Ieftin se dovedeste de cele mai multe ori mai scump!
Dermopigmentarea (micropigmentarea si microbladingul) este o activitate care, pe langa satisfactiile personale si profesionale, prin lucrarile realizate si aprecierea si multumirea clientelor, este si o meserie profitabila. Chiar daca la prima vedere cursurile de dermopigmentare pot fi considerate scumpe, este important sa se retina ca sunt cursuri ce ofera o profesie, cea de dermopigmentist, iar investitia financiara in parcurgerea unui curs se poate amortiza destul de repede. Daca ne raportam la faptul ca o procedura de micropigmentare, chiar si a unui dermopigmentist incepator, NU trebuie sa fie mai ieftina de 100-130 Euro (depinde de zona, tehnica, oras) din aproximativ 10 lucrari de micropigmentare investitia financiara intr-un astfel de curs se recupereaza ajungand sa se lucreze pe profit la un nivel considerabil.
In momentul in care, din pozitia de client, trebuie sa va decideti asupra tehnicianului la care sa apelati pentru micropigmentarea sprancenelor, a buzelor, eyelinerului sau altui tip de pigmentare, eventual medicala, trebuie sa va asigurati ca tehnicianul este calificat si instruit corespunzator in acest sens.
IMPORTANT! Verificati veridicitatea pozelor prezentate pe canalele de promovare, vizualizati reviewurile la adresa acestuia, documentati-va asupra parcursului profesional. La momentul de fata un simplu search pe internet poate oferii informatii relevante. Mergeti pe recomandari si evaluati abordarea acestuia din punct de vedere profesional dar, s de ce nu, uman. Alegerea unui tehnician doar prin prisma pretului scazut, indiferent de motivatia acestuia, determina de cele mai multe ori costuri exorbitante pentru corectia tatuajelor, fie ele si semipermanente, dar determina si un stres emotional pentru client mai important decat orice parte financiara.
Revenim putin, cu un punct de vedere asumat, asupra pozelor in scop de promovare prezentate de anumiti dermopigmentisti, unii de top din domeniu. Exact cum afirma si Claudia Paise – Expert Micropigmentare, ‘’programele de editare a pozelor sunt atat de mult utilizate de ‘specialistii’ in beauty, inclusiv in dermopigmentare, incat, cei ce avem deja ochiul format si stim cu arata o sedinta de micropigmentare imediat dupa procedura si cum se mentine si evolueaza in timp, ne dam seama instant de cat de departe de adevar este imaginea prezentata. Alte persoane care nu sunt la curent cu editarea excesiva a pozelor si tot ce inseamna rezultat micropigmentare pot fi duse in eroare de imaginile extra- mega- retusate’’
Prin urmare, mare atentie la ce este real (Perfectul IMPERFECT ) si ce este perfect (PERFECTUL absolut) si care este de fapt adevarul.
Este adevarat ca nu toate imperfectiunile machiajului semipermanent sunt din vina tehnicianului in micropigmentare. Sunt clienti care nu reusesc sa inteleaga sau sa respecte recomandarile de ingrijire necesare pentru a asigura rezultate uimitoare. Altii cer stiluri sau tehnici de pigmentare care nu sunt potrivite pentru fizionomia lor, pentru tipul de piele sau modul de viata, aici vina fiind cu siguranta impartita intre clienta si tehnician care trebuie sa refuze sa realizeze o lucrare care nu o avantajeaza pe clienta.
Haideti sa aruncam o privire asupra momentelor in care machiajul semipermanent poate da gres si cum putem evita rezultate dezastruoase.
Dar, mai intai de toate, ce este machiajul semipermanent?
Machiajul semipermanent (micropigmentarea si microbladingul) este mai solicitat ca niciodata, indiferent de tara, de oras, de varsta clientelor, de categorie sociala sau nivel professional. Ganditi-va ca linia eyelinerului nu este niciodata stearsa, sprancenele au intodeauna forma perfecta iar pigmentarea buzelor poate economisi o avere pe rujurile scumpe sau procedurile estetice pentru volum buze. Este usor sa intelegem atractivitatea clientelor pentru acest tip de machiaj dar acestia trebuie sa inteleaga ce este in esenta machiajul semipermanant.
Machiajul semipermanet sau tatuajele semipermanate nu sunt tatuajele traditionale, tatuaje permanante. Machiajul semipermanant pentru micropigmentarea sprancenelor, buzelor si eyelinerului folosesc pigmenti speciali semipermanenti care sunt atestate ca fiind non-alergenice, iar pigmentul este introdus la granita dintre epiderm si derm si nu la fel de adanc ca un tatuaj permanent. Acest lucru creaza un rezultat mult mai natural, care se estompeaza treptat in timp.
Deci, care sunt riscurile asociate machiajului semipermanent si la ce ar trebui sa fii atenta daca nu vrei un dezastru de machiaj?
Machiajul semipermanent bine aplicat nu ar trebui sa arate foarte diferit de machiajul obisnuit deoarece un tehnician bun va lucra din greu pentru a realiza ceva natural si cu gust. Cu toate acestea, sunt cunoscute situatii in care lucrurile au iesit groaznic.
Cateva exemple:
- Pigment ales gresit
Aplicarea unei culori gresite a pigmentului poate fi dezastruoasa. Acest lucru se poate intampla nu neaparat datorita faptului ca tehnicianul nu stie sa stabileasca fototipul pielii conform clasificarii Fitzpatrick, nu evalueaza corect tonul si subtonul pielii, nu cunoaste informatiile fundamentale de pigmentologie si matematica a culorilor, ci pur si simplu, din considerente pur de a economisii bani in a investi in kitul si produsele de lucru, nu are la dispozitie minim 2 nuante de pigment per fiecare culoare: blond/ saten/ brunet si nu stie sa faca mixtul in proportia corespunzatoare de culoare pentru nuanta potrivita.
Daca iti doresti o nuanta subtila de maro deschis si ti se ofera un maro inchis sau mai rau un negru pur, cu siguranta nu este un aspect potrivit tie si un serviciu de calitate.
- Tehnici iesite din uz, stiluri slabe si nesigure
Fiecare lucrare de micropigmentare trebuie sa fie adaptata la tipologia de client si nevoilor clientului. Tehnicienii care lucreaza ‘sabloane’, forme si tehnici iesite din uz si aplica acelasi stil standard indiferent de forma fetei si tehnicile moderne practicate in machiajul semipermanent, este un tehnician neadaptat in ceea ce priveste ultimile tendinte in dermopigmentare iar rezultatul va fi cu siguranta departe de cel dorit.
De cate ori nu am vazut ‘gardulete’ sau linii oblice in locul liniilor fine si discrete ce trebuie sa imite firele de par, sau forme pline si compacte in locul efectelor de pudrare care imita machiajul fin si natural, sau forme extrem de arcuite, coborate, patrate, sprancene foarte lungi sau foarte scurte etc., forme care aspresc fizionimia fetei, forme care creaza o imagine de …clovn.
- Reactii alergice
Daca in general sunteti sensibila la un anumit produs, incetati sa utilizati acel produs, corect? In momentul in care pigmentul de tatuaj este introdus in piele, o reactie a pielii poate sa fie de inrosire, umflare si mancarime, reactii ce se pot manifesta pe perioada lunga de timp. Pigmentul, nu numai prin culoare, dar si prin calitatea acestuia este important. Dermopigmentistii trebuie sa lucreze cu pigmenti hipoalergenici pentru siguranta clientilor si, pe situatiile deosebite hiperalergice, ar trebui sa efectueze un test pentru a verifica sensibilitatea inainte de inceperea procedurii.
Utilizarea pigmentiilor ‘no name’ in detrimentul brandurilor recunoscute si utilizate de specialistii in micropigmentare la nivel mondial, nu este o solutie sigura.
- Infectiile
La fel de important ca utilizarea acului sterilizat de unica folosinta, mediul in care se desfasoara procedura si toate celelalte aspecte ce tin de sterilizarea si dezinfectia produselor utilizate in timpul procedurii, de la aparatul si produsele de dermopigmentare si echipamentul de protectie atat a tehnicianului cat si a cleintului, sunt vitale in eliminarea riscului de aparitie a infectiilor.
Prin urmare, procedurile de micropigmentare trebuie sa se realizeaza intr-un mediu corespunzator respectand conditiile de siguranta ce sunt precizate de legislatie. Procedurile realizate intr-un cadru necorespnzator, in conditii ce nu prezinta siguranta, micropigmentarile realizate acasa, sunt situatii cu risc de infectare si vindecare cicatrizanta.
- Estompare precoce
Cand sunt bine ingrijite, procedurile de pigmentare trebuie sa-si pastreze pigmentul timp de 1-2 ani, functie de mai multe aspecte determinante. Cu toate acestea, in cazul in care machiajul semi-permanent nu este bine ingrijit, exista o sansa de estompare si decolorare ce ar putea sa apara mult prea devreme sau, si mai rau, ingrijirea necorespunzatoare sa duca la un rezultat nesatisfacator. Folosind protectie solara, hidratarea potrivita si evitarea exfolierii zonei va pot ajuta sa obtineti rezultatul dorit.
Cum sa evitati micropigmentare gresita
Exista cativa pasi pe care ii puteti face pentru a evita sa fiti dezamagiti de rezultatul dermopigmentarii:
- Documentati-va, urmariti activitatea profesionala si lucrarile prezentate in mod real si cereti recomandari
- Verificati daca tehnicianul este calificat, instruit si experimentat
- Ascultati sfaturile referitoare la ingrijire si evaluati capacitatea specialistului de a va consilia in alegerea tehnicii potrivia dvs
- Nu va orientati numai dupa imagine, canale cu promovare agresiva, bartere cu persoane publice, locatii stralucitoare
Un bun dermopigmentist cu multa pregatire si experienta va putea sa va realizeze o lucrare de micropigmentare perfect. Indiferent daca este vorba de sprancene permanente, eyeliner sau de pigmentarea buzelor sau pigmentari medicale (reconstructie areola mamara, pigmentare scalp, camuflarea vergeturilor, cicatricelor sau cearcanelor). Atunci cand este realizata corect lucrarea si ingrijita corespunzator, rezultatele finale ar trebui sa fie minim la nivelul asteptarilor si sa se mentina impecabil pe terme lung.
De ce sa alegi un dermopigmentist recunoscut?
Un profesionist in machiajul semipermanent lucreaza pentru a obtine rezultate perfecte pentru fiecare client in parte. Nu foloseste sabloane sau proceduri standard. In schimb,lucreaza alaturi de fiecare client pentru a crea un aspect care le este unic si potrivit
Pentru pigmentarile sprancenelor, lucreaza printre firele de par care deja exista, formand scheletul si adaugand volum si definire. Adapteaza forma sprancenelor semi-permanente la fața individuala, astfel incat rezultatul final sa fie iincadrat in forma fetei, echilibrat, natural si unic. Realizarea pigmentarii pleoapelor si a buzelor sau alte proceduri sunt adaptate in mod similar nevoilor persoanei pentru a obtine o satisfactie de 100% din partea clienților.
Profesionistii in dermopigmentare nu fac rabat de la calitate si folosesc cele mai noi si performante instrumente si pigmenti si aplica cele mai moderne tehnici pentru a asigura un finisaj perfect.
https://www.facebook.com/anamariamargineanuofficial/
https://www.facebook.com/alphabrows/
https://www.facebook.com/paiseclaudia/
https://www.facebook.com/roxanadumitrupro/