Blog

Tonifierea tenului o necesitate!

Tonifierea reprezinta cel de-al doilea tratament cosmetic al pielii, acesta dezvoltand o actiune de tip reimprospatare, purifianta, inmoaie, umidifica etc.

Start Academy iti pune la dispozitie cursul acreditat de cosmetica, unde poti afla mult mai multe notiuni legate de ingrijirea tipului de ten precum si modulul de practica pe model uman supravegheat de un trainer specializat.

Cursul acreditat de cosmetica ne arata ca tonicul, pe langa faptul ca indeparteaza ultimele reziduuri de dupa demachiere, predispune pielea la o mai buna absorbtie a cremei care urmeaza sa fie aplicata.

Din punct de vedere chimic, tonicul, este o solutie limpede, apoasa, continand in majoritate substante de origine vegetala. Formula se completeaza cu doze mici de conservanti, parfum solubil si coloranti. Sa analizam acum caracteristicile diverselor componente ale tonicului:

  • Baza apoasa: este formata din apa distilata simpla sau, in acele produse tonice cu ingredienti pretiosi, asa cum este apa distilata aromatica (caz in care nu mai este necesar sa se adauge parfum): tonicul cel mai usor si cel mai simplu poate fi obtinut doar din apa aromatica. Le amintesc aici pe cele de trandafir, flori de portocal, hamamelis, musetel, tei, nalba si brusture.
  • Alcool: in cazul ce priveste uzul alcoolului etilic, parerile sunt impartite. In doze de maximum 10% acestia ajuta la buna conservare a produsului, solubilizeaza mai bine esentele si dezvolta o actiune de improspatare. In general, tonicul care contine alcool este mai indicat pentru tenul normal sau gras, si nu pentru sensibil, uscat .
  • Umectanti: glicerol, propilenglicol, sorbitol, maltitol – pot fi prezenti in procent de la 1 la 5%
  • Acidifianti: substante care permit tonicului sa aiba un pH izoepidermic. Pe langa acidifianti, acidul citric si lactic pot fi folosite si solutii-tampon, care mentin constanta valoarea pH-ului.
  • Substante functionale: confera caracteristicile specifice tonicului in functie de tipul de piele. Cele mai des folosite sunt extractele vegetale, dar la fel de bine pot fi utilizati derivati precum derivati proteici, vitamine etc.
SUBSTANTE FUNCTIONALE SI TIPURI DE PIELE
PIELEA DELICATA

Fara alcool. Utilizare corecta: apa distilata aromatica din plante cu actiune de reimprospatare (portocale, tei) si extracte vegetale cu actiune de catifelare si albire (extracte de musetel, castravete)

PIELEA USCATA

Absolut, fara alcool. Utilizarea corecta presupune: apa distilata aromatica de portocal, melisa, extracte vegetale bogate in mucilagiu (aloe, nalba, galbenele, coada doricelului).

PIELEA GRASA SI ULEIOASA

Alcool 5-10%, apa distilata de trandafiri sau lavanda, extracte vegetale din plante cu actiune purifianta, astringenta si aseptica (lavanda, lamaie, brusture, salvie, rozmarin, cimbru, mesteacan)

PIELEA ACNEICA

Fara alcool sau mai putin alcool de 10%, apa distilata de trandafiri, extracte vegetale din plante cu actiune purifianta si aseptica (lavanda, lamaie, brusture, salvie, rozmarin, cimbru, mesteacan).

PIELEA LASATA, IMBATRANITA

Alcool 5%, apa distilata cu actiune stimulanta (lavanda, tei, trandafir), extracte vegetale cu actiune elasticizanta si revigoranta (coada calului, echinaceea, ginseng, hamei). Eventual, sunt adaugate vitamine si hidrolizati proteici.

______________________________________________________________________________

Din articolele anterioare am aflat ca in cadrul cursului acreditat de cosmetica aflam despre identificarea corecta a tipurilor de ten, importanta demachierii precum si necesitatea tonifierii pielii noastre. Ingrijirea corecta rezulta un ten impecabil!

Te asteptam cu drag la cursul acreditat de cosmetica marca Start Academy!

Sunati ACUM!