Blog

Fotorejuvenarea faciala cu IPL

Majoritatea oamenilor se preocupa si isi doresc sa aibe o piele neteda, radianta si ferma, care le imbunatateasca frumusetea si aspectul. Cu toate acestea, odata cu inaintarea in varsta, prin expunerea la solare si modul de viata alert, intr-un mediu nu tocmai curat, pot aparea probleme la nivelul pielii, cum ar fi acneea, pigmentarea, petele brune, ridurile si liniile fine, vasele de sange vizibile, rozacee.

Este posibil sa fi apelat tot felul de produse de ingrijire a pielii si tratamente cosmetice, dar problemele persista.

Un tratament cosmetic care ar putea trata aceste probleme ale pielii si care se dovedeste a fi eficient pe o multitudine de probleme de ten este tratamentul IPL.

 

Pentru a va oferi o privire despre ce este vorba si despre ce ar putea face pentru dvs., iata cateva detalii despre foto-tratamentele cu IPL.

Dar ce este IPL (Intense Pulse Light)?

IPL se refera la o tehnologie ce emite lumina intens pulsata intr-un spectru larg de lungimi de unda 400-1200 nm. Aceasta particularitate, spectrul larg in care lumina este emisa, face posibil ca acesta sa actioneze gradual la suprafata pielii (lungimile mici de unda) pana in profunzimea pielii (lungimile mari de unda). Este un tratament non-invaziv si non-chirurgical care foloseste o lumina intensa pentru a incalzi si a actiona asupra elementele care afecteaza pielea.

Tratamentele cosmetice realizate cu tehnologia IPL sunt denumite si fototratamente sau tratamente de rejuvenare.

Aceasta terapie lejera ar putea reduce si preveni semnele vizibile ale imbatranirii, cum ar fi liniile fine si ridurile evidente prin inductia de colagen si elastina. De asemenea, ar putea trata petele brune, leziunile solare, pistruii, capilarele sparte, pigmentarea, acneea, rozaceea si poate chiar elimina parul nedorit, IPLul fiind folosit si in epilarea definitiva.
Un tratament comun recomandat pentru pielea deteriorata, imbatranita si obosita poate fi fotorejuvenarea cu IPL. Tratamentul de fotorejuvenare IPL vizeaza epiderma si celulele fibroblastice care genereaza productia de colagen si elastina pentru a crea o retea de fibre ferme. Colagenul este o proteina care umple ridurile, iar prin acest tratament cu IPL, pielea este ferma si intinsa, fara riduri. De asemenea, reduce porii dilatati, rezultand o piele neteda si tanara. Un alt lucru bun in ceea ce priveste fotorejuvenarea IPL este ca poate fi combinat cu alte tratamente ale pielii, cum ar fi microdermabraziunea si peelingul.

Tot cu echipamentul IPL prin actiunea lungimilor de unda a luminii generata sunt vizate straturile interioare si mai profunde ale pielii. Tratamentul IPL ar putea elimina petele solare sau alte tipuri de pigmentari. Lumina intens pulsata care este absorbita de orice zona pigmentata. Acest lucru se datoreaza faptului ca  lumina IPL vizeaza melanina din piele. Prea multa melanina in pielea dvs. declansează pistrui, astfel încat doar cu cateva sesiuni de fototratament IPL, petele inchise de pe piele se vor diminua. Odata incalzita, pielea va fi reinnoita cu celule sanatoase regenerate. Zona pigmentata se va inchide la culoare dupa sedintele de tratament, dar se va estompa incet in cateva zile.

De asemenea, tratamentul cu IPL ar putea ajuta la combaterea problemelor cu acneea prin actiunea concentrata la nivel de glande sebacee si aspura bacteriilor P Acnee responsabile de dezvoltarea infectiei, la tratarea rozaceei, precum si la alte tipuri de roseata la nivelul pielii.

Durata unui tratament IPL depinde de tipul de afectiune a pielii ce trebuie tratata. In mod normal, o fotorejuvenare IPL dureaza aproximativ 20 de minute. Pentru rezultate bune, trebuie sa realizati cel putin 6 sedinte de tratament. Trebuie sa existe un interval de aproximativ o luna intre fiecare tratament pentru a oferi timp pentru vindecarea pielii. Unii pacienti vad rezultate bune dupa primele sedinte de tratament.

Tratamentul IPL se poate face in cabinetele cosmetice sau medicale. Cosmeticientii si chiar dermatologii recomanda utilizarea tehnologiei IPL pentru a trata diverse afectiuni ale pielii. Sistemele IPL actuale sunt foarte versatile, ceea ce permite sa acopere o mare parte a suprafetei pielii, in timp ce trateaza o varietate de afectiuni ale pielii.

Tratament IPL vs Tratament cu LASER
IPL poate trata o multitudine de afectiuni ale pielii prin gama larga de lungimi de unda a luminii intense si puternice. Pe de alta parte, un laser emite o singura lungime de unda de lumina ce poate fi utilizata intr-un singur scop. Fie ca vorbim de laser sau IPL, reactia pielii dupa tratament poate fi minora, de inrosire si umflare.

Cui se recomanda fotorejuvenarea sau alt fototratament IPL?
Tratamentul cu IPL este eficient, dar nu este recomandat tuturor persoanelor. Tratamentul cu IPL nu este recomandabil persoanelor care au tonuri de piele mai inchise si, de asemenea, nu este ideal pentru persoanele care au cicatrici cheloidale sau persoanelor fotosensibile, femeilor insarcinate, persoanelor care sufera de cancer de piele sau au leziuni deschise la nivelul pielii. De asemenea, daca luati medicamente sau aveti vreo afectiune medicala, comunicati acest lucru specialistului ce utilizeaza echipamentul IPL astfel incat sa poata evalua daca sunteti in siguranta pentru a fi tratat cu acest tip de echipament.

Beneficiile tratamentului IPL pentru piele

  • Unul dintre cele mai mari beneficii ale tratamentului IPL pentru piele este stimularea productiei suplimentare de colagen, care intinereste pielea.
  • Previne si reduce ridurile si liniile fine.
  • Tratează cicatricile, vergeturile si dermatita atopica, inclusiv psoriazisul unghiilor.
  • Acest tratament poate controla si preveni acneea, micsoreaza porii dilatati,
  • Foarte bun pentru tratarea leziunilor pigmentate ale pielii,
  • Trateaza rozaceea si vasele capilare.
  • Folosit pentru epilarea definitiva a parului.

Riscurile potentiale ale tratamentului cu IPL

Dupa o procedura cu IPL, unii pacienti pot prezenta urmatoarele:

  • roseata usoara (eriterm)
  • umflarea si inflamatia minora (edem)
  • schimbarea culorii pielii (echimoze)
  • vezicule si pruritul (Atentie! posibil reactie fotosensibila ce contravine tratamentului cu IPL iar tratamentul trebuie intrerupt)

Orice roseata usoara sau umflare se poate estompa in decurs de cateva ore, cel mult una sau doua zile.

Concluzie
Tratamentul IPL functioneaza foarte bine comparativ cu alte tratamente cosmetice, completeaza si sustine foarte bine un tratament cosmetic clasic. Cu echipamentele IPL se pot trata eficient o gama larga de afectiuni comune si des intalnite la nivelul pielii. Tehnologia IPL nu va deteriora structura pielii si are, de asemenea, putine si izolate efecte secundare. Un alt lucru bun este ca nu aveti nevoie de timp de recuperare lung. Sedintele sunt in general rapide si dupa primele sedinte se pot observa rezultate foarte bune.

Detalii despre aparate IPL le puteti afla accesand https://www.lortec-medical.ro/ipl-c-17.html iar modulul de fototratamente & fotorejuvenare il puteti accesa in cadrul cursului de specializare in epilare definitiva https://www.cursuri-estetica.ro/curs/acreditat-ipl-laser/

Sunati ACUM!