Blog

Fotorejuvenarea IPL – singurul tratament eficient și non-invaziv pentru tratarea rozaceei și cuperozei

Suferi de rozacee sau cuperoză?

Singurul tratament eficient și non-invaziv pentru stoparea și tratarea rozaceei este fotorejuverea IPL.

Dar ce este rozaceea/cuperoza?

Rozaceea este o afecțiune cronică, inflamatorie a pielii, care afectează în principal fața. Spre deosebire de o înroșire temporară a pielii, roșeața rămâne pentru perioade lungi de timp și, dacă nu este tratată, ar putea deveni mai persistentă și mai pronunțată. În primele stadii apar înroșiri sau iritații temporare ale tenului, însă acestea dispar odată ce factorii favorizanți au fost îndepărtați (factori favorizanți: căldura și apa caldă, transpirație, efort fizic intens, lumina soarelui, vreme rece, diverse condimente, menopauză, stres sau alcool). Ulterior, deși poate părea că rozaceea a dispărut, această condiție progresează, până la nivelul doi, cunoscut sub numele de cuperoză. În stadiile sale incipiente, cuperoza este o condiție ciclică, apare, apoi dispare și apare din nou. În stadii avansate ale afecțiunii tenul se îngroașă, de cele mai multe ori înroșirea pielii devine permanentă, se observă capilarele sparte la suprafața dermei și poate fi însoțită și de acnee, așa numita acnee rozacee.

Unele simptome nedorite ale rozaceei includ:

  • Roșeață persistentă a pielii;
  • Umflături sau coșuri ridicate, însoțite de înțepături sau arsuri;
  • Vase de sânge vizibile;
  • Ochi injectați;
  • Senzație persistentă de arsură.

Tratamentul de fotorejuvenare a pielii cu IPL pentru rozacee. Cum funcționează?

Fotorejuvenarea IPL este un tratament non-invaziv și non-ablativ al pielii care utilizează impulsuri de lumină de intensitate mare pentru a îmbunătăți aspectul pielii.

Dispozitivul IPL ce funcționează cu lumină intens pulsată emite o serie de unde de lumină care sunt calibrate precis pentru a viza hemoglobina din vasele de sânge, hemoglobina fiind pigmentul care dă culoare sângelui. Această acțiune controlată la nivelul capilarelor de sânge declanșează răspunsul natural al corpului, de vindecare și regenerare, pentru a se descompune și a îndepărta țesutul deteriorat, înlocuind zona de tratament cu celule noi și o piele cu aspect mai clar.

Echipament IPL: https://www.lortec-medical.ro/ipl-c-17.html

Există o serie de avantaje ale utilizării acestui tratament pentru rozacee, inclusiv:

  • Eliminarea roșeții feței;
  • Reducerea umflăturilor și coșurilor;
  • Reducerea vaselor de sânge vizibile;
  • Poate fi folosit pe toate tipurile de piele;
  • Este non-invaziv și nedureros;
  • Nu necesită perioade de recuperare.

Există efecte secundare asociate tratamentului IPL pentru rozacee?

Este posibil să se înregistreze unele reacții adverse ușoare și temporare în urma acestui tratament pentru piele, inclusiv:

  • Înroșire mai evidentă;
  • Posibil apariție purpură;
  • O senzație de usturime.

Cu toate acestea, aceste reacții adverse potențiale sunt temporare și majoritatea clienților pot reveni la activitățile zilnice normale imediat după acest tratament.

Câte tratamente de fotorejuvenare IPL antirozacee sunt necesare?

Se poate observa o anumită îmbunătățire a aspectului rozaceei, și a pielii în general, după o singură ședință de fototratament IPL. Cu toate acestea, este de obicei recomandat o serie de 3-5 tratamente pentru a obține pe deplin rezultatele dorite.
Însă, cum rozaceea este o afecțiune cronică, sunt situații în care se recomandă sistematic efectuarea unor tratamente de rejuvenare facială pentru a ține sub control evoluția și manifestările bolii. Specialiștii în fototratamente înțeleg că preocupările, obiectivele și pielea fiecărui pacient sunt unice și propun un tratament personalizat.

Curs Fototratamente IPL: https://www.cursuri-estetica.ro/curs/modul-fototratamente/

Sunati ACUM!