Blog

Mezoterapia cu microneedling (microace)

Mezoterapia cu microneedling (cu microace) sau mai pe scurt MST (Meso Skin Therapy) consta in formarea unor microcanale in straturile pielii cu ajutorul unor microace special concepute pentru introducerea in mezoderm a unor cocktailuri terapeutice formate din vitamine, antioxidanți, aminoacizi, acid hyaluronic si alti agenti farmaceutici.

Astfel, mezoterapia cu microace (microneedling) are o eficienta de 100% in ceea ce priveste introducerea substantelor active din serurile pentru mezoterapie.

Iata care sunt statisticile si pentru alte tehnici si proceduri ce au acelasi scop ca si mezoterapie cu microace:

 • Masajul facial are o eficienta de numai 15% de introducere in piele sau mai corect spus de captare de catre piele a substantelor active.
 • Echipamentele pe baza de ultrasunete de inalta frecventa abia ating o eficienta de 35%.
 • Oxigenul hiperbaric are o eficienta in jur de 90% (+/-).
 • Mezoterapia virtuala se apropie de o eficienta de aproximativ 95%

Deci DA, eficienta de 100% in ceea ce priveste introducerea substantelor active in straturile profunde ale pielii este asigurata de catre mezoterapia cu microace, iar procedura poate fi lejer insusita si practicata atat de catre dermopigmentisti cat si de cosmeticiene. Aceasta procedura poate fi practicata chiar si de persoanele care au sau NU legatura cu domeniul estetic ori medical.

De ce? Pentru ca se folosesc produse de uz topic iar device-urile sunt astfel concepute pentru ca penetrarea pielii sa se faca la o adancime corespunzatoare pentru un rezultat optim iar tratamentul sa fie in parametrii de siguranta pentru client, fiind astfel un tratament minim- invaziv.

Mai mult decat atat, cursul de mezoterapie pe care Start Academy il sustine, te pregateste temeinic pentru a fi un technician specializat in acest tratament.

Prin urmare, un dermopigmentist ce are deja un aparat de dermopigmentare ce dispune de functia suplimentara medicala isi poate largi rapid aria serviciilor oferite prin efectuarea unor tratamente din domeniul esteticii faciale non-invazive.

In functie de tehnologia cu care este echipat aparatul, se pot efectua tratamente precum mezoterapia cu microace sau chiar plasma pen si astfel, serviciile oferite devin servicii premium.

Nu ai un aparat de dermopigmentare sau nu dispune de functia suplimentara medicala? Procedura se poate realiza inclusiv cu device-ul special de mezoterapie – Dermapen sau Mezopen / Mesopen, un accesoriu usor de achizitionat.

Pentru aceste aparate putem seta diferite nivele de viteza si adancime de penetrare (mm). Se utilizeaza doar ace sterile, de unica folosinta, care au un numar variat de pinuri si forme tratand diferite zone ale pielii.

Pe langa aceste echipamente concepute special pentru spectrul profesional pe piata, exista chiar si dispositive tip ‘’home use’’- dermaroller.

Ce substante folosim in mezoterapie?

Cu siguranta trebuie sa folosim seruri special concepute pentru acest tratament. Pe langa concentratia bogata in substante active ce actioneaza intr-o anumita directie, vorbim de seruri care au o anumita consistenta, fluiditate si capacitate de absobtie de catre piele.

Important este sa avem la dispozitie o gama cat mai diversificata de seruri, cum ar fi:

 • vitaminizante sau revitalizante;
 • hidratare intensa;
 • antiimbatranire si boostlifting;
 • pentru pielea sensibila predispusa la probleme ce tin de capilaritate (roseata) si calmare;
 • antiacnee si antiseboree;
 • antipete si uniformizare culoare piele;
 • inclusiv pentru tratamentele pentru zona capilara (hair grow) sau zonele faciale si corporale cu pilozitate neadecvata (hair stop) ;
 • ser folosit pe zona corporala pentru tratarea/ eliminarea vergeturilor, cicatricelor si celulitei.

Pentru a efectua aceasta procedura trebuie sa se tina cont de faptul ca vorbim atat de zone de lucru vizibile, cum sunt cele faciale (fata, gat sau decolteu), cat si de zone ascunse privirii, zone corporale (cazul unor vergeturi, cicatrice, alopecie, celulita). Administrarea acestor cocktailurilor de substante active se face cu ajutorul microacelor.

Toate acestea si nu numai, sunt aspecte ce te obliga la o instruire de specialitate asa cum se intampla in cadrul cursului de specializare in mezoterapie cu microneedling din portofoliul Start Academy. Aceasta specializare te ajuta sa acumulezi informatii solide despre structura si anatomia pielii, notiuni despre cele mai comune si intalnite afectiuni ale pielii cu impact dermatologic și estetic ce pot fi tratate prin aceasta procedura.

La fel de important ca si informatiile teoretice, modulul de practica impune realizarea procedurii pe persoane (modele umane) astfel incat sa ne asiguram ca s-a deprins indemanarea specifica, s-a inteles protocolul si modul de lucru pentru ca introducerea substantelor sa se faca uniform si precis, cu rezultate spectaculoase si disconfort minim pentru client.

Te asteptam cu interes si daruire la cursul de specializare in mezoterapie cu microneedling de la Start Academy. De asemenea se poate accesa si cursul acreditat de cosmetica in care acest tratament este inclus in suportul teoretic si practic.

Sunati ACUM!