Blog

Demachierea & Gomajul (Articol scris de Vatavu Alina Beauty Specialist)

Toate vrem să avem acel ten fără imperfecțiuni, luminos și sănătos. Iar în obținerea acelui efect de glowing, apelăm la diverse tratamente faciale prin care ajutăm tenul să arate impecabil.

Pielea feței are nevoie de o curatare specifica si exfoliere pentru îndepărtarea impurităților care se acumulează la suprafața pielii si a stratului de celule moarte pentru stimularea microcirculatiei sanguine.

Articol scris de http://Vatavu Alina Beauty Specialist

  • Demachierea corecta

“De curand am discutat cu cateva cliente noi si am aflat ca nu se demachiau corect. Se spalau doar cu apa si sapun, sau doar cu apa termala – si asta doar in zilele in care se machiau. Toate clientele se plangeau ca tenul este extrem de uleios/ gras. Din acest motiv chiar exagerau cu spalarea, crezand ca astfel vor reduce din excesul de ulei prezent pe ten.

De ce nu este indicat sapunul clasic pentru spalarea tenului?

Sapunul poate dezechilibra productia normala de sebum, poate afecta stratul de protectie al epidermei si chiar deshidrata. Cu timpul pielea poate deveni excesiv de uscata si se rideaza mult mai rapid.
Pielea de pe fata este mai sensibila decat cea pe corp, iar un sapun obisnuit este in general mult prea dur.
Majoritatea sapunurilor contin detergenti care ii fac pH-ul alcalin. Aplicate pe ten pot dezechilibra mantaua acida a pielii.

Un alt factor de care trebuie tinut cont: la suprafata pielii se afla impuritati, produsele de machiaj, sebum dar si lipide benefice sanatatii pielii si o flora bacteriana benefica. In urma spalarii cu sapun, pielea este curatata de tot uleiul de la suprafata epidermei si da senzatia ca este foarte stransa/ intinsa si uscata. Eliminand si flora bacteriana benefica, este deschisa calea atacului diferitior germeni.

Recomandari:

Produsele de curatare se aleg in functie de tipul tenului. Feriti-va de produse ce contin SLS, parabeni, coloranti sau parfumanti sintetici (acestia sunt adaugati pentru a masca mirosul sapunului sau al demachiantelor din comert).

Pentru tenuri care nu se machiaza pe perioada zilei:

Demachierea corecta ar fi: pe tenul umezit cu apa, se aplica laptele demachiant (ales in functie de tipul tenului) cu miscari circulare, ascendente. Se demachiaza si chiar se insista pe conturul ochilor, mai ales daca exista mascara/ tus/ creion. Cu ajutorul unei dischete (comprese de tifon moale) umezite se curata toata crema de pe ten.
In urma demachierii se foloseste o lotiune tonica si o crema hidratanta.

Pentru tenuri care au machiaj (mai ales cel waterproof/ creme colorate / creme de protectie solara):

Se recomanda tehnica dublei curatari. Pe tenul umezit se aplica un ulei demachiant, cu miscari circulare, de masaj. Excesul se indeparteaza cu o discheta demachianta umezita. Se repeta acest pas, pana cand discheta ramane curata. Abia in acest moment se trece la demachierea clasica (cu lapte demachiant).
Aplicarea lotiunii tonice după utilizarea laptelui demachiant este absolut obligatorie. Substanţă grasă din laptele demachiant accelerează producerea sebumului, lotiunea tonică acţionând precum un astringent pentru închiderea porilor şi îndepărtarea ultimelor reziduuri. Iar aplicarea cremei hidratante fără etapă premergătoare a lotiunii astringente cauzează pătrunderea reziduurilor în pori, determinând apariţia nesuferitei acnee. Alege lotiunea tonică special concepută pentru tipul tău de ten. Folosirea unui tonic puternic pe un ten normal va usca faţă excesiv; un tonic bun conţine mare parte din substanţele conţinute de cremele hidratante care corespund nevoilor tenului tău.

  • Gomajul- un pas important în îngrijirea tenului

Pentru un ten mai curat și mai luminos, exfolierea tenului nu trebuie să lipsească din ritualul de îngrijire, atât pentru pielea feței dar și pentru întregul corp.

Cu ajutorul acestui procedeu curățarea tenului se face în profunzime. Eliminăm celulele moarte, iar pielea devine mai moale, mai catifelată, mai luminoasă, mai curată, se poate regenera mai ușor iar produsele aplicate ulterior sunt absorbite mult mai bine. Cam acestea ar fi avantajele gomajului facial.

Cum ne exfoliem tenul acasă?

Exfolierea tenului nu este un proces complicat și poate fi făcut de oricare dintre voi acasă. Înainte de gomajul facial, trebuie să va îndepărtați machiajul cu un produs demachiant. Clătiți apoi tenul cu apă călduță și aplicați produsul exfoliant pe care îl folosiți voi, fie unul cumpărat sau fie unul făcut acasă, din ingrediente naturale.

Nu uitați să aplicați și pe gât și pe decolteu.

După ce ați întins uniform produsul, prin mișcări circulare realizate cu vârfurile degetelor, lăsăți să acționeze aproximativ cinci minute. Apoi umeziți foarte ușor degetele, masați încă odată și clătiți cu apă călduță.

Orice proces de exfoliere a tenului trebuie să fie urmat de aplicarea unei creme care să ajute la restaurarea filmului protector al epidermei.

Însă, pentru acest proces trebuie să ții cont de nevoile tenului tău. Pentru că prin exfolierea frecventă a tenului riști ca pielea tenului să fie mai uscată care, că răspuns, va produce și mai mult sebum. Reacție deloc fericită dacă ne gândim la un ten deja uleios – mixt sau gras. Astfel, dacă ai tenul normal, sensibil sau uscat, exfolierea e recomandată o dată pe săptămână, iar pentru tenul gras – de două ori pe săptămână.

Sursa: https://www.facebook.com/VatavuAlinaBeautySpecialist/?fref=ts

Sunati ACUM!