Blog

Plasma Pen- inovatia tratamentelor cosmetice

Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari despre tratamentul Plasma Pen:

1) Ce este si cum functioneaz Plasma Penul?
Tehnologia cu plasma se bazeaza pe un principiu fizic simplu si binecunoscut. Materia isi schimba starea la furnizarea de energie: solidele devin lichide, iar lichidele devin gazoase. Daca este furnizata si mai multa energie unui gaz, acesta este ionizat si trece in starea de plasma bogata în energie, a patra stare a materiei.


Plasma a fost descoperita pentru prima data de IrvingLangmuir in 1928. Nu este rara, de fapt, este exact contrariul. Peste 99% din materia vizibila din univers este in stare plasmatica. Poate fi văzută in forma sa naturala pe pamant ca fulger sau ca lumina polara în Arctica si Antarctica, de exemplu. in timpul unei eclipse solare, plasma poate fi observata ca un cerc luminos de lumina (corona) în jurul soarelui.
Cu energia plasmatica, se creaza transferuri rapide catre stratul epidermic al pielii, timp in care se incalzeste si se actioneaza prin conductie termica, mult mai profund, asupra structurii dermice. In acest sens, se efectueaza intentionat si controlat o micro-deteriorare termica pe zona superficiala a epidermei si apoi, simultan, pe zona mai profunda, in derm, se produce o modificare termica interioara, mai ales la nivelul celulelor fibroblaste. Acesta este motivul pentru care deseori numim tratamentul „fibroblastare” sau simplu “fibroblast”. In consecinta, tehnologie de plasma pen este capabila sa stranga pielea in mod semnificativ, sa ridice, sa reinoiasca, sa reintinereasca si sa regenereze practic orice zona a pielii, din interior, de la nivel celular, spre exteriorul pielii.

Plasma Plasma este numarul #1, cel mai avansat, en-voga si non-invaziv dispozitiv de ingrijire si intinerire al pielii si tratament cosmetic!
Se poate apela la o serie de proceduri cosmetice non-invazive pentru a imbunatati dramatic aspectul pielii, fara a fi nevoie de o interventie chirurgicala costisitoare si invaziva! Cel mai eficient tratament de acest gen este Plasma Penul, si chiar daca acest tratament poate necesita cateva zile de minim repaos social, nu are nevoie de sedinte repetate odata ce efectele dorite au fost obtinute. Tratamentul de Plasma Pen este singurul tratament de acest tip care poate trata in mod eficient ridurile si pielea lasata cu rezultate instantanee si rezultate continue. Acest tratament poate fi utilizat pe tot corpul, cum ar fi ridurile perioculare, ridicarea pleospelor, lifting abdominal, gat, indepartarea ridurilor, indepartarea cicatricelor, vergeturilor si a pigmentarilor, alunitelor, milia, negi, vase capilare, acnee … lista este interminabila! Toate sunt obtinute prin utilizarea tehnologiei de ultima generatie, stiinta dovedita, tehnica sofisticata, tehnician specializat si atenta ingrijire ulterioara.

2) De cate sedinte de tratamente este nevoie?
Aceasta este o intrebare la care este imposibil un rapuns general, fara o consultatie in care sa se evalueze zona si sa se afle care sunt aseptarile clientului. In medie sunt recomandate 2 sedinte de tratamente, rezultatul fiind vizibil garantat dupa prima sedinta a tratamentului.

3) Cat dureaza rezultatele tratamentului de Plasma Pen?
Dupa ce sunt obtinute rezultatele dorite ale tratamentului cu plasma, acestea vor dura in medie intre 3-5 ani. Acest lucru se datoreaza faptului ca pielea continua ritmul natural de imbatranire – asta inseamna ca unii pacienti pot sa nu aiba nevoie sa repete curand tratamentul, iar altii ar putea dori un alt tratament (sedinte de intretinere) pentru a mentine rezultate.

4) In cat timp se desfasoara o sedinta de Plasma Pen?
Tratamentul Plasma Pen poate fi folosit pe tot corpul, pentru diferite motive. Timpul necesar pentru a executa tratamentul de Plasma Pen depinde de zona de de lucru si de client. In medie, pentru o zona de lucru mai extinsa, este nevoie de cateva ore – luam in calcul timpul pentru consultatie si recomandarile post tratament, aplicarea anestezicului local si timpul necesar actiunii anestezicului + executia efectiva a tratamentului + aplicarea mastii calmane (https://www.semi-permanent.ro/consumabile/inainte-and-dupa/masti/purebeau-hydro-pad/ ). Pentru zone limitate, procedura in sine de plasma pen poate dura si cateva minute (de exemplu: eliminarea unor angioame, tratarea unei microcicatrice)

5) Este dureros tratamentul cu Plasma Pen?
Majoritatea clientilor nu au nicio problema cu plasma si spun ca nu se simte nimic cu adevarat in timpul tratamentului, deoarece crema anestezica aplicata local in prealabil efectuarii tratamentului isi face treaba! Cu toate acestea, modul in care este perceput tratamentul depinde de pragul de suportabilitate al fiecarui client si de nivelurile de sensibilitate. Indiferent se situatie, tratamentul cu Plasma Pen este tolerat lejer.

5) Cat de profund este intepata pielea cu dispozitivul de Plasma Pen?
Ce crezi? Pielea nici macar nu trebuie sa fie atinsa cu varful dispozitivului de plasma pen. Varful sau acul de plasma nu penetreaza pielea. Acul dispozitivului sta la aproximativ 1 mm departare de suprafata pielii, deoarece aceasta distanta este suficienta pentru crea microflashului de plasma.

6) La cat timp se vad rezultatele tratamentului de Plasma Pen?
Functie de conditia pe care o tratam, rezultatele pot fi vizibile inca de la prima sedinta (milia, pete, acnee, vergeturi, cicatrice, etc) si, de asemenea, dupa 8 – 12 saptamani pentru rezultate maxime (lifting, eliminare exces piele, indepartare tatuaj).

7) Care este procesul de vindecare pentru tratamentul cu Plasma Pen?
Procesul de vindecare o reprezinta etapele prin care trece pielea dupa efectuarea tratamentului. Cand se parcurge primul tratament cu Plasma Pen (in functie de zona tratata), pacientul poate prezenta umflarea zonei, senzatia de caldura, roseata si alte usoare stari usor inconfortabile. Cojitele ce se formeaza dupa tratamentul de Plasma Pen vor cadea dupa cateva zile. Primele 7-10 zile post tratament necesita o atentie mai deosebita din partea clientului deoarece acesta trebuie sa protejeze maxim zona lucrata de apa/ soare/ sursa de caldura sau frig accentuata/ aplicarea produselor de ingrijire uzuale/ ritualul de makeup si demachiere zilnic. Pixelii realizati sub actiunea plasmei trebuie sa se vindece in ritmul normal de vindecare al fiecarui organism, fara a-l grabii sau a-l prelungi. Dupa ce aceste cojite au cazut in mod natural, pielea lucrata ramane rozalie, situatie care impune protectia de soare, sau chiar si alte forme de lumina puternica si permanenta. Aspectul rozaliu al pielii dureaza cateva saptamani, dupa care este doar un timp de asteptare timp de 12 saptamani pentru a vedea rezultatele tratamentului.

8) Pot merge la serviciu dupa ce am facut tratamentul?
Tratamenul Plasma Pen nu afecteaza capacitatea de a lucra. De exemplu, pentru cineva caruia i s-a lucrat zona ochilor va putea sa vada, sa conduca si sa gestioneze alte activitati asa cum ar face in mod normal. Cu toate acestea, tratamentul este unul minim invaziv iar unele persoane pot avea reactii post tratament vizibile si usor inestetice pentru o perioada scurta de timp (eliminare limfa, umflare, formarea cojitelor, zona rosiatica dupa caderea cojilor). Prin urmare, rezervarea catorva zile de la activitatile interumane zilnice poate fi benefica pentru unii clienti, in special atunci cand este vizata zona faciala. Altfel, un tratament corporal este mai usor de acoperit, in timp ce pe facial, chiar si pentru cineva care poarta machiaj, poate sa nu se simta confortabil cu procesul de vindecare, si poate sta retrasa in casa pana cand vindecarea rapida se termina.

9) Cat timp dureaza vindecarea rapida post tratament Plasma Pen?
Timpul pentru vindecarea rapida post tratament depinde si de client, de ingrijirea ulterioara si de protocolul de lucru urmat de specialsit. In medie, perioada de recuperate post tratament este de regula 7-10 zile. Acesta este intervalul necesar pentru deprinderea naturala si nefortata a cojilor, Ulterior caderii cojilor pielea ramane rozalie. Intalnim insa si cazuri cand cojitele cad si in 4 zile, in timp ce unele persoane hipersensibile pot avea o rata de vindecare mai lenta ce face ca, crustele formate sa se desprinda mai greu (10-14 zile).

10) Se poate folosi make-up dupa tratamentul de Plasma Pen?
Dupa tratamentul de Plasma Pen, pana la caderea cojilor, se recomanda evitarea machiajului incarcat, a produse uleioase. Aceasta recomandare tine de motive igienice si bacteriene, precum si evitarea eliminarii precoce a cojilor si provocarea infectiei si a pigmentarii. Cu toate acestea, daca clienta are nevoie neaparat sa apeleze la machiaj, se poate apela la produsele Purebeau: crema tip BB  ( https://purebeau-shop.com/fibroblast-en/cream-en/ si pudra minerala cu proprietati after care ( https://purebeau-shop.com/fibroblast-en/powder-en/ )

Atentie! indiferent de produsele de machiaj la care se apeleaza, este interzisa demachierea clasica deoarece acest proces determina desprinderea fortata a cojitelor formate dupa procedura cu plasma pen. Daca de la make up-ul clasic se poate face rabat, este obligatorie protectia solara prin evitarea totala de expunere la soare, inclusiv dupa caderea cojilor cand se poate apela la aplicarea fondului de ten (mult mai practic si sigur decat cremele SPF).

11) Pe ce zone ale corpului se poate face tratamentul cu Plasma Pen?
Cu Plasma Penul se poate trata tot corpul, toate zonele cu piele in exces, piele lasata, inclusiv zona ochiilor, fruntea, gusa, decolteu, urechile, mainile, liniile de fumatori, abdomenul, bratele, genunchii, dar si multe alte probleme si situatii inestetice ce tin de piele!

 

Sursa: https://www.facebook.com/Gena-Clinique-267164430597264/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCVk3KVvMHV3arqlntGHBVMiYiKln3fZluEr7pwp2DH_LjGFGQ5e0dkBh98BRAQRv5igEVCFMFQKB0x

12) Cui se adreseaza tratamentul cu Plasma Pen?
Inainte de tratamentul cu Plasma Pen, se impune efectuarea unei consult minutioas, pentru a afla toate aspectele medicale, stilul de viata si motivele pentru care se doreste tratamentul, asteptarile clientului in ceea ce priveste rezultatul dorit. Atat timp cat consultatia merge bine si toate aspectele medicale sunt în regula, tipologia de client nu contravine tratamentului se Plasma Pen, oricine poate parcurge tratamentul, cu conditia sa se respecte recomandarile post tratament si clientul sa fi inteles pe deplin modalitatea de obtinere a rezultatelor dupa Plasma Pen, mai exact ca rezultatele nu apar instant!

13) Exista o limita de varsta pentru tratamentul de Plasma Pen?
NU! Nimeni nu este niciodata prea batran pentru tratamentul cu Plasma Pen si cu cat indoiala este mai mare, cu atat se vor vedea rezultate mai bine. Nu este niciodata prea tarziu sa fii confortabil si fericit in propria ta piele!

14) Functioneaza tratamentul de Plasma Pen?
Tratamentul cu Plasma Pen inregistreaza rezultate fabuloase, si asta nu o spun numai eu (n.r. Ana Maria Margineanu) ci o dovedesc si rezultatele inregistrate de clienti, si totodata de specialistii din intreaga lume. Cea mai mare provocare a tratamentului ramane pacientul deoarece dureaza aproximativ 12 saptamani pentru a vedea rezultatele finale, timp necesar formarii colagenului cand vorbim de plasmalifting! Pacientul trebuie sa aibe rabdare si sa respecte masurile impuse dupa parcurgerea sedintei de tratament. Nu am recomandat niciodata ceva in care sa am 100% incredere, asa cum este tratamentul de plasma pen, si nu doar pe lifting, dar si pe tratarea acneei, vergeturilor, cicatricelor si alte probleme estetice.

15) Tratamentul de Plasma Pen poate da gres?
Singurul mod in care tratamentul poate merge cu adevarat gresit este ingrijirea dupa tratament. Pentru ca tratamentul sa decurga perfect normal si dupa plecarea din cabinet, este vital ca pacientul sa respecte recomandarile specialistului in Plasma Pen. Purtarea SPF-ului (fond de ten cu rezistenta de 24 h sau aplicarea constanta a cremei de protectie solara) pentru a evita pigmentarea si evitarea desprinderii fortata a cojilor, sunt reguli de ingrijire a pielii, pentru o vindecare corecta.

16) Cat timp este interzisa expunerea la soare dupa Plasma Pen?
Se recomanda evitarea expunerii la soare atat inainte cat si dupa tratament. Acest lucru este de obicei intre 6-12 saptamani, in functie de timpul de expunere si intensitate, cum ar putea fi spus “cantitate si calitate” de soare.

17) De ce este atat de scump tratametul de Plasma Pen?
Este scump comparativ cu ce? Cu liftingul chirurgical? Cu alte proceduri efectuate de medicii esteticienti in clinicile excusiviste? Daca ne raportam la domenul estetic medical, tratamentul cu plasma pen este chiar ieftin, poate fi considerat un ‘chiripir’ dar cu rezultate imbatabile, similare chirurgiei estetice. Dar, este adevarat, cand facem o evaluare de pret ne raportam inevitabil la cat ne permite bugetul fiecaruia si alte proceduri cosmetice clasice. Este important cand facem o afirmatie sa stim la ce ne raportam si sa avem repere de comparatie reale. Tratamentul de Plasma Pen este o procedura ce implica utilizarea unui dispozitiv foarte inteligent, produse ‘aftercare’ profesionale, iar specialistul plasmatehnic are la baza o pregatire detaliata pentru folosirea tehnologie avansate de plasma. Protocolul de lucru impune multa precizie, atentie si rabdare pentru specialist. Pentru un astfel de tratament se plateste pentru consumabile, rezultat, abilitatea si timpul terapeutului.

 

18) Ce ar mai trebuie sa mai faca specialistul in Plasma Pen dupa efectuarea tratamentului?
Realizarea fotografiilor este un protocol esential in scop de promovare dar si de asigurare, de a tine o evidenta clara a evolutiei tratamentului, in diferite momente si etape de vindecare si astfel sa ne asiguram ca totul decurge perfect normal, iar clientul beneficiaza de toata atentia si tot suportul post tratament.

Sunati ACUM!