Blog

Tratamentul cu Plasma Pen vs. terapia cu plasma sangelui (terapia vampir)

Cautati o solutie rapida si permanenta pentru eliminarea ridurilor si a pielii in exces, pentru a trata pielea lasata si fara elasticitate – fara a fi nevoie sa apelati la o interventie chirurgicala? Daca nu ati auzit deja de liftingul non-chirurgical realizat cu ajutorul Plasma Penului, ei bine, este timpul sa va actualizati informatiile cu acest tratament revolutionar din cosmetica: Tratamentul cu Plasma Pen.

Iata tot ce trebuie sa stii despre Tratamentul cu Plasma Pen si ce poate face pentru tine.

Tehnologia de „fibroblastare” sau mai comun cunoscut ca tratamentul cu Plasma Pen este folosit de ceva vreme, la scala larga, de tehnicieni din intreaga lume si tot mai solicitat si in Romania. Totusi exista inca o multime de oameni, determinati sa incetineasca procesul natural de imbatranire si de a trata efectele imbatranirii, care nu cunosc sau stiu foarte puțin despre acest tratament ori fac confuzie cu terapia cu plasma.

Tratamentul cu Plasma Pen NU este acelasi lucru cu terapia cu plasma sangelui!

Terapia cu plasma cunoscuta si ca terapia vampir ori PRP (“platelet rich plasma”) presupune injectarea de plasma bogata in plachete, plasma concentrata obtinuta prin centrifugarea sangelui venos, care are un continut foarte bogat în trombocite si factori de crestere, ce se injecteaza in tesutul cutanat. Prin injectare, trombocitele elibereaza factori de crestere care stimuleaza proliferarea celulelor locale, care la randul lor stimuleaza regenerarea si rejuvenarea pielii. Acesta terapie stimuleaza fibroblastul, celula direct responsabila de producerea de colagen. Colagenul este substanta care confera pielii un aspect tanar. Odata cu imbatranirea, sinteza de colagen scade, ducand la aparitia sau la accentuarea ridurilor si, totodata, la modificarea structurala a pielii, care isi pierde elasticitatea si se atrofiaza.

Terapia vampir sau terapia cu plasma sangelui (PRP) este un tratament medical ce presupune prelevarea sangelui, centrifugarea pentru separarea plachetelor de celelalte celule sangvine si injectarea plasmei din sange bogata in plachete, fiind astfel un tratament realizat numai de catre cadrele medicale cu specializare in estetica. 

Tratamentul cu Plasma Pen este cu totul si cu totul diferit de terapia cu plasma imbogatita cu trombocite PRP.

Ce face mai exact Tratamentul cu Plasma Pen si cum functioneaza Plasma Penul?

Sa începem cu inceputul…Ce este acesta plasma daca nu este plasma din sange si cum este ea produsa?

Fizica ne invata ca, plasma este a-4a stare a materiei. La fel ca solidele, lichidele si gazele, starea de plasma este creata atunci cand energia si gazul interactioneaza.

Fara a deveni prea stiintifici, plasma reactioneaza la electricitate si se formeaza sub forma unui microblitz prin inonizarea gazelor emanate de sarcina electrica a corpului nostru. Aceasta inseamna ca atunci cand plasma se apropie de suprafata pielii, se creeaza o mica explozie (descarcare) de energie, adica este generat acel arc electric sub forma unui microblitz.
Avantajul acestui mic flux de energie este ca afecteaza doar stratul exterior al pielii, intarind zona din jurul unde actioneaza microblitzului, fara a deteriora straturile mai profunde ale pielii.

Deci, cum functioneaza Plasma Penul?

Plasma Penul este un dispozitiv tehnologic inteligent ce valorifica energia din aer pentru a-si crea propria sursa de energie plasmatica pe care o descarca pe piele.
Plasma Penul NU trebuie sa ating pielea pentru a avea un efect. Varful stiloului inductor de energie plasmatica este tinut la o distanta de cativa milimetrii de suprafața pielii, suficient de aproape pentru a crea un mic flux de energie pe masura ce plasma reactioneaza la sarcina electrica a corpului.
Acest flux de energie, cunoscut sub numele de „arc de plasma”, face minuni pe pielea ta. De fiecare data cand arcul intra in contact cu pielea ta, se formeaza o cicatizare minuscula, in timp ce zona din jurul punctiei este stransa instantaneu. Dupa ce Plasma Penul a creat o serie de micropunctii pe zona pe care o vizati, tot ce trebuie sa faceti este sa asteptati ca pielea sa se stanga, sa se regenereze pentru a dezvalui o piele cu o structura noua si imbunatatita.
Mai mult decat atat, caldura din arcul de plasma sensibilizeaza fibroblastii sa creasca productia de colagen in zona lucrata, ceea ce inseamna ca regenerarea pielii va continua luni de zile dupa tratament.

Ce putem trata cu Plasma Penul?

Recunoscut in principal pentru efectul de lifting non-chirurgical instant, eliminarea ridurilor superficiale sau adanci, blefaroplastie pleoape (pleoape cazute/ pungile de sub ochi/ ochi cazuti/ pielea in exces si ridurile de la ochi), tratamentul poate fi aplicat oriunde pe fata, gat, decolteu.

Si asta nu este totul. Multi specialisti folosesc, de asemenea Plasma Penul pentru a trata vergeturile (chiar si cele vechi, nevascularizate), a elimina cicatricile traumatice si post-acneice, a elimina petele de varsta, pielea in exces de pe abdomen, negii, alunitele, milia, papiloame, veruci, siringoame, etc. si chiar pentru a indeparta pigmentul de tatuaj. Astfel, tratamentul cu Plasma Pen se poate face la nivelul intregului corp si, in mare parte, orice probleme estetice sau legata de varsta ce afecteaza pielea, sunt sanse mari sa fie tratate cu Plasma Penul.

De ce aleg clientii tratamentul cu Plasma Pen?

Motivul principal pentru care oamenii opteaza pentru un tratament cu Plasma Pen este faptul ca este nevoie de o singura sesiune pentru a obseva performanta tratamentului.
Mai mult decat atat, in cele mai multe cazuri, o singura sedinta de tratament este suficient pentru a reda pielii textura neteda si ferma. Rezultatul tratamentului cu stilou plasmatic este permanent, asa ca, este nevoie sa reveniti la un tratament suplimentar de intretinere dupa o perioada lunga de timp dupa prima interventie, doar din motivul ca procesul de imbatranire al organismului continua in ritmul natural.
Un alt mare beneficiu al tratamentului este ca este minim-invaziv si este o alternativa excelenta fata de chirurgia plastica. Deoarece arcul cu plasma patrunde doar in stratul exterior al pielii – epiderm – nu va trebui sa va faceti griji cu privire la tratamentul care dauneaza permanent pielii sau muschilor faciali, iar timpul de recuperare este destul de scurt.

De ce aleg cosmeticienele, dermopigmentistii, make-up artistii, esteticienii si alte persoane cu pregatire inclusiv din sfera medicala, etc. sa se specializeze in Tratamentul cu Plasma Pen? Iata principalele motive:

  • din determinarea de a se dezvolta profesional si de a-si completa serviciile deja oferite cu proceduri ultramoderne si performante din sfera infrumusetarii
  • datorita rezultatelor uimitoare obtinute prin acesta procedura non-invaziva, rezultate comparabile cu cele obtinute in chirurgia estetica medicala
  • tratament avantajos din punct de vedere financiar (preturile se stabilesc functie de scopul urmarit si dimeniunea zonei de lucru)
  • investitie financiara accesibila in Cursul de Specializare in Plasma Pen (https://www.cursuri-estetica.ro/curs/plasma-pen/) si in echipament si consumabile (https://www.semi-permanent.ro/optionale-ro/plasma-pen-ro/), investitie ce este amortizata rapid
  • posibilitatea de a trata o gama extrem de larga de probleme ce tin de piele

  

Exista reactii adverse in cazul tratamentului cu Plasma Pen?

Daca tratamentul a fost aplicat in zona ochilor, va puteti astepta la o umflare usoara, care de obicei va disparea dupa 2-3 zile.
Cojile mici care se formeaza la fiecare punctie realizata cu varful stiloului plasmatic vor incepe sa cada dupa aproximativ 3-5 zile, dar ar putea dura pana la 7-10 zile pentru a se elimina complet. Pentru o vindecare rapida si un rezultati corect, trebuie sa rezistati tentatiei de a desprinde cojile mai rapid deoarece este foarte important sa va lasati pielea sa decida cat timp are nevoie sa se vindece prin desprinderea naturala a cojitelor!

Sunati ACUM!