Blog

O scurta introducere in lumea dermopigmentarii. Machiajul semipermanent.

Auzim tot mai des despre aceasta arta moderna. Dermopigmentarea este un subiect ce se bucura de o reala popoularitate atat in randul specialistilor cat si in randul clientilor. Acesta tehnica de dermopigmentare, cunoscuta in varianta mai putin academica de tatuare a sprancenelor, tatuare a buzelor sau pleoapelor, a reusit sa agite lumea cosmeticii. Internetul cat si saloanele de infrumusetare par sa fie nevoite sa raspunda unui val in crestere de intrebari.

Pe data de 20 martie, anul acesta, Start Academy a organizat un workshop complex pe aceasta tema, astfel raspunzand unei nevoi presante. Lumea vrea sa afle cat mai multe despre aceasta noua tehnica de infrumusetare si iata ca a venit momentul ca raspunsurile sa iasa la iveala. Sa trecem la actiune!

Ce este dermopigmentarea?

Acesta tehnica revolutionara vine in ajutorul persoanele care din diferite motive nu au sprancenele mult dorite. Persoanele sportive, mai ales cele care practica inot, persoanele ce nu au fost inzestrate cu sprancene bogate sau cele care nu se bucura de o forma care sa le avantajeze pot apela la tehnica de dermopigmentare. Atat timp cat apelam la persoane specializate cu vaste cunostinte in acest domeniu, putem avea spracenele pe care ni le-am dorit.

Un foarte bun inlocuitor pentru traditionalul creion de sprancene

Machiajul este o solutie rapida pentru a corecta diferite amanunte cu care nu suntem neaparat confortabili. Din pacate, machiajul este trecator. Precum Cenusareasa, la ora 12, acesta dispare si acele mici imperfectiuni reapar.

Dermopigmentarea sau micropigmentarea a fost gandita ca un inlocuitor pentru machiaj, un inlocuitor permanent. Din acest motiv este foarte important sa fim deosebit de atenti unde alegem sa ne bucuram de acest tratament. Specialistul care se va ocupa de sprancenele noastre trebuie sa fi beneficiat de un curs complet si complex, astfel stapanind perfect tratamentul de dermopigmentare.

La ce sa ne asteptam?

Tratamentl de dermopigmentare a sprancenelor are loc pe parcursul a doua sedinte, cu o pauza de minim o luna intre ele. Aceasta pauza este necesara pentru a permite vindecarea pielii. Exista mai multe tehnici ce pot fi aplicate pentru a construi sprancenele, insa decizia se ia in functie de fiecare client si nevoile sale. Scopul acestui tratament este obtinerea unui rezultat cat mai natural. Asadar, prin aceasta tehnica, sprancenele vor fi construite fir cu fir, fie print-un mod de lucru 3D, fie prin alte metode, precum: powdering, shading, ombre, combo etc .

In cea de-a doua sedinta, sprancenele sunt retusate, pentru a se asigura un aspect final cat mai natural si armonios.

Partea cea mai buna este ca in cazul in care rezultatul machiajului semipermanet nu este in totalitate pe placul clientului, zona tatuata poate fi retusata.

Acest tratament, precum multe altele din lumea cosmeticii, ne ofera control, ceea ce este minunat. Impreuna cu un specialist in dermopigmentare, ne putem imbunatati aspectul fizic, castigand atfel increderea de care avem nevoie pentru a realiza tot ceea ce ne dorim. Este surprinzator cat de mult conteaza parerea pe care o avem despre noi si cat de multe piedici ne punem singuri uneori.

Este timpul sa invatam sa profitam de toate tehnicile pe care ni le ofera lumea esteticii, alaturi de o echipa de profesionisti care ne poate indruma in directia potrivita.

 

Articole de Claudia PAISE, Trainer Start Academy

Dermopigmentare  – https://www.cursuri-estetica.ro/courses/dermopigmentare-curs-acreditat-dermopigmentist-cod-cor-514210/

Start Academy – https://www.cursuri-estetica.ro

 

 

 

Sunati ACUM!