Blog

Vopsirea sprancenelor cu Henna Spa

Sprancenele voastre nu sunt demne de instagram?
Sprancenele voastre nu sunt in cea mai buna forma si sunteti nevoite zilnic sa le ajustati din fard?
Va doriti sprancene perfecte fara a fi nevoie sa apelati la micropigmentare?

Daca ati raspuns afirmativ la oricare dintre aceste intrebari, avem o veste buna pentru voi: cea mai noua varianta de stilizare a sprancenelor- Henna Spa. Grozav, nu?

Prima intrebare care va vine in minte este: care este diferenta dintre vopsirea sprancenelor cu vopsea traditionala si vopsirea sprancenelor cu henna. Haideti sa aflam!

Ce este Henna?
Henna, care provine din Orientul Mijlociu și Asia de Sud, este un colorant care este preparat din planta Lawsonia Inermis. Este o forma de colorare temporara care poate dura pana la 5 -6 saptamani pe par si pana la 3 saptamani pe piele, in functie de tipul de piele. In comparatie cu vopseaua traditionala, henna este capabila sa coloreze pielea, acoperind golurile din sprancene si creand o forma completa a sprancenelor.

Cat dureaza procedura Henna Spa (vopsire cu henna)?
Timpul procedurii Henna Spa este aproximativ acelasi cu vopsirea sprancenele in mod traditional (app 20 minute) sau putin mai mult in functie de cat de mult doriti ca efectul sa fie mai intens si sa dureze mai mult. Cu cat henna este lasata pe sprancene mai mult timp, cu atat intensitatea culorii va fi mai mare si cu atat rezultatele vor dura mai mult.

Cui i se recomanda procedura de Henna Spa?
Henna Spa este cea mai potrivita pentru persoanele care au sprancenele rare, deschise la culoare, cu goluri in spranceana, celor care au sprancene cu forma gresita (subtiri/ scurte/ fara arcuire/ etc), sau celor care isi doresc sprancene cu aspect mai complet. La vopsirea sprancenelor cu henna pot apela inclusiv barbatii, procedura fiind adaptata stilului masculin.

Cand si cat se vad rezultatul cu Henna Spa?
Rezultatul se vede instant. Timp de 24 de ore dupa procedura este recomandat sa nu se aplice nimic pe sprancene, ulterior curatarii prin spalare, rezultatul vizibil fiind cel final. Culoarea va dura pe firele de par pana la 6 saptamani, in functie de ciclul de crestere al parului si modul de ingrijire, iar pe pe piele dureaza poate dura aproximativ 3 saptamani. Totul depinde de tipul de piele, uscata sau grasa, si ingrijire. Pielea grasa prin excesul de sebum creeaza o bariera mai dura, ceea ce poate duce la probleme de fixare a hennei pe piele. Este de evitat folosirea exfoliatilor sau a produselor pe baza de ulei pe zona sprancenelor sau imprejur, pentru un efect optim si de durata.

Este sigura procedura de vopsire cu henna?
Ca orice proces de vopsire, exista riscul unei reactii alergice. Daca ati avut vreodată o reactie alergica la vopsea clasica sau PPD (care este folosita pentru a da nuante de culori diferite pentru henna), aceeasi reactie alergica poate aparea si la vopsirea cu henna. In cele mai multe cazuri, este o reactie aletgica moderata si de scurta durata.

Pregatire pre-procedura Henna Spa

  • Pentru persoanele alergice si hipersensibile se recomanda efectuarea unui test de reactie cu 48 de ore inainte de tratament.
  • Vopsirea cu henna functioneaza cel mai bine pe un ten cat mai curat posibil. Este foarte bine sa va exfoliati usor zona pentru a ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii, si pentru a permite ca henna sa coloreze cat mai bine pielea si nu stratul exfoliant.
  • Evitati bronzul cu 3 zile inainte de tratament, acest lucru poate modifica fixarea vopselei.

Protocol de ingrijire post-procedura Henna Spa

  • Nu frecati zona tratata.
  • Evitati tratamentele termice timp de 24 de ore.
  • Nu aplicati farduri sau alte produse 24 de ore de la tratament.
  • Evitati bronzarea timp de 24 de ore, deoarece acest lucru poate provoca decolorarea.
  • Inotul / sauna trebuie evitate cel putin 24 de ore dupa tratament.
  • Demachierea pe baza de ulei poate provoca decolorarea mai rapida.
  • Expunerea la soare / solar pentru perioade indelungate si frecvent poate provoca decolorarea mai rapida.

Cele mai intalnite motive pentru care vopsirea sprancenelor cu henna s-ar putea sa nu functioneze bine:

  1. Pielea era inca umeda de la lotiunea de curatare cand ai aplicat henna
  2. Ai aplicat henna intr-un strat prea subtire; toata pielea si firele de par trebuie acoperite suficient de gros
  3. Nu ati lasat sufuicient timp henna pe sprancene
  4. Clientul are pielea foarte uleioasa
  5. Ai acoperit doar firele de par si nu ai aplicat suficient de bine si pe piele
  6. Pielea nu a fost curatata corect; mai erau resturi de machiaj sau sebum sau piele necesita o exfoliere blanda in prealabil
  7. Clientul are sprancenele atat de dense incat este dificil sa acoperi toata pielea de sub sprancene cu henna
  8. Clientul a folosit apa sau si-a curatat sprancenele in termen de 24 ore de la tratament
  9. Ati aplicat o nuanta prea deschisa pe o piele inchisa
  10. Clientul nu are aproape niciun fir de par, iar henna se va fixa doar pe piele si se mentine un timp mai scurt

Pentru detalii Curs Acreditat Designer de Gene si Sprancene ce contine si procedura de Henna Spa===> https://www.cursuri-estetica.ro/curs/curs-acreditat-gene/

Sunati ACUM!