Blog

Microbladingul, o provocare?

Microbladingul reprezinta o provocare pentru tine?

Nu mai este cazul! Iata cateva repere de care trebuie sa ti cont pentru a obtine cele mai bune reultate.

Microbladingul- tehnica manuala de realizarea a firelor din spranceana cu stiloul de microblading- se poate simti ca fiind una dintre cele mai dificile proceduri de prigmentare si, dupa cum probabil stiti deja, este nevoie de multa practica pentru a obtine aspectul dorit.

Principalii factori care influenteaza foarte mult rezultatele microbladingului sunt:
A. Starea pielii clientului.
B. Alegerea tehnicii, abilitatile in tehnica manuala si tipare de microblading.

A: Starea pielii clientului tau.
Oricat de excelente sunt abilitatile tale in microblading, daca clientul tau are o piele problematica, este dificil inregistare unlor rezultate grozave.
Nu se recomanda efectuarea tehnicii de microblading pe orice tip de piele si trebuie facuta o analiza si o selectie optima din acest punct de vedere. Altfel, s-ar putea ca rezultatele obtinute sa nu indeplineasca asteptarile ideale.

1. A fi supraponderal.
Adesea, persoanele supraponderale pot experimenta o consistenta mai grasa a pielii. Mult mai sigure pentru aceste persoane sunt tehnicile pudrate realizate cat mai aerat posibil . Cu siguranta, puteti efectua tehnica microblading pentru astfel de clienti, dar asigurati-va ca alegeti un model de microblading mai adecvat, un tipar cat mai simplu.
2. Pielea cu pori mari si dilatati.
Ca si la pielea cu consistenta grasa, cand lucrati pe acest tip de piele va fi foarte greu daca nu imposibil sa faceti microbladingul sa ramana pe piele. Cea mai mare parte a eforturilor tale se va pierde pe acest tip de piele in timpul procesului de vindecare si ar putea necesita mai multe sedinte; in plus, firele din microblading nu vor fi la fel de clare pe cat ne-am dori.
3. Sprancenele deja tatuate anterior.
Un alt tip dificil de piele pentru tehnica de microblading este cazul clientelor care au deja o micropigmentare. Chiar daca firele din microblading se vad clar dupa procedura, acestea vor deveni aproape invizibile in timp si nu vor putea acoperi tatuajul anterior. In cazul pigmentarilor anterioare, se recomanda tehnica Hair Strokes (fir cu fir din aparat electric), deoarece se vindeca frumos si persista mai mult timp.
4. Pielea puternic vascularizata.
Acest tip de piele necesita adesea mai multe treceri, deoarece, datorita naturii pielii, poate fi foarte greu sa inseram pigmentul dintr-o singura sedinta si fara sangerare excesiva. In cele mai multe dintre aceste cazuri, cel mai bine este sa nu efectuati deloc microblading si sa apelati la tehnicile realizate cu aparat electric.
5. Tratamente anterioare efectuate la nivelul pielii.
Clientii care au venit imediat dupa diverse tratamente cu actiune evidenta la nivelul structurii pielii (cosmetice/ estetice/ medicale), ori arsuri solare, vor avea rezultate similare celor cu pielea vasculară ridicata. Nu este recomandat microblading in acest scenariu.

B. Alegerea tehnicii, abilitatile in tehnica manuala si tipare de microblading.

1.Prinderea corecta a pielii.

Pielea clientului tau este panza ta de lucru si trebuie sa lucrezi atent cu ea. Prinderea si intinderea pielii este o situatie foarte importanta pe care multi dintre specialisti s-ar putea sa o ignore, dar trebuie retinuta ca, cu cat pielea este mai bine sustinuta un directia trasarii firelor, cu atat este mai clar rezultatul dupa vindecare.

2.Pozitionarea corecta a firelor.

Firele trasate nu trebuie sa se suprapuna, se fie supra- aglomerate. Daca partea din fata a sprancenei (capul sprancenei) pare curata si se vindeca frumos, dar mijlocul si coada sprancenelor par necompletate, acesta este un indicator ca trebuie sa lucrati la plasarea corecta a firelor in spranceana. La fel ca in partea din fata, in corpul si coada sprancenei, firele din microblading trebui sa aiba propria pozitie si orientare. Planificati cu atentie pozitionarea firelor in spranceana si exersati de cate ori este nevoie pana ajungeti la perfectiune. In dermopigmentare nu exista varianta de a improviza, iar in acest domeniu practica este cheia spre succes.

3. Distanta egala intre fire.

Fiecare fir pe care il plasezi pe sprancenele clientului trebuie sa aibe o distanta precisa fata de celelalte. Daca aveti nevoie de ajutor pentru ghidare, puteti pune puncte de orientare in jurul formei.

 

4.Tehnica curata de microblading.

Este important sa ne asiguram intotdeauna ca firele din mijlocul sprancenei sunt la fel de corecte ca in fata. Nu trebuie sa se suprapuna si sa nu se depaseasca zona de design.

5. Mai putine fire – vindecare mai buna.
Cu cat numarul de fire este mai mic, deci mai putine traume ale pielii, cu atat vindecarea este mai sigura. Nu incercati sa umpleti un loc gol cu un numar nejustificat de fire pozitionate aleatoriu. Se realizeaza scheletul si se completeaza cu alte fire ce sunt strict necesare, in felul acesta evitand supra-aglomerarea si suprapunerea firelor. In caz contrar, puteti obtine un aspect neplacut si neclar, sau uneori chiar cicatrizant. Cand vine vorba de persoane cu afectiuni problematice ale pielii, este de preferat un model de microblading mai simplu, mai aerisit.

6.Introducerea pigmentului in piele.
Trebuie sa va asigurati ca acul de microblading are suficient pigment pe varf inainte de trasarea pe piele. Vreti sa va asigurati ca introduceti pigment in interiorul micro-taieturii? O tactica este atingerea usoara a pielii pentru a plasa mai intai pigmentul si apoi trasarea liniei in piele. Sau, varianta cea mai uzuala, realizarea mastii de pigment.

7.Calitatea pigmentului.
Calitatea pigmentului este cruciala si imbunatateste drastic rezultatele. In primul rand trebuie sa se foloseasca numai pigmenti speciali de microblading, acestia avand o textura mai cremoasa, mai consistenta si sa se foloseasca branduri de pigmenti dedicate si recunoscute pentru capacitatea de retentie in piele.

7.Calitatea lamelor de microblading, marimea si forma acestora.
Este usor de dedus ca, acele subtiri creaza fire mai subtiri ce sunt mai usor de vindecat. Insa, in alegerea formei si dimensiunii acelor se tine cont si de pielea clientului si grosimea firului natural de par existent in spranceana.

8.Mai putine treceri inseamnă o vindecare mai buna.
Tehnica fir cu fir din microblading nu a fost conceputa pentru a crea fire groase, intense si evidente. Astfel încat, nu este recomandata daca va doriti sa realizați acest lucru, facand prea multe fire, prea multe treceri, fire prea lungi sau prea groase, deoarece riscati sa cicatrizati pielea. Microbladingul este o tehnica discreta, cat mai naturala. Pentru clientii care prefera sprancenele care „ies în evidenta” ar trebui sa aleagi tehnicile de pudrare sau eventual tehnici combinate.

🟪 Pentru Informatii si Inscrieri Cursuri:
Start Academy
+40 729 388 880 / +40 770 815 659
Sf. Petru Tei, Nr. 59, Sect. 2, Bucuresti
office@cursuri-estetica.ro
Sunati ACUM!