Blog

Endermologia, cel mai eficient tratament anticelulita

Daca intr-un articol anterior am aflat ce este celulita, cum apare, cum se instaleaza si cum se dezvolta, https://www.cursuri-estetica.ro/celulita-bat-o-vina/,  haideti sa aflam si cum o putem trata.

Una dintre cele mai performante si solicitate terapii in eliminarea celulitei este Endermologia, denumita si masajul subdermal sau lipomasaj.

Va propunem sa cunoastem istoria endermologiei si sa vedem cum actioneaza un echipament endermologic.

Endermologia a fost dezvoltata in anii ’80 in Franta de catre Louis Paul Guitay in vederea tratarii arsurilor si uniformizarii tesutul cicatricial. Pe langa scopul principal propus cu acesta tehnologie, s-a observat o imbunatatire vizibila a pielii prin eliminarea celulitei. Deci, avem de-a face cu o tehnologie imprumutata din medicina estetica si adaptata domeniului cosmetic.

Din categoria ‘’Stiati ca?’’, denumirea brandului LPG System este chiar initialele celui ce a dezvoltata aceasta tehnologie, inginerul Louis Paul Guitay?

Departe de a desconsidera acest brand care este poate cel mai cunoscut pe acest segment si datorita denumirii scurte si usor de retinut, constatam ca sunt persoane care fac confuzie intre denumirea tehnologiei (endermologie) ce sta la baza functionarii oricarui aparat de endermologie si denumirea comerciala a unui astfel de aparat (cum este de exmplu Edermo Expert https://www.lortec-medical.ro/endermo-expert-p-75.html LPG sau XimiaBodyShape, etc.)

Deci, nu exista numai LPG ci multe alte aparate cu acelasi principiu de functionare ca si LPG-ul.

Faceti o selectie documentata pentru achizitia unui echipament de endermologie pe baza unei analize obiective a fisei tehnice si incercati sa nu va lasati convinsi numai de brand, care cu siguranta are inglobat si un cost considerabil pentru marketing si trademark. Nu reusiti sa intelegeti datele tehnice?  Solicitati consilierilor de vanzari o detaliere adaptata nivelului dvs de intelegere si o prezentare a aparatului.

Revenind la tehnologie, principiul de functionare al aparatelor de endermologie este masajul profund subcutanat pana la adancimea unde s-a depozitat celulita, masaj realizat cu ajutorul a 2 role si sub presiunea vaccumului.

Deci, in capatul de tratament al echipamentului endermologic gasim pozitionate doua role motorizate cu o lungime corespunzatoare pentru o suprafata de contact optima, role care se rotesc automat in sens invers pentru o prindere cat mai eficianta a tesutului. Intre aceste 2 role mecanizate este pozitionat sistemul de vaccumare ce exercita o presiune prin aspiratie realizandu-se astfel un masaj continuu si constant  prin miscari successive de prindere si vaccumare.

Beneficiile endermologiei la nivelul organismului sunt extrem de complexe:

  • declanseaza procesul metabolic de lipoliza- arderea grasimilor
  • stimuleaza fibroblastii in vederea producerii de colagen si elastina
  • eliminarea retentia de lichide, drenajul limfatic este accelerat
  • activeaza circulatiei la nivelul capilarelor ceea ce determina cresterea aportului de oxigen si de substante nutritive si eliminarea rezidurilor metabolice si detoxifiere
  • trateaza contractile musculare
  • efect relaxant

Aceste tip de masaj tehnologizat este noninvaziv si non-agresiv cu tesutul iar rezultatele obtinute indiferent de tipul de celulita, sunt remarcabile cu effect pe termen lung.

Cum decurge o sedinta de masaj subdermal efectual cu un echipament endermologic:

Clientul poarte un costum creat special pentru tratamentul endermologic, realizat din microfibra poliamidica ce se muleaza perfect pe corp, material usor cu o textura ce permite pielii sa respire.  Se asigura  un costum personal ficarui client si este  recomandat din mai multe motive: in primul usureaza miscarile rolelor iar operatorul poate executa cu capatul de tratament miscari in mai multe directii, dar si pentru a asigura igiena, intimidate si comfort clientului si peventiv pentru dilatarea vaselor sanguine sau aparitia echimozelor (vanataie).

Tratamentul masajului endermologic poate dura de la 20 min cu atentie focusata pe o zona cu probleme, pana la 40-45 min pe zonele cu risc de depozitare celulita (abdomen, coapse, fesieri). Costul  mediu al unei sedinte de endermologie este de 25 EURO/ sedinta existand oferte avantajoase  de pret la a achizitie pachet cu mai multe sedinte. Costumul de regula se achizitioneaza separate de costul sedintei de tratament corporal sau se ofera gratis in oferte personalizate de pret. Pretul costumului este de aproximativ 15 Euro si cum este individual fiecarui client, se poate utiliza chiar pentru intregul numar de sedinte.

Numarul de sedinte necesare tratamenului endermologic variaza de la caz la caz, fiecare client fiind entitate diferita ce reactioneaza in mod  diferit. Insa, rezultatul poate fi vizibil chiar si dupa prima sedinta, fiind necesare in medie un numar de 6-8 sedinte, frecventa sedintelor fiind chiar si de 2 sedinte/ saptamana. Pentru cazurile grave, numarul de sedinte recomandat pentru tratarea celulitei poate sa ajunga chiar si la 15-20 sedinte, pentru aceste cazuri putanduse face chiar si 3 sedinte/ saptamana (o zi da- o zi pauza), rezultatele vizibile putand fi observate dupa 6-8 sedinte.

Odata obtinut rezultatul setat de catre client si operator, sedintele de intretinere anticelulita se fac lunar, fiind recomandate 2 sedinte/ luna.

Este foarte important ca specialistul sa analizeze rezultatele inregistrate de la sedinta la sedinta sa faca masuratori detaliate si relevante iar daca este necesar sa recomande si alte proceduri (radiofrecventa cavitatie, criolipoliza, etc) care pot ajuta la obtinerea rezultatului scontat. Cum poti face o astfel de analiza, cum poti evalua rezultatele si cum poti propune o schema de tratament? Printr-o pregatire de specialitate in terapiile ce tin de remodelare corporala https://www.cursuri-estetica.ro/remodelare-corporala/

Chiar daca este un tratament nedureros, ci dimpotriva extrem de confortabil si relaxant pentru client, sunt si persoane carora le este interzis acest tratament: sarcina, cancer, diabet, hipertensiune, vene varicoase, boli ale pielii, boli infectioase progresive, tratament cu medicamente anticoagulante sau cortizon, proteze metalice.

Masajul endermologic, ca și tratament cosmetic, aplicat pentru zona faciala, gat, decolteu, poarta numele de endermolift.

Acest tratament se realizează cu ajutorul unui capăt de tratament cu componente și funcționalitate similara cu capatul de tratament corporal, având insa dimensiuni și setări de parametrii corespunzători zonei de lucru.

Prin acțiunea masajului endermologic, la suprafață pielii, efectul înregistrat  este de exfoliere blândă pentru eliminarea celulelor moarte realizand astfel curățarea în profunzime a pielii și îmbunătățind  luminozitatea tenului. Însă, cum masajul endermologic acționează preponderent în profunzimea pielii, acest masaj subdermal determina fibloblastii (celule ale tesutului conjunctiv ce au rol in vindecarea ranilor si formarea cicatricilor ) printr-o mișcare de contracție- dilatare, sa secrete cantități suplimentare de colagen și elastina îmbunătățind astfel elasticitatea și fermitatea pielii (piele fără riduri, efect de lifting, redefinește conturul facial).  În același timp, masajul endermologic facial  determina o accelerare a circulației limfatice și sanguine cu efect de decongcestionare a țesutului (elimina bărbia dubla și pungile de sub ochi).

Endermologia faciala se recomanda tenului cu cicatrice postacneice sau chiar și tenului acneic (nu inflamatorie și infecțioasă), tenului cu pori dilatați, piele ridata, piele terna, piele flasca, fizionomie cu gușă, cearcăn.

Ca în orice alt tratament cosmetic, rezultatele înregistrate sunt variate de la client la client și depind de cum reacționează organismul fiecăruia la stimulii externi: cu efecte remarcabile sau mai greu vizibile,inregistrate  mai rapid sau mai lent, într-un timp mai scurt sau mai lung.

Pentru zona faciala-gat-decolteu ședința de endermologie durează aproximativ 30 min iar frecventa ședințelor trebuie sa fie, cel puțin pentru primele ședințe, de min 2 sedinte/ săptămâna, iar numărul de ședințe depinde de gravitatea situației și ce dorim sa tratam, sa îmbunătățim. Ulterior finalizarii unui tratament cosmetic sunt recomandate ședințele de întreținere lunare sau bilunare.

Masajul endermologic cosmetic facial nu se recomanda persoanelor cu fillere introduse în zona de lucru, acnee vulgara, herpes. 

În final, ca și o concluzie, endermologia se aplica zonei corporale în remodelarea corpului, zonei faciale, gat, decolteu ca și tratament cosmetic, dar, pentru a puncta și mai mult eficienta acestei tehnologii și proceduri, endermologia se folosește și în chirurgia estetica și medicina generala.

Dupa interventia de liposuctie, medicii esteticieni recomanda endermologia deoarece faciliteaza recuperarea postoperatorie si realizeaza o uniformizare a conturului corpului. La fel ca in cazul cicatricilor, masajul endermologic reface structura pielii, netezind-o. Dupa liposuctie organismul va incerca sa compenseze prin acumularea apei in tesuturi; prin endermologie se poate facilita drenarea lichidelor acumulate. Masajul endermologic este benefic si dupa o interventie de augmentare a sanilor cu implanturi, pentru prevenirea sau tratarea contracturii capsulare.

In medicina generala, endermologia este o etapa importanta în schema programelor de detoxifiere a organismului, in ameliorarea fibromialgiei (boala ce afectează sistemul muscular) si in afectiuni precum drenaj limfatic lent si circulatie sanguina deficitara. Totodata endermologia se utilizeaza inca, asa cum a fost dezvoltata inițial, in remodelarea aspectului cicatricilor in faza activa.

Deci, nu ezitați și profitați la maxim de avantajele acestei tehnologii (endermologia), tehnologie ce are o aplicabilitate atât de vasta, în domeniul medical, estetic și cosmetic, remodelare corporala.

 

 

 

Sunati ACUM!