Blog

PLASMA. A IV-a stare în lupta pentru tinerețe

În acest articol alegem să vorbim despre cel mai inovativ și mai apreciat procedeu estetic de pe piață la momentul actual, mai exact tratamentul cu Plasmă.

Tehnologia cu plasmă este un procedeu care se află la limita dintre chirurgia plastică și cosmetică, iar pentru a profesa, atât doctorul estetician cât și cosmeticianul, este nevoie de un curs specializat. Start Academy pune la dispoziția oricărui doritor, cursul de specializare plasma pen. În cadrul cursului plasma pen ai ocazia de a parcurge modulul de practică pe model uman cu ultimele echipamente și tehnologii inovatoare supravegheat de trainer specializat. De asemenea, se poate accesa chiar și cursul acreditat de cosmetică care vine ca o disciplină completă de medicină curativă, anatomie, igienă și are ca scop înfrumusețarea feței și a corpului păstrând prospețimea acesteia și aspectul ei de tinerețe

Pentru a înțelege pe deplin cum funcționează tratamentul cu Plasmă, trebuie explicat în primul rând tehnologia procedeului.

Echipamentele folosite în tratamentul de plasmă, cunoscute ca Plasma Pen-uri, sunt echipamente prevăzute cu tehnologia de producere a plasmei. Plasma reprezintă a IV-a stare a materiei și poate fi considerată ca gaz total sau parțial ionizat.

Plasma Pen are scopul de a îmbunătăți culoarea și textura pielii, oferindu-i un aspect mai conturat și mai tânăr. Ridurile fine și ridurile adânci sunt reduse, hiperpigmentarea și decolorarea sunt reduse, iar problemele de piele mai grave cum ar fi keratoza actinică, cicatricile în urma acneei și keratoza seboreică, sunt tratate eficient.

Această energie a plasmei este direcționată prin vârful piesei de mână, pe zona vizată, iar energia este absorbită de celulele vizate ale pielii. Acest lucru deteriorează celula, ceea ce încurajează regenerarea și creșterea. Acest lucru permite reînnoirea celulelor și remodelarea arhitecturii interne a pielii, netezirea ridurilor fine, a ridurilor și reducerea pielii umflate, lăsate, permițând dezvoltarea unei pieli noi, proaspete.

Principiul de funcționare a dispozitivelor dotate cu tehnologia de plasmă presupune ionizarea gazelor din atmosferă pentru a crea un arc electric de mică intensitate numit microflash sau microlightning (microfulger).

Acest microfulger acționează asupra epidermului, iar căldura generată pătrunde până în stratul de mijloc al pielii, mai exact în dermul capilar. În urma acțiunii microfulgerului la nivelul dermului capilar, rețeaua de fibre se contractă și se dilată, iar fibroblastii, celulele din organism percepute ca fiind principalele celule cu rol de vindecare, sunt stimulate să producă colagen suplimentar.

Echipamentele de plasmă creează o microleziune perfect controlată la nivelul epidermei ce se evidențiază prin formarea unor cojițe ce cad în mod natural în 7-10 zile, dar acționează profund la nivelul epidermei pe o perioadă lungă de timp după efectuarea tratamentului prin producția de colagen, înmulțirea și regenerarea celulară. Rezultatul final înregistrat este de regenerare, tonifiere și remodelare profundă a epidermei.

În cadrul cursului de plasma pen poți afla despre eficiența tratamentului cu plasmă, ce se întinde pe foarte multe ramuri cum ar fi:

Tratamentul cu Plasmă este unul dintre cele mai populare și căutate tratamente cosmetice cu rezultate observate imediat după procedură și valabile pe termen îndelungat, fiind la fel de eficient, dar mult mai ieftin ca intervențiile chirurgicale cosmetice.

Tehnologia cu Plasmă penetrează straturile pielii cât să nu fie necesară o specializare medicală pentru a putea oferi tratamentul de plasmă în vederea tratării diferitelor afecțiuni ale pielii.

Pe segmentul Plasma Pen-urilor se remarcă echipamentul Fibroblast de la producătorul german brand-ul Purebeau. Fibroblast Purebeau Elite, conceput din punct de vedere tehnic la nivelul așteptărilor profesioniștilor din domeniu, este un device ergonomic pentru a putea fi ținut cât mai lejer în timpul ședințelor, realizat din materiale de cea mai înaltă calitate și de o eleganță specifică produselor Purebeau. Însă, sunt și echipamente mai accesibile, testate de trainerii Start Academy, chiar și în cadrul cursului de plasma pen, cum ar fi IoniQ Plasma Pen sau Plasma Pen Beauty Mastor.

Ca o concluzie, plasma este tratamentul non-invaziv ce se ridică la nivelul așteptărilor atât ale clienților cât și ale esteticianului.

Te așteptăm cu drag la cursul de plasma pen marca Start Academy pentru a împărtăși cunoștințele și experințele cu voi!

Sunati ACUM!