Blog

Ce nu stim despre beneficiile drenajului limfatic manual

Drenajul Limfatic Manual (D.L.M.) imbunateste  sistemul imunitar al organismului: prin masarea  ganglionilor limfatici se goleste (fitreaza)  limfa, favorizand curgerea ei catre  sistemului imunitar, continuand a se varsa in  sange, regenerand fluidul intercelular cu celule noi si imbunatind continutul limfei, crescand astfel rezistenta impotriva factorilor externi (virusi, infectii etc).

Aplicarea acestei tehnici nu presupune forta, miscarile sunt unduitore, relaxante si ofera clientului o stare buna generala, reimprospatand aportul nutritiv si oxigenand tesuturile tratate.

Efectele D.L.M.:

  1. efectul antiedematos;
  2. efectul asupra sistemului imunitar;
  3. efectul de vindecare; imbunatatirea microcirculatiei;
  4. efectul de regenerare; analgezic si relaxant.

S-au obtinut rezultate excelente in chirurgia primara si secundara  in cazul edemului  limfatic, in limfedemul membrului superior (dupa mastectomie radicala extinsa). Se impune o reducere de durata a edemului prin urmarea terapiei de D.L.M. chiar si a presoterapiei dupa vindecarea operatiei de masetectomie. Tratamentul este personalizat, combinat pana la disparitia sau atenuarea paresteziei.

In  domeniul estetic, cu  rezultate excelente s-au tratat edemele limfei din perioadele premenstruale si in tratamentul femeilor gravide cu staza preponderenta seara si dimineata.

Se poate trata si edemul mainilor sau al fetei, daca acesta este tratat in mod adecvat cu Drenaj Limfatic Manual, pana la diparitia totala. S-a tratat edemul dupa o interventie chirurgicala,  in special in domeniul chirurgiei plastice si cosmetice  sau in refacerea preoperatorie.

De aceea este imperios necesar sa studiati domeniul Drenajului Limfatic Manual cat si al Presoterapiei pentru a va imbogati procesul cognitiv, iar Academia noastra vine in intampinarea terapeutilor cu astfel de specializari.

Sunati ACUM!