Blog

Diamant Blading&Easy Cut vs Microblading

Cea mai noua metoda de dermopigmentare a sprancenelor, “Diamant Blading” reprezinta cea mai buna cale de a obtine rezultate exceptionale.

CE ESTE DIAMANAT BLADING?

Cursul diamant blading sustinut de unicul reprezentant in Romania, Roxana Dumitru, top trainer in cadrul Start Academy, ne prezinta tehnica “Diamant Blading”. Aceasta tehnica revolutionara creeaza un efect minunat, unic la ora actuala in intreaga lume, prin finetea sa extraordinara, prin naturaletea deosebita, constituind un adevarat reper in machiajul semi-permanent al sprancenelor.

Diamantul este printre cele mai dure substante din lume, iar varful de diamant, special conceput pentru blading, este deosebit de taios, din acest motiv trebuie luate masuri suplimentare de siguranta. Astfel, dispozitivul folosit in tehnica de diamant blading prezinta un accesoriu care impiedica diamantul sa patrunda adanc in piele mai mult decat este necesar.

Tipuri de dispozitive utilizate:

Sunt 3 tipuri de dispozitive folosiste in tehnica diamant blading:

  1. White Diamant Blader este un stilou realizat din titan, fiind prevazut in varf cu un diamant alb real, special taiat pentru a se potrivit unei proceduri de micropigmentare. Acest tip de stilou este versiunea de lux din gama Diaamant Blading si poate fi folosit de pana la 500 de ori. Este necesara steerilizarea lui pentru a putea fi refolosit, prin metodele acceptate de catre autoritatea nationala de sanatate publica.
  2. Black Diamant Blader este un stilou realizat din aluminiu anodizat, ce prezinta in varf un diamant negru. El poate fi folosit in pana la 40 de proceduri.
  3. Single Use Diamant Blader este un stilou de unica folosinta cu maneerul din plastic si varf din diamant negru. Acest tip de stilou este de unica folosinta.

Stilourile sunt fabricate in Elvetia, conform standardelor de precizie si calitate pentru care aceasta tara este renumita.

Descrierea procedurii

Metoda Diamant Blading, prezentata la cursul de diamant blading marca Start Academy, este foarte simpla si complexa, in acelasi timp. Tehnica se realizeaza prin “cresterea”suprafetei pielii la o adancime de maximum 0.5mm, cu un diamant taiat special pentru a putea fi folosit in acest scop. Astfel, se pot crea linii atat de fine incat micropigmentarea sprancenei sa para fire de par reale, precis conturate.

Datorita adancimii mici de penetrare in epiderma si a faptului ca diamantul are o suprafata neteda ce lasa in urma o taietura foarte fina si precisa, pielea se vindeca foarte repede pastrand astfel culoarea pigmentului foarte clara dupa vindecare si o linie ingusta si mai fidela in aasemanarea cu firul de par.

EASYCUT: tehnica si dispozitiv

Tehnicile de micropigmentare s-au tot schimbat de-a lungul anilor, aau evoluat si astfel a mai aparut o noua metoda de dermopigmentare aa sprancenelor ce este reprezentata in premiera mondiala in domeniul machiajului de stiloul “Easy Cut”.

Stiloul Easy Cut este identic din punct de vedere tehnic si vizual cu stiloul de unica folosinta cu diamant. Noul disspozitiv de dermopigmentare “Easy Cut” prin comparatie cu stilourile Diamant Blading prezinta o singura diferenta, insa una foarte importanta de altfel si anume materialul din care este realizata varful, care la Easy Cut este din metal si se aseamana cu un mic bisturiu. Avantajul pe care il prezinta varful realizat din metal este rezistenta acestuia la actiuni mecanice si anume faptul ca nu se poate deterioara la fel de usor ca diamantul din varful stilourilor Diamant Blading.

MICROBLADING

Tehnica

Microblading-ul este cea mai veche metoda de realizare a tehnicii fir cu fir. Ea sta la baza dermopigmentarii inca de la inceputurile acesteia. Tehnica reprezinta “zgarierea” suprafetei pielii cu o grupare de ace care sunt aliniate in 2 variante: ac slope sau ac u-shape.

Dispozitive

Acele slope pot varia de la grupari de 7 ace pana la 21 ace. Cea mai utilizata varianta este cea de 12 ace.

Acele u-shape sunt realizate dintr-un numar mai mare de ace si pot incepe de la 12 pana la 18 ace.

Grosimea acelor din grupari poate varia de asemenea, de la 0.18mm cele mai fine, pana la 0.25mm cele clasice.

In functie de gruparea aleasa putem realiza diferite efecte. Linii drepte sau usor curbate cu acele slope, linii mai fine sis curburi mai mici cu acele u-shape.

ASEMANARILE INTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT SI MICROBLADAING
  • Tehnicile manuale, indiferent ca vorbim despre Microblading, Diamant Blading sau Easy Cut, daca sunt realizate corect, pot crea linii mai fine si de mai lunga duratadecat putem obtine prin trasarea lor cu aparatul de dermopigmentare.
  • De asemenea, ca si dezavantajul, daca sunt realizate de catre persoane nepregatite corespunzator prinvind tehnicile si realizarea acestora, pot crea cicatrici si pot distruge pielea pentru o perioada lunga de timp.
  • Cand sunt urmate indicatiile post procedurale de ingrijire, vindecarea are loc repede, in doar cateva zile, fara dificultati pentru client.
DEOSEBIRILE INTRE DIAMANT BLADING/EASY CUT SI MICROBLADING
  • Liniile create pot prezenta o usoara diferenta in grosime. La Diamant Blading si Easy Cut liniile se vindeca usor mai fine decat la Microblading.
  • In timpul procedurii, stilourile Diamant si Easy Cut pot crea orice tip de efect sau curbura fara a fi necesar sa apelam la alt dispozitiv, pe cand in microblading pentru efecte diferite avem nevoie de ace si stilouri diferite.
  • La trasarea liniilor in cadrul procedurii prin Microblading exista un usor disconfort auditiv, care la Diamant Blading si Easay Cut nu exista, acestea tragand liniile in liniste totala si maxim confort.
  • Procedura Diamant Blading si Easy Cut se realizeaza prin trasarea liniilor fara pigment, urmand ca dupa trasare liniile sa fie umplute cu pigment. La microblading acele se introduc intai in pigment si apoi se creeaza firele fiind mai usor sa le vedem imediat dupa.
  • Grosimea firelor trasate, dupa vindecare, poate fi usor diferita. Sansele ca firele sa se dilate dupa vindecare, prin procedurile Diamant Blading si Easy Cut, sunt foarte mici, prin comparatie cu tehnica microblading, unde rezultatul depinde foarte mult de faptul ca procedura trebuie realizata corect din punct de vedere tehnic. Daca prin microblading se patrunde mai adanc in cadrul procedurii, firele se pot dilata foarte mult, pana la a se uni, pe cand la Diamant Blading si Easy Cut, acest lucru este aproape imposibil.
  • Pigmentii folositi in tehnicile manuale trebuie sa fie de o anumita consistenta, mai densi ca si textura, prin comparatie cu pigmentii folositi la procedurile efectuate cu aparatul de dermopigmentare, care sunt mai fluizi. Tehnicile Diamant Blading si Easy Cut insa, necesita o textura anume pentru a se obtine un rezultat optim, descoperita si comercializata doar de catre brandul Diamant Blading.
  • Exista o diferenta si la capitolul sensibilitate. Datorita suprafetei netede a dispozitivelor de lucru, cand vine vorba despre Diamant Blading si Easy Cut, durerea in cadrul procedurii este aproape inexistenta, cateodata procedurile putand fi realizate chiar si fara anestezie. La microblading acest detaliu nu poate fi trecut cu vederea, pentru a asigura confortul maxim pentru client.

In concluzie, tehnicile sunt foarte asemanatoare, iar majoritatea diferentelor sunt percepute doar de catre tehnicienii dermopigmentisti.

Stilourile Diamant Blading si Easy Cut faciliteaza un confort maxim pentru client si mai mare versatilitate pentru tehnician, fara insa ca diferentele in vindecare sa fie considerabile.

La aceste detalii se adauga diferentele considerabile de pret ca si cost per procecdura pe care le implica suplimentar aceste tehnici, fiind astfel catalogate ca si varianta de lux a tehnicilor manuale, detaliu care justifica si un cost mai ridicat al procedurii diamant blading prin comparatie cu tehnica clasica microblading.

Ar fi de mentionat un ultim detaliu si anume ca, tehnicile Diamant Blading si Easy Cut, pot fi realizate doar de catre dermopigmentistii ce cunosc si lucreaza in tehnica microblading si doar dupa participarea acestora la un curs de specializare, Diamant Blading, cu o durata de o zi.

La Start Academy sunt disponibile cursuri de specializare pe tehnica diamant blading susținute de către Roxana Dumitru, reprezentantul unic în România. Cursurile vor putea fi urmate doar de către tehnicieni dermopigmentisti cu experiență, ce lucrează deja în tehnica microblading.

Va asteptam cu drag alaturi de echipa Start Academy la cursurile acreditate de dermopigmentare, precum si cursurile de specializare in diamant blading.


Sunati ACUM!