Blog

Restrictiile microbladingului

Trainerii Start Academy ai Cursului Acreditat de Dermopigmentare https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-dermopigmentist/ considera ca oricat de talentat este un dermopigmentist in a exacuta impecabil diferite tehnici de micropigmentare, un rol extrem de important in obtinerea dar mai ales si metinerea pe lunga durata a rezultatului de pigmentare il are capacitatea specialistului in dermopigmentare de a face o anamneza corecta clientului. Anamneza clientului pentru sedinta de micropigmentare presupune stabilirea tipului de ten, fototipului pielii, tonul si subtonul pielii, starea de sanatate generala, eventualele tratamente medicamentoase, ritualul cosmetic zilnic, modul si mediul de viata. Toatea aceste aspecte au un rol important in consilierea clientului pentru propunerea si alegerea celei mai potrivite tehnici de micropigmentare sprancene, alegerea tipului de pigment atat din punct de vedere al nuantei potrivite cat si a compozitiei pentru o retentie cat cat mai buna si dimensiunii acului pentru a reda cat mai precis tehnica agreata. De asemenea, consilierea clientului in ceea ce privestre ingrijirea pe termen scurt post procedura si intretinerea lucrarii de micropigmentare pe termen lung sunt determinante pentru ca lucrarea de micropigmentare sa se mentina impecabila pana la etapa de reimprospatarae care de regula se face anual.

Prima tehnica de pigmentare sprancene a fost cea cu efect compact si plin, efectul fiind unul nenatural si in cele mai multe cazuri care aspresc trasaturile fizionomiei. La ora actuala avem efecte maturale sau tip make-up, bine definite, intense si discrete in acelasi timp: powdering, ombre, shading, fir cu fir din aparat electric sau combinate (combo tehnique).

O alta tehnica primara in pigmentarea sprancenelor este si microbladingul. Microbladingul este tehnica manuala de reconstructie si stilizare sprancene prin crearea unor fire cu aspect cat mai natural si real. Tehnica presupune folosirea unui stilou de microblading caruia i se ataseaza diverse ace tip lame de diferite dimensiuni si forme, ace speciale pentru microblading. Tehnica este manuala deooarece cu ajutorul acestul stilou si ac, tehnicianul face niste microincizii la nivelul pielii ( https://www.cursuri-estetica.ro/curs/microblading/). Functie de abilitatile tehnicianului de a evalua corect structura pielii clienului- ca si grosime- si presiunii pe care o exercita cu propria forta, microinciziile se fac la nivel de epiderm si derm sau foarte profund in derm sau, mai grav, in hipoderm.

 

O alta tehnica de microblading mult mai exclusivista este diamant bladingul (https://www.cursuri-estetica.ro/curs/diamant-blading-curs/)

Din pacate cele mai multe cazuri de vindecare prin cicatrizare se datoreaza chiar microbladingului si cu siguranta cand este executat de amatori sau operatori cu un curs bazic de 1-2 zile.

Si in zilele actuale sunt foarte multe cliente care solicita microblading in ideea in care efectul machiajului semipermanent sa fie cat mai natural. Insa tot atat de multe cazuri dintre cliente sunt tipologiile de clienti carora tehnica de microblaiding nu li se potriveste, nu li se recomanda ci, dimpotriva, microbladingul este contraindicat.

Cum va pot afecta afectiunile si conditiile pielii rezultatele microblading-ului?

Alegerea tehnicii de pigmentare sprancene nu este o decizie usor de luat si nu tine doar de preferintele personale. Inainte sa stabiliti tehnica pe care o doriti si sa alegeti dermopigmentistul perfect pe tehnica preferata, trebuie sa va asigurati ca microbladingul este sigur pentru dumneavoastra pe baza starii actuale a pielii si a starii generale a organismului.

Sanatatea dumneavoastra trebuie sa fie intotdeauna prioritatea voastra numarul 1.

Daca va confruntati cu oricare dintre aceste urmatoarele afectiuni ale pielii, este posibil ca microbladingul sa nu fie cea mai buna optiune pentru voi.

Eczeme/ dermatita, psoriazis, keratoza pilara.

Eczema este o afectiune cutanata alergica, acuta sau cronica, caracterizata prin zone rosii suprainaltate de mici vezicule lichidiene deosebit de pruriginoase. Ea este cunoscuta si sub numele de dermatita. Nu doar eczema in sine, cauzeaza stare accentuata de disconfort cat manifestarile si puseele care pot fi declansate de factorii de mediu. Eczemele pot fi atopice, de contact iritanta, alergica de contact, seboreica la adulti, varicoasa, discoida.

Psoriazis este o boală de piele, care se manifesta prin descuamari (matreata) insotite de mancarime si pete rosii de dimensiuni diferite pe piele. Regiunile afectate frecvent fiind zona articulatiilor genunchiului, cotului ca și pielea capului. Boala este o dermatoza netransmisbila, cauza bolii este complexa, fiind implicati factori genetici predispozanti, reactii autoimune, alergii de natura diferita ca si o serie de cauze neclarificate.

Keratoza foliculara (pilara) este o afectiune frecventa, caracterizata de tulburarea keratinizarii la nivelul foliculilor pilosi (firelor de par), cu prezenta de ingrosari rotunde, aspre la palpare mai ales in zona de brate si coapseEste o afectiune cu componenta genetica, asociata adesea cu uscaciune cutanata, dermatita atopica si alte manifestari de atopie. La baza afectiunii sta un exces de keratinizare/depunere de celule moarte in jurul firului de par, care nu reuseste sa ajunga la suprafata pielii.Poate fi insotita de inflamatie locala.

Pielea afectata de astfel de probleme este predispusa la eruptii cutanate, roseata, mancarime ai tipuri similare de iritaitii. Daca aveti oricare dintre aceste afectiuni ale pielii in jurul sau aproape de sprancene, s-ar putea sa nu fiti cel mai bun candidat pentru microblading. Pielea care se afla aproape intr-o stare constanta de iritare a fulgilor si a solzilor, reprezinta un risc sa ajungeti cu sprancene neplacute, inegale si ciudate.

Acnee cronica si rozacee

Acneea este o boala inflamatorie cronica a foliculului pilos sebaceu caracterizata de infundarea si/sau inflamatia deschiderilor la piele ale glandelor sebacee, mai ales in zona fetei si toracelui, frecventa in randul persoanelor tinere (adolescentilor).

Rozaceea este o afectiune cronica cel mai des intalnita in regiunile convexe ale fetei, caracterizata de roseata tranzitorie sau permanenta, vase de sange vizibile, leziuni inflamatorii, uneori de ingrosarea anumitor portiuni ale fetei (nas, barbie).

Pielea afectata de acneea si rozaceea sangereaza foarte usor, ceea ce inseamnă ca retentia de pigment este mult mai mica decat pielea neafectata de aceste afectiuni. Rezultatele microbladingului sunt imprevizibile si nu exista nicio garantie ca sprancenele tale sa ramana uniforme si simetrice. Sangerarea face procesul in sine de microblading extrem de dificil de realizat.

Tenul gras

Tenul gras este rezultatul hiperproductiei de sebum din glandele sebacee. Aceste glande sunt situate sub suprafata pielii. Sebumul este o substanta uleioasa, compusa din grasimi. Sebumul nu este o substanta daunatoare daca este produsa in cantitati optime. Acesta are rol de protectie si hidratare a pielii.  Prea mult sebum, totusi, poate duce la un aspect gras al pielii, la pori dilatati, infundarea porilor si la aparitia acneei.

Pielea grasa are nevoie de o ingrijire speciala iar produsele si protocolul de ingrijire recomandar sa se aplice zi de zi face ca rezultatul microbladingului sa nu fie cel mai bun (este neclar si neregulat) si sa nu dureze. Pielea de acest tip este dificil de lucrat si nu raspunde bine la leziunile de tip vascular ci are nevoie de atingeri cat mai blade si superficiale.

Tatuaj permanent sau semipermanent sau semipermanent deja existent

Daca aveti deja un tatuaj la sprancene, microbladingul ar inrautati probabil lucrurile cu exceptia cazului in care tatuajul este foarte slab. Pigmentul deja existent in piele se poate comporta imprevizibil, astfel incat culoarea pigmentului preexistent si a pigmentului nou introdus ar putea sfarsi prin o culoare nenaturala.

In cele mai multe cazuri cand se doreste si nu se inregistreaza alte aspecte ce nu impiedica tehnica de microblading, se recomanda indepartarea tatuajului preexistent iar metoda recomandata este metoda LASER Nd:YAG pentru a nu leza pielea suplimentar prin metoda de extractie pigment cu solutie.

Utilizarea fillerelor (agentilor de umplere: botox, acid hialuronic)

Daca ati apelat recent la proceduri de injectare agenti de umplere in zona din jurul sprancenelor, ar trebui sa asteptati o vreme pentru ca muschii sa se stabileasca complet. De asemenea, ar trebui sa verificati cu esteticianul modul in care structura dvs. faciala se va schimba pe masura ce agentii de umplere sunt reabsorbiti de organism, astfel incat sa nu riscati sa ajungeti cu sprancene asimetrice.

Pielea bronzata

Pielea bronzata inevitabil ajuge sa se exfolieze mai intens si mai repede. Prin urmare cel mai bine este sa asteptati pana ce pielea isi revine la culoarea si structura normala. De asemenea, pielea arsa de soare este foarte sensibila, iar procesul de microblading ar putea deveni foarte incomod. UV afecteaza rezultatele microbladingului si in procesul de vindecare si de mentinere, asa ca trebuie va protejati sprancenele de soare in mod corect.

Chimioterapia

Micropigmentarea si microbladingul sunt solutii salvatoare si modalitati excelente de reconstructie a sprancenelor pentru persoanele ce au parcurs tratamentul chimio pentru a-si recapata increderea in propriile forte si in infatisare (https://www.salveazafeminitatea.ro/). Insa cei care urmeaza tratamentul impotriva maladiei cancer trebuie sa-si consulte mereu medicul inainte de microblading sau micropigmentare.

IMPORTANT!

Microbladingul, ca si orice alta tehnica de micropigmentare, nu este o optiune pentru femeile insarcinate, femeile care alapteaza, persoanele cu afectiuni cardiace grave, hemofilie, lupus sau alte afectiuni grave ale sistemului imunitar. Daca luati orice medicament mai atipic, consultati in prealabil medicul dumneavoastra.

In ceea ce priveste varsta, tehnicile de micropigmentare se pot face chiar si minorilor daca sunt insotiti de parinte/ tutore/ curator si daca acestia si-au dat acordul scris. Insa, atata timp cat nu este cazul unei afectiuni genetice sau a unui acident, noi, Trainerii Start Academy si Dermopigmentisti ce profesam activ in acest domeniu recomandam ca stilizarea sprancenelor sa fie realizata inca de la inceput si permanent de specialisti evitand astfel pe cat posibil procedurile de pigmentare pana in momentul in care nu te mai simti confortabil cu sprancenele tale si doresti o imbunatatire.

Pensatul excesiv, procedurile de stilizare cum este laminarea sprancenelor realizate de amatori, folosirea produselor cosmetice necorespunzatoare pentru sprancene sunt principalele cauze pentru sprancene inestetice.

 

Sunati ACUM!