Blog

Adevarul despre vergeturi!

Împreună cu celulita, vergeturile sunt unul dintre acele lucruri de care multe femei sunt constiente si le afecteaza imaginea si increderea in sine.

Masterclassul de pigmentare cicatrici de la Start Academy se adreseaza persoanelor care cunosc tehnica micropigmentării, oferindu-le avantajul de a obține într-un timp scurt o specializare extrem de benefică. Mai mult decât atât, în cadrul cursului acreditat de dermopigmentare, se asigură dobândirea teoretică a noțiunilor și a practicilor de micropigmentare, precum și punerea în practică a cunoștințelor și a aptitudinilor învățate pe parcurs prin tehnici interactive.

Ce sunt vergeturile?

Impreuna cu masterclassul de pigmentare cicatrici vom afla ca vergeturile sunt practic niste striatii atrofice clare care apar atunci cand se produc rupturi de fibre si in acelasi timp diminuari de elasticitate prin relaxare. Acestea sunt in esenta cicatrici formate din interior spre exterior.

Vergeturile apar la inceput prezente intr-o culoare rosiatica (stiae rubae) si cu trecerea timpului devin alb sidefate (striae albae). Acestea variaza ca lungime (intre 1 – 15cm), in inaltime (pana la 1 cm) si ca forma (linie dreapta, curba, litera S, in zig-zag).

Pielea abdomenului, coapselor si a sanilor isi pot pierde elasticitatea si pot suferi degradari la nivel dermic, mai ales in urma unor cure de slabire, sarcina sau alaptare.

Cauzele aparitiei vergeturilor:

  • sarcina in zona abdomenului, sanilor, soldurilor, sanilor si coapselor (apar intre luna a 6-a si a 8-a de sarcina);
  • pubertatea (corpul creste in inaltime sau isi mareste volumul dupa care se stabilizeaza);
  • modificari de greutate si structura osoasa (in acest caz este plauzibila influentata negativa a hainelor prea stramte).
  • cure de slabire;

Alti factori:

  • factori ereditari: intr-o familie exista femei din generatii diferite, predispuse vergeturilor;
  • factori endocrini: legati de un echilibru in producerea hormonilor corticosteroizi;
  • factori patologici: exista o boala (sindromul lui Cushing) in care striatiile atrofice reprezinta unul dintre semnele clinice.

O analiza histologica a vergeturilor evidentiaza o piele mai subtire, o subtiere a dermei si modificari structurale precum rarirea fibrelor elastice si alterarea colagenului. Acestea sunt in esenta cicatrici formate din interior spre exterior.

Cursul de pigmentare cicatrici ne evidentiaza ca pielea afectata de vergeturi devine atrofica: nu se bronzeaza, nu transpira, nu este grasa, nu creste par pe ea.

Cu toate acestea, acest tablou trist, poate fi corectat prin pigmentarea vergeturilor, mai precis prin refacerea culorii naturale a pielii si prin neutralizarea zonei afectate.

Inainte de a se ajunge la aceasta interventie este important sa se intervina cu rigurozitate la aparitia primului semn, folosind creme adecvate, adoptand o dieta adecvata si consultand un medic specialist pentru investigarea eventualelor dezechilibre endocrine.

In cadrul cursului de pigmentare cicatrici, pe langa suportul de curs amplu si practica pe model uman supravegheata de traineri pregatiti profesional, o experienta minunata alaturi de echipa Start Academy.

Te asteptam cu drag la cursul de pigmentare cicatrici precum sicursul acreditat de dermopigmentare.

Sunati ACUM!