Blog

Îngrijirea cosmetică pe anotimpuri

Vara, datorită căldurii, porii se dilată, iar aplicare abuziva a soluțiilor astringente nu este recomandată.

Cosmetica prin varietatea ei de notiuni recomanda soluțiile conținând sucuri de fructe, apă de trandafiri, loțiunile cu lăptișor de matcă sau polen, măștile cosmetice cu diferite fructe, legume sau pe bază de plante, care au un efect mai lent, dar sunt hrănitoare.

Căldura din timpul sezonului estival face ca pielea să-și piardă o parte din conținutul de apă, mai ales când există tulburări glandulare. Cursul acreditat de cosmetica te va face familiara cu toate aspectele ingrijirii tenului sau a pielii in acest sezon.

Ca urmare a deshidratării, pielea se ofilește, devine ștearsă, uscată, ridată. Se recomandă ca seara înainte de culcare să se hidrateze fața cu comprese călduțe cu infuzie de mușețel. După aceasta se aplică o cremă hidratantă; sunt interzise cremele sau loțiunile alcoolice, în cazul tenului deshidratat. În timpul expunerii la soare capul va fi acoperit cu o pălărie cu boruri mari.

Băile de soare, pe care majoritatea persoanelor obișnuiesc să le facă, impun o serie de măsuri pentru a evita consecințele neplăcute asupra tenului.

Pielea brunetelor se bronzează foarte repede și în general fără să se descuameze. Blondele și roșcatele trebuie să se expună treptat la soare deoarece epidermul lor este mai sensibil.

Prin folosirea produselor cosmetice pentru plajă se produce procesul de deshidratare, proces ce poate fi prezentat la cursul acreditat de cosmetica, la care este supusă pielea sub acțiunea razelor solare și se preîntâmpina fenomenul de pigmentare, plecând de la principiul că în zonele expuse razelor ultraviolete este normal să lăsăm celulelor timpul necesar acestui proces.

De asemenea, este bine să se țină seama de următoarele:

  • Expunerea la soare să se facă numai după ce s-a alăturat orice urmă de fard.
  • Dacă tenul este gras, nu este necesară aplicarea de produse speciale; dacă tenul este uscat sau normal, va fi uns cu produse conținând substanțe filtrante pentru radiațiile solare.
  • Ploapele și regiunea din jurul ochilor vor fi unse cu o cremă grasă, pentru a preîntâmpina formarea ridurilor.
  • În timpul expunerii la soare se va renunța la farduri, apă de colonie, parfumuri, creme parfumate deoarece acestea pot provoca apariția petelor.
  • Dacă pielea s-a înroșit se vor aplica comprese cu mușețel

Înainte de baie este bine să se facă câteva exerciții de gimnastică!

Start Academy iti pune la dispozitie cursul acreditat de cosmetica, precum si modulul de practica pe model uman supravegheat de un trainer specializat, unde poti afla multe notiuni pregatitoare pentru urmatoarea cariera.

Sunati ACUM!