Blog

Cum corectam sprancenele albastre?

Nu exista dermopigmentist care sa nu fi intalnit, cel putin o singura data in activitatea sa profesionala, o clienta cu o pigmentare anterior realizata care sa-si fi schimbat culoarea.

Problema sprancenelor albastre, dupa cativa ani de la pigmentarea lor, este destul de des intalnita. Calitatea pigmentilor utilizati joaca un rolul principal in modificarea culorii in timp, dar nu este singurul cauzator.

De ce micropigmentarea sprancenelor se estompeaza si uneori sprancenele devin albastre.
Motivul principal din spatele sprancenelor albastre este prezenta metalelor grele in compozitia pigmentilor care, nu numai ca inseamna un risc mai mare de reactii alergice, ci si decolorare lucrarii de micropigmentare. Atunci cand alegeti un tehnician in dermopigmentare, nu va retineti sa va interesati de brandul de pigmenti cu care lucreaza si despre ingredientele si calitatea pigmentului. Asigurati-va ca sunt produse de cea mai buna calitate, destinate machiajului semipermanent, produse insotite de certificate de conformitate, produse in termenul de garantie.
Insa, chiar si pigmentul de cea mai buna calitate ar putea vira intr-o nuanta albastruie dupa un timp si se intampla, cel mai des. atunci cand tehnicianul foloseste pigment negru pentru pigmentarea sprancenelor.

Un tehnician cu adevarat specialist in dermopigmentare, atunci cand alege o culoare de pigment, ar trebui sa acorde o mare atentie clientului, printr-o evaluare amanuntita a pielii, sa ia in considere fototipul pielii, dar mai ales tonul si subtonul pielii. Pigmentul negru poate fi utilizat numai pentru pigmentarea pleoapelor. Dar si eyelinerul negru poate sa-si modifice culoarea in negru albastrui. Insa, daca pentru eyeliner exista o metoda de corectie culoare nenaturala mai usor de executat, pentru sprancenele albastru-verzui este nevoie de un proces mai complex.

Chiar daca in mod curent ai folosit creion negru pe sprancene sau henna, nu o face si in cazul machiajului semipermanent.

  • Daca se foloseste un pigmentul rece pe tonul rece al pielii, rezulta garantat sprancene albastre.
  • Micropigmentarea mai agresiva si prea profunda este iarasi o cauza de obtinere a sprancenelor albastre, total artificiale si nepotrivite indiferent de culoarea ochilor sau a parului.
    Pigmentarea profunda determina patrunderea pigmentului in vasele de sange, ceea ce ar putea duce la un aspect de tatuaj albastru.

Odata ce s-a ajus la un astfel de rezultata, sunt 2 variante de corectie: neutralizarea culorii ce a devenit una neconforma si nenaturare sau indepartarea tatuajului, mai exact a particulelor de pigment inserate in piele in urma pigmentarii, indepartare ce se face cel mai sigur cu laser, in ultima instanta cu solutie chimica.

Corectia pigmentarii ce a devenit albastra sau o alta culoare nenaturala poate dura cateva sesiuni pana se ajunge la un rezultat satisfacator pentru client si tehnician, pentru a se putea realiza o noua pigmentare corecta sau pentru ca tatuajul sa fie definitiv indepartat.
Atentie, daca anterior s-a executat indepartare tatuaje cu laser, chimioterapie sau tratament cu steroizi, pielea ar putea fi foarte subtire si delicata. Pielea subtire retine pigmentul în mod diferit, are nevoie de o atentie extrem de speciala. Doar lucrand lent si delicat la suprafata pielii si utilizarea unui pigment potrivit (nu prea rece) vor da cel mai bun rezultat.

Cum se corecteaza sprancenele albastre.
Micropigmentarea presupune crearea unuor punctii controlate in piele cu ajutorul unui ac, aceast lucru putand fi catalogat ca o rana mica a pielii (microleziune). Corpul uman raspunde la toate ranile, trimitand celulele cu rol de vindecare- macrofagele- pentru a inchide rana si a ‘inghiti’ orice corp strain.
Particulele de pigment sunt prea mari pentru ca macrofagele sa le distruga, asa ca ele raman blocate in derm. Cand pigmentul ramane depus in piele, corpul incepe sa metabolizeze, sa-l descompuna si sa indeparteze cat se poate din pigment (substanta straina).

Particulele mai mici din pigment se metabolizeaza mai repede decat cele mai mari. Moleculele mai mari de pigment ar putea ramane pentru totdeauna in piele. Moleculele de pigment galben, portocaliul si rosu au dimensiunile cele mai ale particulelor, in timp ce albastrul si verde sunt particulele din pigment cela mai mari.
Astfel, corpul metabolizeaza si elimina mai intai particulele mici de galben, portocaliu si rosu, si raman in piele particulele mari de albastru si verde. Pigmentul contine toate aceste culori, in procentaje diferite, functie de culoarea si nuanta de pigment. De aceea pigmentarea se estompeaza in piele in timp.

Culoarea albastra nu va disparea de la sine iar acoperirea cu o alta pigmentare clasica nu este o solutie deoarece nunata de albastru va reaparea poate chiar si mai evident.

Exista doua modalitati de a rezolva sprancenele albastre: indepartarea cu laser ori solutie chimica (pe piata existand mai multe variante, solutiile mai slabe fiind recomandate in cazul machiajului semipermanent) sau neutralizarea.
Exista diferite tipuri de lasere de indepartare dar si solutii chimice. In unele cazuri, combinatia ambelor metode ofera cele mai bune rezultate. Acest proces este lung si necesita rabdare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O alta optiune este neutralizarea cu un pigment special cald, capabil sa anuleze nuanta de albastru rece. Aceasta incalzire se poate face dintr-o singura sedinta sau trebuie repetata ca ulterior sa se refaca pigmentarea.
Unii tehnicieni neutralizeaza nunta de albastru cu o cantitate mai mare de pigment portocaliu, astfel incat organismului sa-i ia mai mult timp pentru a-l metaboliza. Ratele de metabolizare sunt diferite în fiecare caz.

 

 

Pentru mai multe informatii:

‘click’ ⇒ https://start-academy.ro/cursuri/corectii-in-machiajul-semipermanent/

‘click’⇒https://www.cursuri-estetica.ro/curs/curs-acreditat-indepartare-tatuaje/

Sunati ACUM!