pielea uscată este lipsită de uleiuri și se prezintă aspră și deshidratată. Are nevoie de o îngrijire specială pentru a o face moale și fină. Iată ce trebuie să faceți:
- Nu folosiți apă extrem de fierbinte pentru a vă spăla fața și ideale sunt băile scurte pentru restul corpului.
- De asemenea, nu trebuie să vă agresați fața prin frecare cu prosopul. În schimb, uscați prin tamponare după spălare pentru a evita formarea cojilor.
- Consumul optim de apă este esențial pentru a menține un stil de viață sănătos și o piele strălucitoare.
- De asemenea, puteți utiliza un umidificator pentru a evita modificările pielii datorită condițiilor meteorologice exterioare.
- Nu folosiți produse exfoliante dure pentru spălare deoarece acestea îndepărtează uleiurile necesare hidratării pielii.
Este obligatoriu să-ți hidratezi pielea după curățare și folosește creme cu compoziție consistentă, mai mult decât loțiuni. - Protecția solară este o necesitate pentru toate tipurile de piele, deoarece radiațiile UV vă pot afecta pielea. Trebuie aplicat un strat optim de protecție solară cu 15 minute înainte de a ieși la soare.
- Tratamente recomandate: radiofrecvența facială, mezoterapie virtuală, oxigenarea hiperbarică, fototerapiile de rejuvenare, hidrodermabraziunea, biorevitalizare hyaluronpen pe zonele intens deshidratate.
3. Pielea grasă
Pielea grasă este destul de comună și este ușor de identificat prin porii măriți și o piele lucioasă, cu exces de sebum. Este susceptibila la erupții acneice și puncte negre, deoarece porii mari produc mai mult sebum și înglobează mai multe impurități. Clima excesiv de caldă și umedă vă poate face pielea grasă.
Dacă observați frecvent grăsime și murdărie pe față, atunci trebuie să urmați sfaturile următoare:
- Spălați-vă fața de două ori pe zi, dimineața și seara, folosind un degresant fără ulei.
- Nu exagerați cu spălatul feței, deoarece poate elimina și uleiurile care sunt totuși necesare pentru protecția și hidratarea naturală a pielii.
- Consumați multă apă pentru a vă face pielea mai sănătoasă și pentru a reduce producția de ulei.
- Folosiți o cremă hidratantă ușoară dimineața pentru a menține pielea moale și folosiți o protecție solară fără ulei pentru a evita încărcarea pielii.
- Utilizați produse care conțin acid salicilic sau acid glicolic.
- Tratamente recomandate: fotorejuvenarea IPL, mezoterapie microneedling, carbon peel, hidrafacial, fototratament IPL antiacnee.
4. Pielea mixtă
Pielea mixtă este un amestec atât de ten uscat, cât și de gras. Puteți avea anumite zone pe față care sunt grase, iar restul feței rămâne uscat sau normal. De obicei, zona T care cuprinde fruntea, nasul și bărbia este uleioasă, de asemenea, predispusă la puncte negre și pori măriți, iar obrajii sunt uscați sau normali.
O schimbare a condițiilor meteorologice sau utilizarea produselor pe bază de produse chimice pot duce la o piele mixtă. Iată cum poți avea grijă de asta:
- Curățați-vă ușor fața și asigurați-vă că zona T este curățată eficient pentru a evita apariția acneei și a punctelor negre.
- Puteți exfolia o dată la două săptămâni pentru a menține fruntea, nasul și bărbia curate și netede. Cu toate acestea, nu frecați energic, deoarece poate provoca uscăciune.
- Pielea mixtă poate fi ușor afectată de radiațiile UV. Astfel, trebuie să purtați în fiecare zi protecție solară fără ulei.
- Folosiți creme normale pentru obraji și o cremă hidratantă fără ulei pentru zona T.
- Tratamente recomandate: fotorejuvenarea IPL, mezoterapie microneedling, carbon peel.
5.Pielea sensibilă.
Pielea sensibilă poate fi ușor uleioasă vara și uscată în sezonul rece. Alergiile cutanate sunt diferite față de reacțiile asociate pielii sensibile, deci nu faceți confuzie între cele două. O alergie este reacția pielii la un anumit articol sau produs.
- Dacă aveți pielea sensibilă, atunci nu utilizați imediat niciun produs cosmetic pe corp. Mai întâi trebuie să faceți un test de reacție aplicând produsul pe o zonă limitată că și dimensiune și să verificați rezultatele după 24 de ore. Dacă totul este bine, atunci continuați cu utilizarea produsului.
- Utilizați produse ușoare și fără substanțe chimice și limitați-vă la o gamă limitată de produse cosmetice.
- Folosiți produse minime care să nu vă pericliteze sănătatea pielii.
- Ar trebui să utilizați produse de curățare delicate pe baza de ulei sau pe bază de lapte și o cremă hidratantă cu textură ușoară și, bineînțeles, protecție solară.
- Asigurați-vă că aceste produsele folosite nu au alcool, parfum sau acid glicolic.
- Tratamente recomandate: rejuvenare IPL, radiofrecvența, oxigen hiperbaric, hidrafacial, masca LED.
Ești pasionată de domeniul înfrumusețării și vrei să-ți începi o carieră de succes în cosmetică? Iată ce trebuie să faci⇒ https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditare-cosmeticiana/