Blog

Cel mai bun ser facial

Ce sunt serurile pentru fata si cum alegeti serul potrivit tipului de ten?

Nu mai este niciun secret ca, pentru ingrijirea pielii, serurile sunt utilizate pentru efectele puternice pe care le genereaza.
Serurile sunt formule concentare de ingrediente active si, datorita faptului ca au o compozitie fluida, cu o vascozitate lejera, sunt mai usor si eficient absorbite in profunzimea pielii comparativ cu cremele traditionale pentru fata, in felul acesta departajandu-se ca produse de top in ingrijirea pielii prin rezultatele ce le confera. De obicei, aplicate zilnic, ca ultimul pas inainte de hidratarea pielii, serurile sunt versatile si pot fi utilizate in mai multe moduri. Acestea pot fi adaugate in cremele de noapte sau a mastilor pentru a le imbogatii compozitia si implicit actiunea la nivelul pielii. Serumurile pot fi utilizate ca tratament localizat pentru zonele cu probleme (anti-rid, anti-pete, anti-acnee, cresterea parului, etc.).

Pe langa utilizarea serurilor acasa, in cabinetul de estetica faciala, specialistul in cosmetica poate apela la diverse tipuri de proceduri si tehnologii pentru a introduce un procent cat mai mare din ser in straturile profunde ale pielii, pentru ca, actionand in interiorul pielii, rezultatele sa fie vizibile la exteriorul pielii. Printre cele mai performate si utilizate proceduri de infuzie adanca a serumurilor putem enumera: oxigenul hyperbaric, hydrafacialul, mezoterapia cu microace sau mezoterapia virtuala https://www.semi-permanent.ro/optionale-ro/mezoterapie/solutii/, tratamentul BB glow https://www.semi-permanent.ro/optionale-ro/bb-glow/fiole/, radiofrecventa faciala, biorevitalizarea tenului cu hyaluron penul, hydrapeel. Odata cu utilizarea constanta, serumurile ofera rezultate vizibile pe termen lung care nu pot fi realizate doar prin utilizarea cremelor si lotiunilor.

Create se trateze problemele comune ale pielii, iata o clasificare generala a serurilor pentru piele:

  • Ser anti-riduri (antiage)

Ingrediente cheie: retinol, antioxidanți, peptide și celule stem, acid hialuronic

Serurile anti-riduri contin ingrediente care accelereaza regenerarea celulara, imbunatesc elasticitatea pielii si, de asemenea, aduc beneficii pentru fermitatea pielii, ceea ce face ca liniile si porii sa fie mai putin vizibili. Antioxidantii, cum ar fi vitamina C, ajuta la combaterea daunelor radicalilor liberi care duc la imbatranirea prematura apielii.

  • Ser pentru piele lasata (pentru efectul de lifting)

Ingrediente cheie: peptide, hialuronat de sodiu și glutamina

Pentru pielea care si-a pierdut rezistenta, este nevoie de un ser care stimuleaza productia naturala de colagenul, ser care prezinta proprietati de refacere ale peptidelor. Cunoscute pentru capacitatea de a reda tonusul si textura, peptidele imbunatatesc, de asemenea, fermitatea si elasticitatea, dezvaluind un ten revitalizat.

  • Ser anti-pete (pentru albire sau depigmentare)

Ingrediente cheie: vitamina C, arbutină, acid kojic, acizi alfa-hidroxi, extract de lemn dulce

In functie de ingredientul activ, serurile pentru depigmentare functioneaza fie prin inhibarea productiei de melaninei (diferite ingrediente inhibă diferiti pasi de-a lungul procesului, nu doar productia) sau prin accelerarea reinnoirii celulare, imbunatatind tonusul si textura pielii si creind luminozitate pe un ten plictisitor.

  • Ser hidratant

Ingrediente cheie: acid hialuronic, acizi grasi esentiali, ceramide si niacinamida (vitamina B)

Serurile hidratante ofera o abordare din doua perspective pentru a restabili nivelul de hidratare a pielii. In primul rand, repara bariera de protectie a pielii pentru a preveni pierderea de umiditate, ca apoi sa sigileaze umiditatea in piele. Folositi serumurile de hidratare pentru a stimula efectele cremei hidratante sau incercati-l singur daca aveti pielea grasa.

  • Ser anti-roseata (ser calmant)

Ingrediente cheie: extracte din plante, musetel, aloe si galbenele

Create pentru a reduce inrosirea, senzatiile de arsura si mancarime, reactii de obicei asociate cu pielea sensibila sau intoleranta, serurile calmante sunt in general usoare, cu o formula de ingrediente botanice antiseptice si ingrediente antiinflamatoare. De asemenea, au compozitie fara potentiali iritanti.

Cosmetica este un domeniu ce poate fi explorat la maxim.

A fi o buna cosmeticiana nu inseamna numai a fi un operator care executa manual niste proceduri invatate mecanic. Un specialist in cosmetica vede dincolo de ambalajul unui produs cosmetic, citeste etichetele produselor, intelege rolul si actiunea ingredientelor si, dupa o anamneza corecta si dupa un consult client, stabileste schema de tratament pe baza celor constatate. Cosmetica este o meserie la fel de respectabila ca si cea a unui medic, profesor, inginer, arhitect, etc. Tine de fiecare in parte la ce nivel de performanta si pregatire profesionala doreste sa ajunga.

Respecta-ti meseria pentru a te respecta pe tine!

Start Academy iti ofera posibilitatea sa-ti incepi cariera in cosmetica https://www.cursuri-estetica.ro/cosmetica/

Sunati ACUM!