Blog

Liposuctia virtuala= cavitatie

Liposuctia virtuala prin comparatie cu liposuctia medicala este varianta noninvaziva, fata durere, fara anestezie, fara perioada de recuperare post tratament, procedura ce face parte din gama de tratamente cosmetic corporale ce pot fi efectuate chiar si in timpul pauzei de pranz, un tratament mult mai accesibila financiar si cu rezultate comparabile cu varianta medicala.

Dar cum se realizeaza liposuctia virtuala?

Procedura presupune folosirea unui echipament  special pe partea de remodelare si reconstructie corporala, echipament dotat cu tehnologia de cavitatie. Capetele de tratament ale unui echipament de cavitatie emit unde acustice (ultrasunete) cu frecventa foarte joasa 25KHz pana la 40KHz.https://www.lortec-medical.ro/ultra-slim-6000-p-26.html

Liposuctia virtuala, prin echipamentele si tehnologiile specific acestui tratament, este singura procedura estetica de remodelare corporala a carei unde acustice actioneaza pentru spargerea celulelor adipoase, celulele ce inmagazineaza grasimile atat pentru asigurarea consumului natural necesar sistemului energetic al organismului dar inmagazineaza si grasimile in surplus si toxinele din organism. Prin actiunea la nivelul structurii celulelor adipoase si spargerea acestora se micsoreaza numarul celulelor ce formeaza depunerile localizate de grasime iar la nivelul corpului se inregistreaza o scadere evidenta in cm prin eliminarea si micsorarea stratului adipos.

Liposuctia virtuala lucreaza eficient pe anumite grade de celulita, mai exact pe gradul 1 si 2. In cazurile de celulita de gradul 3 si 4- celulita tare, veche, de tip micronoduli- cavitatia nu are cel mai bun efect neavand un randament bun in spargerea celulelor de grasime. Prin urmare, pe tipologiile de client cu grad de celulita mare este nevoie de o schema de tratament personalizata cu proceduri care sa incalzeasca si sa inmoaie membrane celulelor, pregatind astfel ‘terenul’ pentru actiunea cavitatiei.

Liposuctia virtuala ca si schema de tratament eficient presupune parcurgerea a 3 etape:

  • Ultrasunetele– se foloseste un aparat special sau capete de tratament speciale de pe acelasi aparat care lucreaza si cavitatie, capete de tratament ce emit ultrasunete (US). Pe zona de lucru se aplica in strat subtire un gel termic. Gelului termic contine o serie de substante active anticelulitice. Pe langa aceste substante active gelul mai contine si substante inactive ce ingobleaza substantele active. Rolul ultrasunelelor este de a disocia substantele inactive (ce raman la suprafata pielii) de substantele active si de a conduce aceste substante active in piele la o adancime de 3-4 cm  pana la startul adipos, Aceste substante active actioneaza asupra membranei celulelor de adipocite creand o permeabilitate a membranei. Acest lucru va face ca urmatorea etapa din din cadrul tratamentului de liposuctie – cavitatia- sa actioneze mult mai eficient prin ruperea membranei celulare si spargerea acestor celule. Etapa de ultrasunete dureaza 20 minute si se fac miscari in mod continuu, miscari circulare iar zona de lucru se incalzeste si se poate inrosii usor.
  • Cavitatia– chiar daca reuseste efectiv sa sparga celulele de grasime, cavitatia este o procedura noninvaziva, nedureroasa. Singurul detaliu aparte al acestei tehnologii/ proceduri este sunetul specific pe care pacientul in aude mai evident si in anumite cazuri poate fi usor deranjant. Pe masura ce, de la sedinta la sedinta cavitatia ajunge sa sparga tot mai mult din numarul de celule, inclusiv sunetul este mai diminuat si perceput mau usor. De ce se emite acest sunet specific cavitatiei? Tocmai datorita tehnologiei de cavitatie care presupune emisia de ultrasunete sau unde cavitationale de frecventa joasa 25-40 Khz. Si pentru etapa de cavitatie se foloseste un gel, dar nu mai este nevoie de un gel termic ci se foloseste un gel pe baza de apa, tip ecografic, gel ce ajuta operatorul la miscarea capatului de tratament pe zona de lucru. Atentie! daca la etapa de US miscarea este circulara de alunecare, in cazul cavitatiei capatul de tratament trebuie sa fie inclinat la 45 de grade si miscarea de alunecare sa se opreasca cu o minima presiune pe pliul format intre capatul de tratamet si mana operatolului. Cu alte cuviunte trebuie sa se prinda cat mai mult din startul adipos si ‘sa-l ataci’ cu undele cavitationale. Riscul mentinerii capatului de tratament perpendicular pe zona de lucru este ca, mai ales in cazul abdomenului, este ca aceste unde cavitationale sa patraunda foarte adanc in organism, pana la organele interne sau pana la sistemul osos, cand este vorba eventual de coapse, iara cest lucru este de evitat. Sunt echipamente moderne de cavitatie care sunt completate in actiune si de tehnologia LASER ce emite fasciculi de lumina (energia luminoasa) ce creste permeabilitatea tesutului dar imbunatateste si elasticitatea pielii. Cavitatie dureaza 30 min.

 

Cum functioneaza cavitatia?

Undele cavitationale emise creaza la nivelul tesutului adipos niste microvibratii care pe masura ce patrund mai adanc in stratul adipos devin din ce in ce mai puternice si determina o miscare de frecare intre celulele de grasime, celulele care formeaza tesutul adipos. Miscarea de frecare dintre celule duce la o cresterea a temperaturii atat intre celule dar si in interiorul acestora. Cresterea temperature face posibila topirea  grasimilor ce ajunge in interiorul celulei sa fie transformata din stare semisolida (trigliceride) in stare lichida. Pe langa cresterea temperaturii, miscare de vibratie mai determina inca un fenomen in interiorul celulei de grasime: crearea bulelor cavitationale. Pentru a ‘vizualiza’ mai clar efectul, imaginati-va ca agitate o sticla in care aveti un lichid necarbogazos. Prin agitatie se creaza niste bule care contin aer/ gaz. Intr-un mod similar se creaza si apar si buelele cavitationale. La un moment dat aceste bule se sparg si prin eliberarea gazului se mareste dimensiunea celulei iar in urma presiunii exercitate membrane celulara se rupe iar celula in sine se sparge.

  • Drenajul Limfatic– etapa finala si cu rol important, ca si etapele precedente, in cadrul tratamentului de liposuctie virtuala. Prin stargerea celulelor adipocite si eliberarea grasimilor (trigliceridelor) acestea trebuie sa fie drenate din zona de actiune a cavitatiei deoarece altfel aceste grasimi sunt imediat captate/ asimilate de alte celule existente in zona de lucru si asupra carora nu am ajuns sa actionam in respectiva sedinta de tratament. Prin urmare, drenarea grasimilor eliberate din celulele adipocite este obligatorie in cadrul sedintei de liposuctie virtual dupa etapele de ultrasunete si cavitatie. Drenajul limfatic sau presodrenajul trebuie sa dureze min 30-40 min si se incepe cu membrele inferioare, apoi cu abdomenul si bratele.https://www.lortec-medical.ro/preso-detox-p-31.html

Dupa liposuctia virtuala scaderea in cm poate fi constatata chiar si dupa o singura sedinta de tratament. Se pot inregistra valori de 4 chiar si 7 cm minus in circumferinta.

Vrei să devii un tehnician complet in remodelare corporala si sa detii informatii elementare dar si de ultima ora din industrie, acces la echipamente de remodelare corporala de cea mai inalta calitate si sfaturi de marketing nepretuite pentrua obtine succesul profesional si in afacere. Faceți clic pe AICI https://www.cursuri-estetica.ro/remodelare-corporala/  pentru mai multe informatii.

 

Sunati ACUM!