Blog

Simona Gaucan- Informatii importante despre micropigmentare

Dermopigmentistul Simona Gaucan activeaza in domeniul machiajului semipermanent din 2004 fiind unul dintre pionierii ce si-au dedicat in totalitate atentia acestei profesii. Sunt deja 16 ani de experienta in PMU (Permanent MakeUp), timp in care Simona Gaucan nu a incetat niciodata sa se dezvolte profesional, cautand sa gaseasca cele mai bune metode de tatuaj cosmetic semipermanent al sprancenelor, buzelor si ochilor pentru ca fiecare clienta sa se simta frumoasa in tot acest tumult si sa poata radia buna dispozitie si incredere in fiecare din aceste ipostaze ale feminitatii.

Ca si specialist in dermopigmentare Simona Gaucan nu mai este nevoita sa-si demonstreze abilitatile de microblading si micropigmentare, fiind deja unul dintre tehnicienii recunoscuti si apreciati din domeniu. In acelasi timp, pasiunea in ceea ce face o determina pe Simona sa caute mereu sa ofere servicii de cea mai buna calitate, sa gasesca metode cat mai inovatoare si sigure pentru frumusete si mai ales sanatatea clientelor.

Acuratetea lucrarilor realizate, determinarea de a-si actualiza tehnicile de micropigmentare cu ultimile tendinte si informatii din domeniu, experienta acumulata, o solicita pe Simona si din pozitia de formator in dermopigmentare pentru viitorii dermopigmentisti de succes marca Start Academy. Prin urmare, o puteti intalnii pe Simona Gaucan si la catedra Cursului de Dermopigmentare Acreditat Start Academy IASI dar si ca specialist in dermopigmentare in cabinetul propriu de lucru.

Si pentru ca primul contact dintre un specialist in micropigmentare & microblading este un moment determinant intr-o colaborarea de succes, iata care sunt recomandarile Simonei Gaucan pentru elevii sai, recomandari pe care le face din propria abordare cu clientele sale:

Draga mea clienta,

Daca ai nelamuriri, te rog sa imi spui fara sa eziti si eu iti voi raspunde cat mai detaliat, atat inainte, in timpul cat si dupa sedinta de stilizare.

Si pentru ca tu sa poti alege informat, te rog sa citesti mai jos cateva sfaturi pe care iti multumesc ca le vei urma.

Intervențiile de micropigmentare  a sprancenelor  necesita 2 ședințe, doar în cazuri excepționale sunt necesare 3 sedinta ( tenuri grase, asfixice, foarte deshidratate, zona cu dermatita seboreica, tatuaj plin).

Tatuajele vechi necesita o sedinta, doua sau mai multe in scopul estomparii culorii anterioare.

Efectul dupa cele doua sedinte de micropigmentare (a doua sedinta trebuie efectuata dupa 30-45 zile) durează maxim intre 1.5-2 ani în functie de tipul pielii, de intensitatea pigmentului, de îngrijire pe care o parcurgi acasa in mod individual. În acest interval va fi necesare o ședință sau poate doua  pentru reîmprospătarea culorii. Sedintele de repigmentare( intensificare a culorii) se efectueaza dupa 6 luni in cazul tenurilor grase, seboreice sau cu afectiuni dermatologice si maxim 1 an in cazul tenurilor cu pielea uscata si epiderma groasa.

Micropigmentarea poate fi executata cu aparatul de pigmentare sau prin tehnica manuala. Tehnica manuala sau microbladingul creeaza o imitatie hiperrealista a firelor de par. Aceasta tehnica este recomandata tuturor tipurilor de ten si se potriveste celor care isi doresc o spranceana naturala cu o forma stilizata.

Tehnica combinata este o procedura care imbina firele desenate cu umbre discrete, realizate manual sau cu aparatul pentru pigmentare. Aceasta este recomandata persoanelor cu tenul gras/ seboreic , celor care au zone mai mari de completat, persoanelor care isi doresc un efect de spranceana stilizata- fardata intr-un mod natural.

În procesul de pigmentare se folosesc pigmenți care nu conțin metale grele (deci nu vor afecta un eventual examen RMN) special conceputi pentru astfel de proceduri.

După doua ore, maxim patru se SPALĂ pielea cu apa calduta (nu rece, nu fierbinte) si spuma de sapun astfel încât pielea sa fie degresata, curata.

Zona se clateste bine, se usuca si apoi se aplica crema( doar cea pe care o primiti la sfarsitul procedurii) in cantitate foarte mica, prin miscari circulare avand in vedere hidratarea zonei pigmentate. Pielea se ingrijeste in acest mod atat dimineata cat si seara, timp de o saptamana. Recomandat este sa continuam cu ingrijirea pielii cu crema doar seara si dupa cele 7 zile pana la epuizarea cremei.

Recomandari importante

  • nu curățăm pielea în acest interval decât cu apa calda si sapun;
  • nu aplicam fond de ten, creion sau fard decât după vindecarea completa (de preferat la doua săptămâni dupa intervenție).
  • nu ne expunem la soare, solar (timp de doua săptămâni după interventie). După acest interval indicat este sa folosim crema cu factor de protecției de maxim 50 SPF.
  • nu efectuam tratamente faciale
  • nu mergem la piscina, sauna, mare

Disconforturi resimtite imediat dupa procedura : pielea poate avea  o tenta usor rozie, poate fi inflamata cateva zile si se poate simti un usor disconfort in momentul ingrijirii (max. 2-3 zile), sprancena va avea  culoarea cu aproximativ 30 % mai inchisa si va fi cu 15% mai groasa comparativ cu rezultatul final.

Daca ingrijirea este corespunzatoare nu se vor forma inesteticele cruste.

Sprancena se vindeca superficial in 7 zile urmand ca pana la 30 zile sa se vindece si in profunzime.  Culoarea se stabilizeaza dupa 21 zile.

Inainte de procedura indicat ar fi ca zona sprancenei sa fie exfoliata cu un gomaj si ingrijita cu o crema cu efect de hidratare si regenerare.

O pigmentare afectuata pe o piele curata, sanatoasa si ingrijita se mentine un timp mai indelungat

Te astept cu drag la cabinet, la curs si iti multumesc ca imi acorzi increderea ta.

Sunati ACUM!