Blog

Importanta demachierii

Majoritatea persoanelor apeleaza la cea mai accesibila metoda de indepartare a machiajului dupa o zi lunga, indiferent ca este un produs ieftin sau scump. Impreuna aflam cat de importanta este demachierea si ce se potriveste tipului nostru de ten!

In cadrul cursului acreditat de cosmetica de la Start Academy vei afla de la traineri specializati, metodele de ingrijire a tenului.

Demachierea consta in inlaturarea machiajului sau a fardului de pe fata, adica, un proces foarte important care ar trebui sa faca parte din ingrijirea zilnica a tenului. Totodata, demachierea consta si in indepartarea secretiei sebacee, a transpiratiei.

O corecta demachiere sta la baza frumusetii si a sanatatii pielii fetei. Nu ne spalam doar pentru a elimina mizeria si mirosurile corporale, dar si pentru a pastra echilibrul optim al pielii. Demachierea corecta necesita efort: fie ne spalam prea mult, fie prea putin sau incorect.

Indiferent de cat de obosita esti, indeparteaza machiajul de pe ten si lasa-ti pielea sa respire pe timpul noptii! In cazul in care machiajul ramane, riscam ca tenul sa se incarce cu multe puncte negre, iar puterea de regenerare a pielii va scadea; pe timpul zilei, se depun pe fata si particule de praf, ca sa nu mai vorbim si de radicalii liberi – acestia distrug colagenul sanatos, ceea ce duce la o imbatranire prematura a tenului; dormind cu mascara pe gene, se pot dezvolta infectii oculare.

Cursul acreditat de cosmetica de la Start Academy explica detaliat ordinea corecta a demachierii: mai intai se indeparteaza fardul si mascara-ul de pe ochi, se curata si sprancenele totodata, iar apoi se va trece la ten. Acesta trebuie curatat foarte atent cu ajutorul unor dischete, pana la momentul cand pe discheta nu mai este vizibil nicio urma de machiaj. Dupa acest pas trebuie curatat atat gatul, cat si decolteul.

In ziua de azi, traim intr-un mediu impregnat de poluanti, de substante chimice. Ar trebui sa ne spalam zilnic si cu atat mai mult cand avem o activitate fizica sustinuta sau cand se face sport.

DEMACHIANTE

Cursul acreditat de cosmetica expune domeniul demachiantilor cuprinzand o varietate de produse:

  • lapte demachiant
  • creme demachiante
  • uleiuri demachiante
  • ape micelare
  • servetele demachiante
LAPTELE DEMACHIANT

Are o textura cremoasa, fiind indicat in mod special tenurilor mai uscate, dar poate fi folosit de catre cele normale sau mixte. Daca tenul este sensibil, atunci trebuie sa fie verificata eticheta pentru indicatii de genul: “pentru ten uscat si sensibil” sau “produs hipoalergenic”. Cele pentru ten normal sau mixt au indicatia, la fel, pe eticheta.

Atunci cand folositi laptele demachiant, nu trebuie aplicat direct pe dischete ci mai intai pe fata, masat usor, dar nu foarte mult, pentru a nu intra impuritatile in piele, iar apoi indepartat cu ajutorul dischetelor.

SPUMA DEMACHIANTA SI GELUL DEMACHIANT

Acestea sunt aproximativ asemanatoare, amandoua avand in general rolul de a degresa surplusul de sebum de pe tenurile grase, seboreice sau acneice. Atentie, aceste produse nu se folosesc pe zona de contur a ochilor! Dupa aplicare, produsul se indeparteaza de pe fata cu apa din abundenta, iar inainte de a folosi spuma/gelul, se vor demachia ochii si buzele.

SERVETELE DEMACHIANTE

Contin de obicei alcool, ingredient care ajuta la indepartarea machiajului rezistent, insa, acesta nu este benefic nici unui tip de ten, mai ales celor uscate, deoarece alcoolul usuca si mai mult tenul! Este de preferata evitarea acestui produs daca este folosit singur, sau daca dorim folosirea acestuia des.

In anumite situatii cand nu avem alte demachiante la indemana, poate fi folosit.

APA MICELARA

Apa micelara este, de fapt, o solutie lichida simpla, in care plutesc micelele, formatiuni chimice cu o structura speciala. Aceste micele au capacitatea de a atrage in acelasi timp apa si uleiul, reusind astfel sa curete in profunzime suprafetele cu care intra in contact.

Aceasta se aplica cu ajutorul dischetelor demachiante, nu direct pe ten. Se imbiba dischetele in solutie si se curata tenul usor, pana cand acestea raman perfect curate, fara urma de machiaj.

Apa micelara poate fi folosita si dimineata, pentru indepartea sebumului in exces, acumulat la nivelul fetei pe timpul noptii. O piele curatata cu apa micelara este pregatita pentru aplicarea unui machiaj rezistent. Totodata, apa micelara poate fi folosita si seara, pentru demachiere.

Te asteptam la cursul acreditat de cosmetica de la Start Academy sa te familiarizezi cu ingrijirea corecta a tenului tau!

Sunati ACUM!