Blog

Parametrii de lucru in epilarea definitiva- Tips & Tricks

LASER DIODE cu fluenta mare vs. LASER DIODE cu fluenta mica in epilarea definitiva

Stim cu totii ca tratamentul de epilare definitiva este la momentul de fata cel mai solicitat tratament modern de epilare. Avantajele acestui tratament atat din punct de vedere al finantatorului in aceasta afecere cat si in avantajul clientului le-am tratat intr-un articol anterior https://www.cursuri-estetica.ro/epilarea-definitiva-afacerea-momentului/

Cei ce sunt interesati de epilare definitiva si au realizat o minima documentare pe acest subiect suntem convinsi ca au concluzionat faptul ca tehnologia performanta in epilare definitiva in ceea ce priveste rezultateleoptime  obtinute, in conditii de deplina siguranta si comfort pentru clienti si chiar pentru operator este tehnologia LASER DIODE 808 si mai nou LASER ce poate emite energia luminoasa in 3 lungimi de unda 755-808-1064 nm.

UPS!

Deja prea multi termeni necunoscuti sau mai putin pe intelesul majoritatii?

 

 

Ce este un LASER?

Ce inseamna DIODA?

Ce reprezinta lungimile de unda  755/ 808/ 1064 si ce e ’nm’?

Sau plecand chiar de la fraza introductiva, ce este fluenta, ce reprezinta si cum influenteaza ea modul de operare si obtinerea rezultatelor?

Da, sunt termeni fizici, sunt  aspecte tehnice cu care nu ne confruntam in mod frecvent astfel incat sa le cunoastem pe deplin semnificatia sau nu ni le reamintim usor.

Dar de ce trebuie sa le intelegem semnificatia termenilor specifici tehnologiei LASER?!

OK! Intelegem ca poate cei mai multi dintre tehnicieni, cei ce activeaza in sfera cosmetica, nu sunt foarte atrasi de partea teoretica tehnica si sunt operatori ce preferam partea practica. Insa noi, specialistii Start Academy, consideram ca este nevoie de mai mult decat o simpla manevrarea a capatului de tratamentnu su nu este suficient sa se mearga pe opinia generala de ’X’ aparat este cel mai bun sau ’X’ brand sau furnizor este cel cunoscut si cel bun.

Odata ce vom intelege toate aceste notiuni, vom intelege exact ce inseamna un echipament de epilare definitiva, care sunt diferentele ce departajeaza un aparat de altul atat dpdv tehnic dar si al pretului https://www.lortec-medical.ro/epilare-definitiva-c-96.html , vom intelege cum functioneaza si cum realizeaza epilarea definitiva si, foarte important, functie de setarile pe care trebuie sa le facem pe aparat specialistii in fotoepilare pot lucra in corelatie cu setarile realizate si pot chiar influenta obtinerea rezultatelor in tratamentul de epilare definitiva.

Cursul de Specializare in Epilare Definitiva LASER & IPL marca Start Academy, curs acreditat pe modulul de EPILARE / COR COSMETICIAN 514201, are capitol introductiv chair ’Tehnologia LASER & IPL’. https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-ipl-laser/ cat sa intelegem pe deplin toate aspectele mentionate mai sus, sa ne deprindem un vocabular de specialitate si astfel sa livram servicii de calitate la cel mai inalt nivel de profesionalism. Fie ca avem de-a face cu clienti curiosi, poate clienti retinuti si tematori pentru tehnologia de epilare definitiva, ori clienti cu informatii eronate in ceea ce priveste acest tratament si tehnologie, acestia ajung sa ne puna diverse intrebari, sa ridice diverse situatii sau ipoteze. Cum alegem sa ne prezentam in fata acestor clientii, in aceste situatii? Intr-un mod profesionist raspunzand corect, detaliindu-le si demostrandu-le situatiile reale si astfel departajandu-ne prin profesionalism de simpli operatori de echipamente sau chair asa, simpli operatori?

De ce sustinem ca toate aceste informatii tehnice si de specialitate pe care le tratam in cadrul cursului de epilare definitiva sunt important de inteles? Pentru a face setari corecte de parametrii si de a manevra corect capatul de tratament pe zona lucrata.

Este adevarat, echipamentele actuale de epilare definitiva, in mod deosebit tehnologia recenta  LASER DIODE, sunt echipamente de ultima generatie, moderne, echipamente fiabile, cu display usor de operat, cu parametrii relativ simplu de setat, inclusiv cu presetari de siguranta. In concluzie, sunt echipamente menite sa ne usureze munca si nu sa ne-o ingreuneze. Chiar si asa, in manualele tehnice ce trebuie sa insoteasca aparatele regasim sugesti de parametrii la care putem lucra in intervale relativ mari.

 Cu care valori de parametri lucram? Care sunt mai performate? Care sunt sigure pentru clientii nostri?

De exemplu, alegem sa lucram la o valoare a energiei mare si o frecventa mica sau energie mica si o frecventa mare?

Raspunsul il oferta chiar un studiu efectuat medicul Martin Braun in Canada, studiu prezentat in prestigioasa revista de profil ’Journal of Drugs in Dermatology’, 2009.

  • Subiectii: 33 de femei
  • Fototip piele: intre I si V
  • Varsta: 25-65 ani
  • Stare de sanatate buna
  • Fara istoric de boli de piele, doar acnee moderata
  • Fara tratament medicamentos pe parcursul studiului
  • Fara istoric de vindecare cicatrizare cheloidala sau hipertrofic
  • Fara tatuaje pe zona tratata in cadrul studiului
  • Fara sa se inregistreze reactii de fotosensibilitate sau alte reactii adverse la nivelul pielii
  • Nu s-a lucrat pe femei insarcinate sau care aplateaza
  • Nu s-a lucrat pe piele bronzata si a fost interzis expunerea la soare 30 de zile dupa sedinta de epilare LASER
  • Metoda de epilare permisa intre sedintele de fotoepilate: raderea; interzis au fost toate metode de epilare ce presupun smulgerea tijei firului de par
  • Zona lucrata: picioare scurt
  • Numar de sedinte: 5 la interval de 6-8 saptamani

Echipamente utilizate si parametrii de lucru:

  • LASER DIODE (Soprano XL SHR Alma LASER): Fluenta= 10 J/ cm2; Frecventa= 10 Hz; Durata Puls (PW)= 20 ms, miscare de glisare a capatului de tratament in mod continuu, cu 6-10 treceri.

Rezultatele inregistrate pe piciorul tratat cu acest LASER in parametri mentionati au fost comparate, la 6 luni distanta dupa ultima sedinta, cu rezultatele inregistrate pe celalalt picior care a fost tratat cu:

  • LASER DIODE (LightSheed Lumenis): Fluenta= 20-50 J/ cm2 (functie de toleranta subiectilor); Frecventa= 2 Hz; Durata Puls (PW)= 30 ms, miscare de glisare a capatului de tratament in mod continuu, 1 singura trecere.

Rezultatele inregistrate au fost interpretate pe baza fotografierii digitale la rezolutie ridicata iar tactil s-a facut o evaluare de catre un student orb fara a avea niciun interes de modifica rezultatul studiului.

Concluziile sunt urmatoarele:

  •  LASER (LightSheer) ce a lucrat la nivel de fluenta mare (20-50 J/ cm2) in detrimetul unei frecventei mari, si anume 3 Hz a inregistarta o eficienta in epilare definitiva de 91% vs. LASER (Soprano) care a lucrat la o frecventa mica (10 J/cm2) si o frecventa mare (10 Hz) si a inregistrat o eficienta de 86%
  • Protocolul clasic de lucru (o singura trecere pe zona vizata) adoptat cu LASER LightSheer ce a presupus fluenta mare (20-50 J/ cm2) si frecventa mica (3 Hz) a inregistart un timp mediu de lucru de 26 min. Protocolul de multi-glisare rapida si permanenta, 6-10 treceri pe aceeasi zona de 100 cm2, realizat cu LASER Soprano cu setari de fluenta mica (10 J/ cm2) si frecventa mare (10 Hz) a inregistrat un timp mediu de lucru de 20 min.

  • Din punct de vedere a disconfortului resimtit de subiecti in timpul studiului acestia au catalogat disconfortul asociat cu toleranta la durere pe o scara de la 0- fara durere la 10- durere insuportabila astfel: scorul inregistrat pentru tratamentul realizat cu LASER LightSheed ( 20-50 J/ cm2; 3 Hz; 1 trecere) este la nivelul 5 de toleranta disconfort fata de nivelul 3 inregistrat de LASER Soprano (10 J/ cm2; 10 Hz; multipassing)

Scaderea energiei asigura o viteza mare de glisare, un timp mai scurt de lucru, un confort mai sigur pentru client dar aceasta energie scazuta asociata cu viteza mare de emisie a impulsurilor de energie luminoasa poate influenta eficienta tratamentului.

Pentru alte detalii va stam la dispozitie https://www.cursuri-estetica.ro/contact/ alaturi de partenerii nostri Lortec Medical Romania https://www.lortec-medical.ro/contact.html

 

 

 

 

 

 

Sunati ACUM!