Blog

Botox sau acidul hialuronic? Care este cea mai buna optiune?

Botox sau acidul hialuronic?

La care dintre aceste tratamente de infrumusetarea si reintinerire apelam atunci cand trecerea anilor lasa semne vizibile pe fata noastra (riduri/ pliuri/ efectul de ‘fata cazuta’, deshidratare) sau atunci cand ne dorim o imbunatatire estetica?

Atat botoxul cat si diferitele substate folosite pentru volumizarea si umplerea dermica disponibile in domeniul infrumusetarii, sunt metode eficiente de ingrijire a pielii, non-chirurgicale, utilizate pentru a corecta semnele imbatranirii. Aceste proceduri sunt adesea confundate ca fiind sinonime, totusi adevarul este ca nu numai ca abordeaza preocupari diferite, ci o fac in moduri foarte diferite.

Cum functioneaza botoxul?

Injectarea cu toxina botulinica (botox) este unul dintre cele mai cautate tratamente de infrumusetare pentru cei care doresc sa previna sau sa inverseze semnele imbatranirii pe fata lor.

Ce ne spune Wikipedia despre botox:

“Toxina botulinica sau Botox este o proteina neurotoxica produsa de bacteria Clostridium botulinum si de speciile inrudite care actioneazq la nivel neuronal, prin blocarea impulsurilor transmise prin nervi de la creier la muschi, provocand astfel paralizie flasca. Infectia cu bacteria Clostridium botulinum provoaca boala botulismului.

Toxina este, de asemenea, utilizata comercial in scopuri medicale si cosmetice.

Cele sapte tipuri principale de toxina botulinica sunt denumite tipuri de la A la G. Tipurile A si B sunt capabile sa provoace boli la om si sunt, de asemenea, utilizate comercial si medical. Tipurile C – G sunt mai putin frecvente. Tipurile E si F pot provoca boli la om, in timp ce celelalte tipuri provoaca boli la alte animale. Toxina botulinica tip A si B sunt utilizate in medicina pentru tratarea diferitelor spasme musculare.

Toxina botulinica este cea mai otravitoare substanta cunoscuta. Intoxicația poate aparea in mod natural ca urmare a infectiei plagii sau intestinelor sau prin ingerarea toxinei formate în alimente. Doza umana letala estimata de toxina de tip A este de 1,3-2,1 ng / kg intravenos sau intramuscular, de 10-13 ng / kg atunci cand este inhalata sau de 1000 ng / kg cand este administrata pe cale orala.

In ultimul timp, un mare avant a luat injectarea toxinei botulinice pentru tratamente estetice, reducerea ridurilor, transpiratiei excesive. Formele comerciale sunt comercializate sub numele de marca Botox Botox, Aneurin, Dysport, Xeomin. Efectele estetice dureaza, in general, intre 3 si 6 luni.”

Botoxul atunci cand este injectat in zona de tratament, blocheaza temporar muschii fetei si elimina orice riduri nedorite. Poate fi folosit pentru a trata:

  • Picioarele lui Crow (sunt acele mici linii raspandite din colturile ochilor)
  • Liniile de expresie
  • Liniile de imbatranire (frunte)
  • Liniile buzelor

“Efecte secundare

In timp ce toxina botulinica este, in general, considerata sigura intr-un cadru clinic, pot exista efecte secundare grave datorate utilizarii acesteia. Cel mai frecvent, toxina botulinica poate fi injectata intr-un grup de muschi gresit sau se poate raspandi de la locul injectarii, provocand paralizia muschilor involuntasi.

Efectele secundare ale utilizarii cosmetice sunt, in general, rezultatul unei paralizii neintenționate a muschilor faciali iar acestea includ paralizie faciala partiala, slabiciune musculara si probleme de inghitire. Efectele secundare nu se limiteaza doar la paralizia directa si pot include, de asemenea, dureri de cap, simptome asemanatoare gripei si reactii alergice. Asa cum tratamentele cosmetice dureaza doar cateva luni, efectele paralizante pot avea aceeasi durata de viata. Cel putin in unele cazuri, aceste efecte sunt raportate sa disipeze in saptamanile dupa tratament”. (sursa Wikipedia)

Cum functioneaza acidul hialuronic?

Substantele folosite pentru umplerile subdermale, injectarile sau procedura non invaziva, fara ace, fara durere- HYALURON PEN  ( solocita INFO curs –> https://www.cursuri-estetica.ro/curs/curs-hyaluron-pen/) sunt cunoscute comercial sub numele de Juvederm, Revolax, MyLips, Hyalax, JPX, Dermafill, Fillerina, Perlane, Restylane, etc, sunt de fapt compuse din acid hialuronic – o substanta 100% naturala in organismul uman, care hidrateaza si adauga volum pielii.

Introducerea fillerelor de umplere in tesutul pielii este o procedura minim invaziva (injectarea) sau non invaziva (hyaluron penul) pentru:

  • buzele pline
  • netezirea ridurilor
  • umplerea pliurilor si ridicarea printr-un conturing la nivelul, de exemplu, obraji obositi
  • remodelare forma nas
  • biorevitalizare printr-o hidratare tisulara concentrata

In timp ce botoxul actioneaza prin reducerea activitatii muschilor faciali care provoaca riduri, acidul hialuronic completeaza zonele cu colagen, hidratand pielea, umpland orice cuta, creand volum.

Care ar fi alegrerea ta dintre cele doua variante de infrumusetarea?

Principalul lucru care trebuie luat in considerare atunci cand trebuie sa va decideti intre botox si acidul hialurinic este:

Ce fel de probleme de piele doriti sa abordati?

  • Riduri dinamice

Botoxul ar fi o alegere mai buna pentru tratarea ridurilor dinamice – cele care apar atunci cand fata dvs. este in miscare sau face o expresie, deoarece le va reduce activitatea si vizibilitatea. Acestea se gasesc de obicei in frunte sau in jurul sprancenelor.

  • Riduri statice

Produsele de umplere cutanate sunt cel mai bine utilizate pentru ridurile statice – cele care sunt vizibile chiar si atunci cand fata nu este in miscare. Aceasta include zone care sunt scobite si au inregistrat pierderi semnificative de volum, deoarece vor beneficia de plinatatea pe care o asigura substantele de faciale.

  • Tratament combinat

Utilizarea atat a botoxului, cat si a unui agent de umplere dermic pentru o abordare combinata a corectarii si intinerii faciale. Utilizate împreuna, numai atunci cand este cazul si se impune un astfel de protocol, aceste doua tratamente de ingrijire a pielii pot produce un efect sinergic care dureaza mai mult si arata mult mai bine.

Shop produse Hyaluron Pen –> https://www.semi-permanent.ro/hyaluron-pen/

Sunati ACUM!