Blog

Tipurile de piele in functie de scala FITZPATRICK

Fototipurile cutanate descrise de Fitzpatrick si colaboratorii sai in 1988, incearca o clasificare a populatiei in functie de raspunsul individual la lumina. Ele se bazeaza pe reactia persoanei dupa o prima expunere de aproximativ 30 de minute la lumina soarelui, in mijlocul zilei. Rezulta sase fototipuri cutanate clasificate in functie de raspunsul la ultraviolete, de tendinta pielii de a se bronza sau, dimpotriva, de a suferi arsuri solare.

In cadrul cursului acreditat de dermopigmentare sau cursul de specializare de pigmentologie marca Start Academy ne vom familiariza cu aceste notiuni prezentate mai jos, precum si punerea in practica acestor noi cunostinte dobandite pe model uman sub atenta supraveghere a trainerilor specializati.

FOTOTIPUL I – Pielea este foarte sensibila la soare. Se arde mereu si nu se bronzeaza. De exemplu pielea fototipului I se poate identifica vizual prin ochii de nuante deschise, parul roscat/blond deschis si pistruii/petele rosiatice. Tonul acesteia este foarte rece, iar subtonurile extrem de reci

FOTOTIPUL II – Pielea este destul de sensibila la soare. Se arde usor si se bronzeaza rareori. Tipurile de piele cu fototipul II pot sa fie atat deschise (caucazieni cu parul deschis la culoare), cat si inchise la culoare. Desi este posibil ca un client sa aiba o nuanta de piersica (deci calda) a pielii, 99,99% dintre clientii cu piele Fitzpatrick II au pielea rece la culoare.

FOTOTIPUL III – Pielea este sensibila la soare. Se poate sa se arda la soare, dar apoi va capata un bronz auriu. Desi majoritatea tipurilor de piele Fitzpatrick III sunt de obicei neutre (pielea asiaticilor de descendenta indepartata estica) spre reci, exista si subtonuri calde. Este posibil ca un client sa aiba fie o nuanta mai neutra (pielea asiatica), fie rece la culoare.

FOTOTIPUL IV – Pielea are o sensibilitate scazuta la soare. Se poate sa se arda, dar apoi va deveni un bronz inchis la culoare. Tipurile de piele Fitzpatrick IV sunt considerate a fi reci, dar exista de exemplu pielea mediteraneana, cu tonuri maslinii sau unele tipuri de piele asiatica cu subtonuri galbene-verzui.

FOTOTIPUL V – Sensibilitatea pielii la soare este scazuta spre zero. Se arde foarte rar si se bronzeaza intr-o nuanta inchisa foarte repede. Pielea fototipului V, caracterizata de o nuanta inchisa, este des intalnita la sud-americani, arabi si la cei cu descendenta africana.

FOTOTIPUL VI – Pielea nu prezinta sensibilitate la soare si este foarte puternic pigmentata. Fitzpatrick VI este considerat a fi un subton foarte inchis, iar pielea de o nuanta inchisa spre negru.

Te asteptam cu drag la cursul acreditat de dermopigmentare sau masterclass-ul de pigmentologie de la Start Academy!

Sunati ACUM!