Blog

Clasificarea tipurilor de ten (II)

Toate femeile își doresc o piele extraordinară, iar ca să satisfacem pofta tenului apelăm la diverse proceduri, tratamente cosmetice sau produse foarte scumpe care nu se potrivesc întotdeauna cerințelor acestuia. Un aspect foarte important este identificarea tipului de ten și ulterior tratarea acestuia în funcție de recomandările cosmeticianului.

Cursul Acreditat de Cosmetică sau Cursul Acreditat de Perfecționare în Cosmetică marca Start Academy, cursuri ce sunt susținute de traineri specializați în terapii clasice și moderne, vin în ajutorul vostru și vă ajută să învățați cum puteți identifica și îngriji corect tenul.

Totul se rezumă la o îngrijire corectă, iar noi femeile suntem foarte preocupate de imaginea noastră!

În acest articol acordăm atenție TENULUI USCAT. Acesta este caracterizat în general de o piele subțire, cu aspect mat, fragilă și lipsită de elasticitate sau rezistență. Persoanele blonde sau roșcate (natural) au de obicei acest tip de ten.

Tenul uscat se ridează foarte ușor!

Un ten uscat ne poate indica o funcționare defectuoasă a ficatului sau a intestinului, iar uneori dereglări endocrine, mai ales ale tiroidei și nu în ultimul rând posibile tulburări ale circulației sangvine.

Tenul uscat este mai sensibil în special iarna când pot apărea pete roșii din loc în loc.

Puține persoane știu că tenul uscat se împarte în două categorii:

  • TENUL DESHIDRATAT este caracterizat de pielea uscată datorită lipsei de apă. Acesta apare veștejit și deteriorat, din această cauză se descuamează ușor, se irită și se înroșește cu ușurință. Tenul deshidratat conține mai mult sulf decât o piele normal, iar fenomenul deshidratării poate fi superficial sau profund. Cel mai des întâlnim tipul de ten dehidratat la persoanele după vârsta de 30 de ani. Pielea deshidratată necesită creme hidratante, nu suportă sau loțiunile astringent și trebuie protejată de agenții atmosferici.
  • TENUL ALIPIC este caracterizat de o piele lipsită de materii grase. Acest tip de ten îl întâlnim și la persoanele tinere și se prezintă uscat la atingere, cu coji, roșiatic, ce se irită rapid de la săpun și alcool. Pielea alipică are nevoie de creme grase, hrănitoare și trebuie ferită de frig, vânt și soare. De evitat produsele pe bază de glicerină sau loțiunile alcoolizate.

Te așteptăm cu drag la Cursul Acreditat de Cosmetică din cadrul Start Academy pentru a împărtăși cunoștințele și experințele cu voi!

Sunati ACUM!