Blog

Epilarea Tradițională VS Epilarea Definitivă

În ciuda vremii de afară, se apropie cu pași repezi sezonul călduros, unde suntem nevoite să scăpăm de hainele groase și să le scoatem pe cele ușoare si subțiri de vară!

Dar cum toate ne confruntăm cu aceiași problemă, a venit momentul să confruntăm cele două metode de eliminare a firelor de păr nedorit.

Când vorbim despre Epilarea Tradițională ne gândim strict la epilarea cu ceară: caldă sau rece, de unică folosință, reciclabilă, cu sau fără benzi. În schimb, când facem referire la Epilarea Definivită luăm în calcul toate tehnologiile de tip: Laser diode, IPL, SPL, E-Light, Laser Nd Yag, etc. În cadrul Cursului Acreditat de Epilare Definivă marca Start Academy ai ocazia de a parcurge modulul de practică pe model uman cu ultimele echipamente și tehnologii de fotoepilare supraveghet de traineri specializați. Epilarea Tradițională se poate parcurge în cadrul Cursului Acreditat de Cosmetică sau ca și Curs de Specializare de sine stătător.

Argumentele pro și contra ne determină să alegem metoda potrivită pentru fiecare dintre noi. Trebuie să ținem cont, când le punem în balanță, de următoarele aspecte:

1.TIMPUL

Întrebările frecvente care ne pun în dificultate atunci când ne raportăm la diferențele dintre cele două metode ar fi:

Cât timp durează o ședință?

La cât timp trebuie să revin pentru următoarea ședință de epilare?

  • În cazul epilării tradiționale, procedura durează între 1-2 ore în funcție de experința cosmeticienei. Această perioadă este valabilă pentru tot corpul (mustață, axilă, picioare lungi, inghinal total, brațe lungi).

Revenirea la epilat se face în medie la 10 zile în funcție de culoarea și textura firului de păr sau a dorinței clientei.

  • În cazul epilării definitive pe tot corpul, ședința ar trebui să se termine în maxim o oră și 15 minute chiar dacă tehnicianul este începător, iar clienta este înaltă.

Primele trei ședințe se fac la un interval de 4 săptămâni și ulterior, acest interval se mărește până la 3-6 luni. În timp, chiar dacă se alege să se facă o pauză după mai multe ședințe, se poate observa cum structura firului de păr se schimbă, devenind mai rar, mai subțire și mai decolorat.

2. PREȚUL

Factorul secund la fel de indispensabil ca și timpul este unul dintre motivele pentru care majoritatea femeilor tind să aleagă varianta mai ieftină. Dar oare tot ce e ieftin este și eficient?

  • Prețul mediu a unei ședințe de epilare cu ceară pentru tot corpul este de aproximativ 100 lei. Pare accesibil, dar dacă am face un calcul real mai amănunțit să vedem de fapt cât se scoate din buzunar:

Dacă într-o lună apelați la două sedințe de epilare tradițională într-un salon de cosmetică cheltuiți 200 de lei, într-un an 2.400 de lei, iar în 5 ani 12.000 de lei.

  • Prețul minim a unei ședințe de epilare definitivă, în funcție de tehnologia aleasă, poate varia de la 400 de lei la maxim 1.000 de lei. Asta ce înseamnă, că pentru un rezultat satisfăcător este nevoie de 8-12 ședințe, iar apoi urmează o pauză de 1-5 ani, timp în care este posibil să simțiți nevoia să reveniți la o ședință pe an:

Dacă luați în calcul un preț mediu de 600 de lei pentru o ședință, asta înseamnă că pentru 10 ședințe cheltuiți 6.000 de lei într-un an, la care se adaugă cel puțin o ședință de întreținere pe an, în 5 ani se vor cheltui în medie 8.400 de lei.

3. DISCONFORTUL

          Cu toate că frecventăm destul de des salonul de cosmetică, epilarea tradițională presupune durere, mai ales în zona inghinală. Pe lângă senzația neplăcută provocată de către smulgerea firelor, se mai adaugă și temperatura nepotrivită degajată de ceară, lucru ce poate conduce la arsuri mai mult sau mai puțin superficiale. Uleiurile sau loțiunile ce sunt aplicate imediat după terminarea epilării cu ceară tradițională înlătură redizuurile rămase, dar de multe ori pot crea senzația de mâncărime și/sau usturime.

          Singurul avantaj care îl oferă epilarea tradițională rămâne îndepărtarea celulelor moarte de pe suprafața pielii o data cu smulgerea firelor de păr, lăsând-o catifelată și netedă.

          Epilarea definitivă distruge complet gândul de disconfort sau durere datorită noilor tehnologii care sunt dotate cu un sistem de răcire a capătului de tratament ce vine în contact cu pielea.

4. REZULTATUL

          Acest aspect ne vizează pe toate deoarece considerăm că epilarea tradițională este comună și accesibilă, dar se poate întâmpla ca rezultatul ședinței să ne țină doar 2-3 zile. De ce? Aici intervin mai mulți factori: graba cosmeticienei, lipsa de experință, ceara casantă, firul de păr pre scurt, etc. Din această cauză, ne obligă să ne reîntoarcem mult mai repede.

          În schimb, la epilarea definitivă, este necesară folosirea lamei de ras cu aproximativ 2 zile înaintea ședinței. Este absolut normal ca după primele ședințe de epilare definitivă firele de păr să crească imediat, dar avem posibilitatea de a le rade ori de câte ori simțim nevoia.

          La această metodă, rezultatul parțial se poate observa imediat în primele 3 ședințe, pe când rezultatul total după 6, 8 sau 10 ședințe în funcție de tehnologia revoluționară pe care ați ales-o. De menționat ar fi că, rezultatul final poate fi influențat de alte aspecte precum anotimpul sau culoarea pielii.

          Dacă pielea este bronzată sau deține fototipul IV/V (piele închisă la culoare), riscul depigmentării sau hiperpigmentării parțiale există atât în cazul epilării tradiționale cât și în cazul epilării definitive.

          De menționat că la epilarea definitivă, în cazul firelor de păr blonde sau celor de tip puf, reacționează mai greu, pe când la epilarea tradițională nu face astfel de diferențe.

5. ALTE ASPECTE

  • Foliculita (infecție cutanată) este unul din aspectele în urma epilării cu ceară tradițională ce poate apărea ca o iritație, care poate evolua transmițând senzație de mâncărime continuă la nivelul pielii.
  • Epilarea definitivă poate trata în doar câteva ședințe această infecție cutanată indiferent dacă alegem tehnologia IPL sau LASER deoarece lungimile de undă folosite au capacitatea de a regenera suprafața pielii. Se mai pot trata cu aceste tehnologii revoluționare: acneea, dematita, iritațiile banale, eczema, herpes.
  • Pe zonele cu fragilitate capilară este interzisă epilarea tradițională datorită temperaturii ridicate, în schimb pentru epilarea definitivă nu avem astfel de contraindicații stricte. Singura recomandare ar fi să nu se suprapună flash-urile de mai multe ori pe aceste zone sensibile.
  • Dezinfectarea si sterilizarea obiectelor ce sunt implicate în epilarea tradițională este foarte importantă! Ce trebuie să știm când intram în cabinetul cosmetic în cazul epilării cu ceară:
    • Ceara din decantor trebuie retopită la o temperatură foarte ridicată pentru a distruge orice mijloc de contaminare cu diverse afecțiuni ale pielii!
    • Refolosirea fâșiilor care au intrat în contact cu particule de sânge este interzisă!
    • Spatula trebuie să fie de unică folosință pentru fiecare clientă în parte!
    • Folosirea mănușilor medicale!

În cazul epilării definitive, singurul obiect care se transmite de la un client la altul este cristalul capătului de tratament, care este dezinfectat cu ajutorul soluțiilor speciale. În plus, acesta se autosterilizează prin intermediul a unul sau două flash-uri în aer.

      În concluzie, parcurgând fiecare aspect important ce ne interesează în mod special, ne dăm seama că epilarea definitivă iese învingătoare la oricare dintre acestea. Și unde poți învăța toate aceste? Bineînțeles, la Start Academy în cadrul Cursului Acreditat de Epilare Definitivă susținut de traineri specializați și acreditați!

         De ce mai stai pe gânduri? Cred că te-am convins că Epilarea Definitivă este mult mai sigură și cea mai bună alegere!

Sunati ACUM!