Blog

Criolipoliza- tratamentul nr. 1 impotriva depunerilor localizate de grasime

Tehnologiile in remodelare corporala au avansat si s-a dezvoltat la nivelul la care, in momentul de fata, sunt disponibile o serie de modalități noninvazive pentru reducerea celulitei, eliminarea țesutului adipos, tonifierea pielii, prevenirea sau estomparea vergeturilor, scaderea in greutate si circumferinta (in centimetrii)

Astazi, avem posibilitatea sa apelam la variate tratamente de remodelare si reconstructie corporala, nu numai la interventii medicale estetice cum ar fi liposuctia. Aceste proceduri de remodelare corporala noninvazive sunt mult mai accesibile financiar, sunt proceduri ce nu necesita o recuperare fizica ulterioara, cum este in cazul celor din sfera medicala, rezultatele inregistrate fiind totusi comparabile cu varianta medicala fiind necesar parcurgerea unui tratament cu un anumit numar de sedinte.

Cele mai frecventate de catre clienti, prin prisma rezultatelor excelente inregistrate, sunt procedurile de criolipoliză, radiofrecvență, cavitatie, lipolaser, HIFU, cavitatie, endermologie, etc. Piata furnizorilor si aparatelor de remodelare corporala este vasta cu echipamente la diferite repere de proiectare https://www.lortec-medical.ro/remodelare-corporala-c-16.html

Fiecare tehnologie utilizează un mecanism diferit de acțiune pentru a provoca apoptoza sau necroza tesutului adipos.

Ce este tesutul adipos?

Tesut adipos este un tesut format in mare parte din mase de celule adipocite.

Adipocitele, cunoscute și sub numele de lipocite sau celule grase, sunt celulele care compun acest țesutul adipos si care conțin cantități mari de grăsimi (lipide) sub forma de TG= trigliceride.

Atunci cand se acumuleaza grasimi, adipocitele  isi maresc dimensiunile. Pe de alta parte, cand grasimea este folosita pentru a se obtine energia consumata natural de catre organism, celulele isi micsoreaza volumul.

Pe scut si pe intelesul tuturor tesutul adipos, denumit si grasime, este un tip de tesut alcatuit din adipocite, adica din celule de grasime.

El formeaza un strat subtire sub piele intr-o cantitatea mai evidenta la nivelul copselor si abdomenului dar se gaseste si in jurul organelor interne. Rolul acestui tesut adipos este de izolator si depozit energetic, alimentatia in exces este transformata in grasimi si depozitata in aceste celule.

Cum facem sa eliminam acest tesut adipos care se depoziteaza inestetic in zona abdomenului, coapselor dar si a bratelor, spatelui, taliei laterale?

Daca putin mai sus am detaliat legatura directa intre alimentatie, consumul de energie si formarea acestui tesut, primul pas este sa ajungem la un echilibru intre alimentatie si consumul de energie inregistrat de catre propriul organism (propriul metabolism).

Acest tesut adipos odata dezvoltat la nivelul in care ajunge sa ne creeze un disconfort estetic trebuie actionat mult mai in adancinea pielii si mult mai focusat decat reechilibrarea alimentatie- consum energetic iar acest lucru se poate face cu ajutorul tehnologiilor moderne de remodelare corporala.

Printre aceste tehnologii, criolipoliza  se dovedeste a fi un aliat puternic in eliminarea depunerilor de grasime.

Principiul ce sta la baza functionarii criolipolizei exploatează la maxim premisa precum că- adipocitele sunt susceptibile la răcire mult mai mult decat alte celule ale pielii. Aplicarea precisă si localizata a temperaturilor scazute (-8/ -10 grade C) declanșează apoptoza adipocitelor.

Ce este apoptoza?

Apoptoza provine din limba greaca ce semnifica “căderea frunzelor”.

Biologic, apoptoza este o formă a morții celulare programate, un proces prin care celulele declanșează propria lor auto-distrugere ca răspuns la un anumit semnal.

Deci, in cazul criolipolozei, adipocitele sunt celulele care se autodistrug in urma actiunii temperaturilor foarte scazute induse de echipamentele de criolipoliza.

Odata distruse/ moarte, adipocitele sunt eliminate prin intermediul macrofagelor.

Magrofagele le gasim in toate tesuturile din organism si sunt celulele cu rol de vindecare, avand proprietatea de a ingera si distruge celulele lezate sau batrane, particulele straine, bacteriile, etc. prin procesul denumit fagocitoza.

Concluzii tratament criolipoliza.

Studiile clinice, au demonstrat că criolipoliza reduce cu până la 25% grăsimea subcutanată la locul de actiune tratament după o singura sedinta.

S-au observat îmbunătățiri la 86% dintre subiecții tratați. La 73% dintre subiecții tratați, rata de satisfacție a pacientului este mai mare decât în ​​cazul altor tehnologii utilizate.

Criolipoliza s-a dovedit a fi o metodă foarte sigură pentru conturarea corpului și se realizează doar cu un disconfort minim. Efectele secundare preconizate sunt eritemul temporar, vânătăile și amorțeala tranzitorie care se rezolvă de obicei intr-un timp scurt de la tratament.

Un procent exterm de mic dintre clienti (0,1%) au semnalat o durere cu debut tardiv, care apare la 2 săptămâni post-procedură si care se rezolvă fără o alta intervenție.

Deși până acum nicio procedură noninvaziv nu a fost catalogata ca standard de aur pentru remodelarea si reconstructia corpului, criolipoliza este considerată atât sigură cât și eficientă, cu o rată mare de satisfacție a pacienților.

Imediat după tratament nu se observă modificări la nivelul stratului subcutanat de grasime.

Efectul criolipolizei incepe sa se observe în termen de 3 zile după tratament și mult mai evident la aproximativ 14 zile după aceea.

In decurs de 14-30 de zile după tratament, macrofagele și alte fagocite înconjoara, digera si elimina treptat din organism celulele adipocite moarte ca parte a procesului natural al organismului de a elimina corpurile daunatoare si/ sau straine organismului.

La 4 săptămâni după tratament, zona cu depunere de grasime se diminuează datorita scaderii  volumului si numarului de celule adipocitelor, proces ce continua pana la 3 luni dupa sedina de cryolipoliza.

Daca este sa ne raportam la nivel mondial, in ultimii 20 de ani, de cand tratamentele cosmetice corporale noninvazive au luat amploare, s-a inregistrat o creștere a cererilor pentru aceste proceduri minim invazive cu 137% vs. scaderea cu 16%  pentru procedurile chirurgicale cosmetice.

Care sunt avantajele procedurilor non- sau minim- invazive cosmetice?

  1. sunt adesea numite „proceduri in pauza de pranzi”, deoarece pot fi parcurse în mai puțin de 2 ore.
  2. atât bărbații, cât și femeile caută remedii rapide, accesibile financiar și sigure, minim invazive, pentru a menține aspectul sanatos, tineresc și pentru a le crește increderea in sine
  3. aceste proceduri nu sunt limitate la față și pot include, de asemenea, tratarea conturului și a formei corpului.
  4. fara durere si fara riscuri. Timp de zeci de ani, liposucția a fost singura procedură recomandata pentru remodelarea corpului. Acum, tratamentele de remodelare corporala noninvazive fac concurenta puternica variantelor chirurgicale deoarece nu implică durere, anestezie, incizii chirurgicale pe piele, timp de operație si recuperare. În timp ce rezultatele acestor noi tehnologii sunt mai puțin dramatice și imediate, ele vin fără nivelul de risc și efectele secundare asociate procedurilor chirurgicale.

O gama tot mai larga de proceduri de remodelare corporala au devenit disponibile consumatorului recent, fiecare procedura utilizând un mecanism diferit de acțiune pentru a reduce aspectul țesutului adipos

Daca am inteles procesul ce are loc la nivel celular in vederea eliminarii depunerilor de grasime localizate, cum se realizeaza practic acest lucru cu ajutorul criolipolizei?

Primul aparat de criolipoliza a fost aprobat in 2010 in USA de organismul guvernamental FDA. Deci, vorbim de o tehnologie si un tratament cu o vechime de 10 ani. La ora actuala sunt aparate modulare care fie ca au 2 sau chiar mai multe capete de tratament pentru criolipoliza dar, aceeasi unitate a echipamentului poate fi customizat si sa avem functii suplimentare, ajutatoare si sustinatoare in tratamentul de remodelare corporala, cum sunt: criolipoliza asistata LASER (https://inchiriaza-criolipoliza.ro/index.php?p=cryolaser ), criolipoliza si cavitatie https://inchiriaza-criolipoliza.ro/index.php?p=cool-shape-500-cavi, criolipoliza + cavitatie + radiofrecventa (https://www.lortec-medical.ro/coolshape-2000-cavi-p-12.html )

Principalul motiv pentru care producatorii au gandit si proiectat aceste echipamente polivalente este tocmai datorita faptului ca, anumite tipologii de clienti nu pot fi tratate cu o singura tehnologie/ tratament, ci dimpotriva le trebuie pregatita o schema de tratament personalizata. Te poti specializa in tratamentele de remodelare corporala urmand un curs complet focusat pe informatii teoretice detaliate pentru fiecare tehnologie in parte + practica pe modele umane cat sa poti gestiona eficient setarile si aplicarea capetelor de tratament pe zona lucrata indiferent de tipul de aparat (https://www.cursuri-estetica.ro/curs/complet-remodelare-corporala/

Un aparat de criolipoliza are capatul de tratament- aplicatorul-  în formă de cupă, dimensiunea acestor cupe poate sa varieze astfel incat sa poate fi folosite pe zone de dimensiuni mai mici sau mai mari. In interiorul cupei sunt pozitionate 2 panouri de răcire care actioneaza direct si proactiv pe zona de tratament. Pentru un contact cat mai bun cu aceste panouri de racire, tesutul este aspirat în interiorul cupei prin vid moderat (tehnologia vaccum), iar temperatura selectată este controlata de elemente termoelectrice și de senzori care monitorizează fluxul de căldură din țesut.

 

Pentru tratamentele cu aparatul de criolipoliza este obligatoriu folosirea unor servetele/membrane de unica folosinta impregnate cu gel anticongelant (anti-inghet) intrucat previne invinetirea pielii.

Aceste servetele se aplica pe zona ce se doreste tratata, apoi pe ele se pozitioneaza capatul de tratament. Filmul protector creat va proteja pielea inclusiv de forta vacuumului fara sa reduca eficacitatea tratamentului.

Fiecare zonă este tratată aproximativ 45-60 de minute și trebuie masată timp de 5-10 minute după finalizare, pentru a îmbunătăți rezultatul clinic.

Clientul isi reia activitățile normale imediat după tratament fara restrictii.

Numărul de sedinte pentru un  tratament complet  depinde de zona tratata si gradul de depunere. Rezultatele bune pot fi obținute si dupa un singur tratament dar sunt zone problematice cu depunere evidenta de grasime ce necesită adeseori mai mult de două sedinte.

Ședințele de criolipoliza  se repeta la  distanțata de 8 săptămâni între ele pentru a permite procesul natural de eliminare a celulelor de grasime distruse in urma tratamentului. Sedintele mai dese nu grabesc acest proces ci doar pot sa incarce sistemul limfatic.

Rezultatele dupa criolipoliza sa observa prin uniformizarea zonei lucrate si foarte important prin scaderea in cm.

Pentru rezultate before/ after https://inchiriaza-criolipoliza.ro/index.php?p=rezultate-poze-inainte-dupa

Criolipoliza este este un tratament sigur pentru toate tipurile de piele, fără sa se inregistreze modificări pigmentare inclusiv pentru aplicari repetate.

Cei mai buni candidați sunt cei care se situează în greutatea lor ideală si cei care adopta un mod de viata sanatos, avand o dietă sănătoasă, cu un program sportiv zilnic/ saptamanal ce implica un minim de efort fizic si care chiar daca au zone cu depuneri de grasime vizibile, au asteptari realiste și sunt constienti ca trebuie sa-si mențină rezultatele obtinute prin actiunea criolipolizei cu un stil de viață activ sănătos.

Recastiga-ti corpul! Recastiga-ti increderea!

Sunati ACUM!