Blog

Machiaj de zi – 7 pasi de 7 ori pe saptamana

Machiajul de zi, dupa cum ii spune si numele, desemneaza ce facem noi in fiecare dimineata. Realizarea machiajului de zi nu trebuie perceput drept o rutina desfasurata inainte de inceperea programului de lucru. Dorim sa ne exprimam, sa invatam si sa consolidam ceea ce deja cunoastem, iar totul capata farmec daca noi ne simtim si aratam minunat.

Important
Un machiaj de zi nu trebuie sa fie unul identic cu cel pe care l-am „purtat“ cu o zi in urma. Oricand, tinand cont de starea noastra, putem sa ne accentuam trasaturile intr-o maniera complet originala. Machiajul reflecta personalitatea mai bine decat o fac uneori hainele din propria garderoba. Pentru a reusi sa ne reinvetam si sa ne descoperim trebuie sa testam ce ne place si ce nu. In materie de machiaj putem face tot ce ne dorim atat timp cat luam in calcul cateva principii de baza.

1.Curatarea tenului – niciun machiaj fara un demachiant. Machiajul de zi lasa, mai mult decat oricare altul, impresia de natural. Acest aspect se pastreaza atat timp cat alegem sa ne curatam foarte bine tenul cu lotiuni demachiante. Ulterior e necesara aplicarea unei creme hidratante.

2.Fondul de ten – mereu trebuie ales cu grija si testat nu pe mana, ci pe tenul nostru. Nuanta pentru care am optatat este aceeasi cu cea a pielii noastre. Daca sunt la vedere, gatul si decolteul trebuie sa capete si ele culoarea fetei, deci aplicam fond de ten si pe aceastea fie cu mana, fie cu buretelul.

3.Sprancenele – sunt intotdeauna vedetele. Conturarea sprancenelor este necesara, dar mereu cu farduri potrivite in nuante apropiate cu cele ale parului. Creioanele inchise la culoare nu fac parte din trusa machiajului de zi.

4.Fard de obraz – isi face treaba de fiecare data. Pentru acel aspect de ten perfect sanatos, fardul de obraz este alegerea corecta daca optam pentru nuante neutre.

5. Rimel – fix ce trebuie la sfarsit. Cand tenul nostru a prins culoarea si aspectul pe care il dorim, atunci e momentul sa aplicam si rimelul in cantitati mici. Fardul de pleope si tusul sunt optionale si depind de timpul pe care-l avem la dizpozitie.

6.Ruj – nu pleca de acasa fara el. Machiajul nu este complet daca buzele nu capata nicio culoare. Fiind zi s-ar preta tot culorile in tonuri de nude, dar cu rujul putem indrazni aproape de fiecare data.

7. Camera, lumini – nu e vorba despre un film. Nu alegem camera in care oglinda de acolo ne arata cea mai frumoasa, ci mergem dupa lumina naturala. In acest fel nu vom da niciodata gres cu machiajul.

Sunati ACUM!