Microneedling sau Microdermabraziune? Nu stiti pentru care procedura sa optati?
Iata diferentele esentiale dintre aceste doua tratamente si aplicarea lor pentru a putea decide care este cel mai potrivit pentru dvs.
Astazi, oamenii de toate varstele doresc sa arate cat mai bine. Preocuparea pentru aspectul fizic ne ajuta sa obtinem acele rezultate care ne fac sa ne simtim bine in propria piele, pornind de la ‘binele’ pur estetic, dar foarte important ‘binele’ psihic si sufleteste. De cate ori nu vi s-a intamplat ca atunci cand simtim ca avem o zi mai proasta, am reusit sa ne ridicam moralul, apeland la o vestimentatie, un make up sau o coafura care sa ne reprezinte, sa ne bine dispuna, sa ne creasca stima de sine? Sunt tactici gandite sau alese la intamplare, care ne ajuta sa depasim momentele mai dificile, situatiile cotidiene stresante, presiune societatii si a culturii in care traim.
In ceea ce priveste estetica, si nu numai, nu toti ne permitem sau nu avem timpul necesar pentru a aplea la tratamente chirurgicale exclusiviste, cum ar fi liftingul facial sau peelingurile chimice. Insa, ajutorul vine din industria cosmeticii care ofera tratamente cosmetice avansate si minim invazive, accesibile fianciar, rapide, cum sunt si microneedling si microdermabraziune, proceduri de intretine sau imbunatatire rapida si in siguranta a aspectului pielii.
Aceste tratamente cosmetice non-chirurgicale au multe beneficii, inclusiv:
- Timp de tratament scurt
- Costuri mai mici
- Putine efecte secundare si riscuri aproape inexistente
- Rezultate instantanee, naturale si de lunga durata
- Timp de recuperare foarte scurt sau fara timp de recuperare
Microneedling vs Microdermabraziune. Care este diferenta?
Pielea ta este o reflexie a sanatatii si a vitalitatii intregului organism. Pe masura ce imbatranim, incepem sa dezvoltam riduri, pete, pori dilatati, pori infundati, diverse cicatrici sau alte imperfectiuni.
Exista o varietate de proceduri concepute pentru a incetinii procesul de imbatranire si pentru a va revigora aspectul pielii.
Mezoterapie microneedling si microdermabraziunea au beneficii unice si va pot ajuta sa restabiliti un aspect mai sanatos si tineresc.
Iata tot ce trebuie sa stiti despre Microneedling vs Microdermabrasion pentru a va decide care este cel mai potrivit pentru dvs. sau la care sa apelati mai intai:
Microneedling.
Mezoterapie Microneedling sau DermaPen, tratament cunoscut si sub numele de terapia de inducere a colagenului, este o procedura cosmetica nedureroasa care implica realizarea unor mici punctii la nivelul pielii cu ace de dimensiunea unor microni pentru a stimula productia de colagen. Se foloseste un dispozitiv tip Derma Pen cu care se creeaza asa numite micro-leziuni controlate in primul strat al pielii, determinand astfel organismal sa raspunda in urma micro-traumelor inregistrate si sa creeze noi vase de sange, elastina si colagen. Mai mult decat reactia naturala de vindecare a organismului, in cazul tratamentului de mezoterapie microneedling se utilizeaza seruri concentrate ce sunt intoduse prin micro-punctiile create la suprafata pielii direct in startul celular al pielii (derm), accelerand astfel procesul natural de vindecare si livrand substante active de care pielea are mare nevoie (dupa caz: acid hyaluronic, vitamine, peptide, cellule stem, collagen, elastina).
Micro-ranirea pielii la suprafata in urma microneedlingului determina exfolierea si ulterior aparitia de piele noua si sanatoasa. Veti experimenta cateva zile de roseata, uscaciune si descuamare, dar ulterior va veti putea bucura de rezultate incredibile.
Cate sesiuni de microneedling sunt necesare?
De obicei, este necesara o serie de tratamente, desi multi pacienti raporteaza o imbunatatire vizibila dupa doar o sesiune.
Aplicarea mezoterapiei microneedling:
- Cicatrici post-acneice
- Anti-acnee
- Riduri si linii fine
- Vergeturi si cicatrici corporale
- Culoare inegala a pielii
- Porii dilatati si infundati
- Imbatranirea pielii
- Caderea parului si intensificarea cresterii parului
Microdermabraziunea.
Microdermabraziunea vizeaza suprafata pielii. Procedura de microdermabraziune presupune folosirea unui dispozitiv ce are capatul de lucru prevazut cu diferite accesorii, de diferite dimensiuni, accesorii realizate dintr-un material abraziv delicat, cum ar fi cristalele de diamant. Rolul dispozitivului de microdermabraziune cu capete diamantate este de a curata celulele moarte ale pielii. Dispozitivul de microdermabraziune detine si tehnologia de vaccum pentru aspirarea simultana a celulelor moarte si impuritatilor de la suprafata pielii.
Microdermabraziunea exfoliaza stratul cornos de la suprafata pielii, rezultand un ten mai neted si mai clar. Nu exista un timp de inactivitate asociat acestui tratament si puteti reveni imediat la activitatile zilnice dupa procedura.
Cate sesiunie de microdermabraziune sunt necesare?
Rezultatele pot fi vazute dupa un singur tratament, dar sunt necesare sesiuni regulate pentru a va mentine rezultatele.
Aplicarea microdermabraziunei:
- Piele terna sau uscata
- Tonul si textura inegale a pielii
- Liniile fine
- Pete de varsta si hiperpigmentare
Microdermabraziune si Microneedling. Ati putea beneficia de ambele?
Avantajul este ca DA. Poti beneficia de ambele tipuri de tratament. De obicei, cei mai multi dintre clienti pot avea 4- 6 sedinte/ an si intre acestea pot opta pentru tratamente faciale cu microdermabraziune. Regula este sa lasi aproximativ cel putin o saptamana distanta intre proceduri.
Cu care procedura se incepe prima data?
Chiar daca microdermabraziunea elibereaza bariera formata de celulele moarte de la suprafata pielii iar microneedlingul ar putea livra mai eficient substantele active direct in pielea curata, dupa microneedling se inregistreaza o uscaciune si o descuamare iar pielea ar putea fi ajutata printr-o microdermabraziune blanda sa elimine pielea decuamata. Indiferent de tipul de tratament cu care se incepe, evolutia este una spectaculoasa daca se alterneaza la un interval de timp cat pielea sa nu fie grav agresata.
INFO cursuri:
- Mezoterapie Microneedling: https://www.cursuri-estetica.ro/curs/mesoterapie-microneedling/
- Microdermabraziune: https://www.cursuri-estetica.ro/curs/microderabraziune/