Blog

Pigmentologie si Corectii in Dermopigmentare by Ana Maria Margineanu

 • Esti deja dermopigmentist si te-ai saturat sa refuzi clientele cu sprancene gresite pentru ca nu stii cum sa le corectezi? Trebuie sa schimbi forma, culoarea sau ambele aspecte?

Multi dermopigmentisti stiu sa faca sprancene, buze, eyeliner dar putini stiu sa corecteze acele micropigmentari care si-au schimbat culoarea in una nenaturala sau lucrarile ce au o forma gresita!

Invata tu cum poti face asta!

Invata sa identifici corect nevoile clientelor tale si aplica solutia cea mai potrivita pentru fiecare in parte!

Afla care este diferenta dintre neutralizare, camuflare, cover up si indepartare!

 • Esti deja dermopigmentist sigur pe tehnicile de lucru dar nu stapanesti pe deplin criteriile de alegere a pigmentului potrivit pentru fiecare clienta? Nu stii sa identifici corect tonul si subtonul pielii iar pigmentii maro iti dau batai de cap ?

E timpul sa afli cea mai sigura formula din pigmentologie ce iti va usura munca in alegerea pigmentului si vei scapa de stresul virarii culorii in una nenaturala!

Continua investitia in cariera ta de dermopigmentist prin accesarea Cursului Online de Pigmentologie si Corectii in PMU by Ana Maria Margineanu pentru a invata tehnicile de corectie micropigmentare si notiunile fundamentale de pigmentologie pentru a anticipa rezultatul vindecat in mod corect!

Cursul de Pigmentologie si Corectii in PMU https://www.start-academy.org/cursuri/corectii-in-machiajul-semipermanent/  este un MasterClass adresat exclusiv dermopigmentistilor ce au urmat deja cursul de baza in machiajul semi-permanent, fiind un curs de specializare aferent dermopigmentarii, sustinut de MultiTrainer & TopBrands Ambassador- Ana Maria Margineanu https://www.pmu-master.com/

AVANTAJELE MAJORE de accesare a Cursul de Pigmentologie si Corectii in PMU by Ana Maria Margineanu:

 • Singurul curs de profil existent pe piata de dermopigmentare din Europa de Vest
 • Curs predat in limba romana (la cerere este disponibil si in limba engleza)
 • Curs predat prin intermediul videoclipurilor filmte in timp real cu executie procedura direct pe modele (nu pe slide-uri sau imagini de prezentare)
 • Curs predat cu modul practic realizat pe nu mai putin de 5 modele diferite ce necesita proceduri diferite de corectie
 • Parte informationala predata in timp real cu executia tehnicilor de corectie (voce trainer direct pe filmare in timpul realizarii procedurilor)
 • Dupa parcurgerea cursului, trainerul acorda sustinere si consiliere nelimitata prin intermediul mesajelor prin aplicatia de whatsapp

In Romania, machiajul cosmetic are o vechime de peste 15 ani iar, in decursul acestor ani, industria dermopigmentarii a inregistrat un ‘boom’ de dezvoltare, din toate punctele de vedere:

 • scoli de profil
 • furnizori tehnologii de dermopigmentare si consumabile
 • tehnici de dermopigmentare
 • dermopigmentisti si cabinete de dermopigmentare
 • numarul mare de cliente/ client

Toata aceasta dezvoltare cu reale avantaje, a venit, din pacate, si cu minusuri: profesori slab pregatiti care au instruit alti dermopigmentisti si mai putin pregatiti, dispozitive si echipamente slab calitative, persoane care nu au urmat cursuri legale si au ales sa fie tehnicieni in machiajul semi permanent in urma unor ‘cursuri tip tutorial pe youtube”.

Sunt situatii care au repercusiuni nefavorabile si ale caror rezultate le intalnim zi de zi, la clientele care ne solicita serviciile profesionale de dermopigmentare.

Deoarece in Romania exista deja un istoric in tatuajul cosmetic de peste 15 ani, intalnim foarte des persoane care, inainte de realizarea unei proceduri de micropigmentare, au nevoie in prealabil de o procedura de a corecta o lucrare mai veche, care fie nu mai este in tendinte, are o forma gresita, are o culoare care s-a modificat de-a lungul anilor in una nenaturala (nuanta de albastru/ verde/ mov/ roze/ rosu etc), forma nu mai avantajeaza foarte bine fizionomia clientei care s-a mai modificat odata cu trecerea anilor sau nu o mai reprezinta, etc. Motive si cauze sunt diverse, clientele sunt numeroase!

Acest curs vine ca raspuns al numeroaselor cereri pe care Trainerul Ana Maria Margineanu le are in mod constant de la eleve, sau chiar deja dermopigmentistii ce nu fac insa parte din brandul Strat Academy.

Orice dermopigmentist se confrunta foarte des cu situatia clientelor ce au realizata in prealabil o micropigmentare gresita, ca si forma sau culoare, si sunt nevoiti sa le refuze, nestiind cum sa corecteze, pierzand astfel incasari financiare, satisfactii personale si recunosterea profesionala.

Sunt inca foarte multi dermopigmentisti care nu stiu care este diferenta dintre neutralizare, camuflare, cover up si indepartare, la care procedura sa apeleze si care este protocolul corect de lucru.

Nu stiu cand trebuie sa schimbe forma, cand trebuie sa schimbe culoarea sau ambele aspecte.

Este foarte important ca, in prima faza, un technician in dermopigmentare sa sesizeze greseala si sa identifice corect nevoile clientelor  pentru a aplica solutia cea mai buna pentru fiecare  clienta in parte.

Nu este suficient pentru un dermopigmentist complet, sa stie sa execute corect tehnicile de micropigmentare, fara sa fie pregatit pentru a face o anamneza corecta clientului, sa stabileasca tipul de ten, fototipul Fitzpatrick, tonul si subtonul pielii.

Odata facuta anamneza corecta si stabilirea procedurii de care este nevoie, fie ca vorbim, cum este cazul cursului de fata, de corectii, dar si pentru situatia clientelor ce solicita pentru prima data lucrari de micropigmentare, sunt dermopigmentisti care nu stiu care sunt criteriile de selectie a pigmentului functie de brand, compozitie, culoare, nuanta, temperatura pigmentului.

Notiunile fundamentale de Pigmentologie si Colorimetrie in PMU care detaliaza cu lux de amanunte si se invata in detaliu in cadrul Cursul Online Pigmentologie si Corecții în PMU by Ana Maria Margineanu sunt:

 • compozitia si configuratia chimica a pigmentilor
 • scara de temperatura a pigmentilor – tonuri si subtonuri
 • proprietatile pigmentilor- nuanta dominant si culoarea finala a pigmentului
 • colorimetria aplicata in machiajul semi-permanent
 • matematica culorilor in pigmentologie
 • notiuni vitale pentru evitarea modificarii ulterioare a culorii pigmentului introdus in piele
 • alegerea corecta a pigmentului folosit in functie de fototipul pielii
 • CAMUFLAJUL – tehnici de corectare a formelor gresite (sprancene, buze, pleoape)
 • NEUTRALIZAREA– tehnici de corectare a culorilor nenaturale (sprancene, buze, pleoape)
 • NEUTRALIZATE + CAMUFLARE – posibilitatea de realizare a 2 tehnici intr-o singura sedinta
 • NEUTRALIZARE + PIGMENTARE – posibilitatea de realizare a 2 tehnici intr-o singura sedinta

Dermopigmentarea este o profesia care incita permanent in a invata, a studia, a te dezvolta, a evolua, a inova, a interpreta si numai acei dermopigmentisti determinati si ambitiosi dar curs acestor dorinte.

Un astfel de parcurs profesional il are Ana Maria Margineanu, fiind unul dintre tehnicienii care au pus bazele industriei de dermopigmentare in Romania, ajungand in momentul de fata Top Trainer in Dermopigmentare si Specializari aferente, Beauty Expert in Terapii Ultra Moderne din Estetica Faciala si Corporala, Cosmetolog cu pregatire in sfera medicala.

De ce este Ana Maria Margineanu-MasterTrainerMultiBrand- singura in masura sa sustina un astfel de curs?

 1. Ana Maria Margineanu este singurul specialist in dermopigmentist din Romania ce detine drepturi de autor ORDA pe o lucrare cu o tema de prim interes in dermopigmentare: ”Pigmentologie in dermopigmentare”, lucrare realizata preponderent pe baza propriilor studii de caz.

2. Ana Maria Margineanu este singurul dermopigmentist din Romania cu articolul “The less beautiful side of permanent make up”ce a primit invitatia de a publica articolul in revista internationala “Permanet Make up Magazine”, cea mai cunoscuta si apreciata revista de specialitate adresata dermopigmentistilor, revista distribuita la nivel international.

3. Ana Maria Margineanu Professional si Start Academy au castigat la #Cosmobeauty2019, prin vot public, cele mai importante premii din dermopigmentare, premii ce ne onoreaza: “Cel mai bun trainer beauty in dermopigmentare” respectiv “Cea mai buna scoala de dermopigmentare”

Garantat, dupa parcurgerea Cusrului Online Pigmentologie si Colorimetrie in PMU veti putea alege sau mixa corespunzator pigmentii folositi in micropigmentare, funcție de scara de temperatura a acestora, de tonurile şi subtonurile pielii, pentru a preveni modificarea culorii pigmentului in timp si pentru a NEUTRALIZA o CULOARE NENATURALĂ şi a CORECTA o FORMĂ GREȘITĂ atunci cand vorbim de pigmentări vechi.

Acum e momentul ideal sa accesezi cursul online si sa-ti introduce in portofoliu, o specializare si un serviciu care sa te identifice in bransa dermopigmentistilor si sa-ti aduca numeroase satisfactii!

GALERIE FOTO:

   

Sunati ACUM!