Blog

L.A.S.E.R. vs I.P.L.

De-a lungul anilor s-au dezvoltat noi tehnici non-ablative de indepartare a firului de par, ce functioneaza pe baza de energie luminoasa puternica si anume echipamentele I.P.L. si L.A.S.E.R.

Indiferent de tehnica, LASER sau IPL, acum ai ocazia in cadrul cursului acreditat de epilare definitiva prin tehnologiile LASER sau IPL de la Start Academy, să te numeri și tu printre miile de profesioniști din întreaga lume care oferă corect aceste tratamente revolutionare.

IPL se aseamana cu tratamentele LASER prin faptul ca ambele utilizeaza lumina pentru a incalzi si a distruge firul de par. Insa, spre deosebire de echipamentele LASER care utilizeaza o anumita lungime de unda (monocrom) de lumina, tratamentul IPL foloseste un spectru larg care permite utilizarea acestuia in mai multe situatii.

Tehnologia LASER poate rezolva o singura problema legata de estetica, epilarea progresiv definitiva pe termen indelungat cu randament maxim dovedit pe cand tratamentul IPL rezolva multiple probleme de estetica pe langa epilarea progresiv definitiva, chiar si petele pigmentare, vasele capilare, acneea si rejuvenarea.

Tipuri de IPL:

  • SHR – echipament IPL care este proiectat sa imite flash-urile de lumina foarte rapida;
  • E-LIGHT unde gasim doua tehnologii: IPL- cel care livreaza energie luminoasa si RF- cu emitere de radiofrecventa. Acestea pot lucra in paralel sau diferit, sau pot fi capete de tratament separate. Tratamentul cu emitere de radiofrecventa se foloseste in mod special la remodelarea corporala sau tratamentele faciale.
  • SPL – valoarea energiei luminoase va fi eliberata intr-un singur puls intr-un anumit timp, iar aici pielea nu are timp de racire. Tratamentul se resimte cu un disconfort mai mare.

Cele mai cunoscute si intalnite aparate tip LASER:

  • RUBY – emit energie luminoasa de 600 nm
  • ALEXANDRITE – emit energie luminoasa de 755 nm
  • DIODE – cele mai cunoscute si apreciape echipamente de epilare definitiva. Acestea emit energie luminoasa de 810 nm
  • Nd:YAG emit energie luminoasa de 1000 nm

Aceste aparate se pot folosi, in functie de cum este proiectat aparatul, la indepartare tatuaje sau epilare definitiva.

Pacientii ideali pentru ambele tratamente de epilare definitiva sunt cei cu pielea alba si parul negru. Astfel, melanina din par si nu cea din piele, va absorbi cea mai mare cantitate de energie. Tratamentul de epilare definitiva cu LASER sau IPL este eficient pe fire de nuante variind de la blond mediu/maro deschis pana la negru.

Exista si cazuri ca:

  • culoare roscata sau blonda, dispozitivele nu ar avea aceiasi eficienta deoarece va dura mai mult timp pentru a obtine rezultatele dorite.
  • culori amestecate, rezultatul va fi, de asemenea, amestecat.
  • culoare gri/alb, indepartarea definitiva a firului de par se dovedeste a fi ineficienta.

Echipamentele LASER ofera posibilitatea setarii parametrilor si pentru fototipurile inchise (V si VI) pe cand marea majoritate a echipamentelor IPL se opresc la fototipul IV. In schimb acestea au o setare speciala pentru pielea inchisa (“dark skin”).

Daca ne raportam pe Romania, marea majoritate a persoanelor au o pigmentatie fototip II cei mai multi fiind fototip III. Facand astfel o medie, aparatele de tip LASER DIODE vizeaza 80% din ce inseamna posibili clienti.

In cadrul cursului acreditat de epilare definitiva prin tehnologiile LASER sau IPL de la Start Academy vei afla ca dispozitivele de indepartare a firului de par cu LASER concentreaza mai multa lumina catre fir si mai putina catre piele datorita spectrului singular.

Tot in cadrul cursului acreditat de epilare definitiva prin tehnologiile LASER sau IPL mai aflam ca temperatura la care firul de par este distrus prin epilare definitiva prin dispozitivele LASER variaza de la 70 la 110 grade Celsius la nivelul foliculului, iar la nivelul pielii simtindu-se o temperatura de aproximativ 60 grade Celsius.

Ambele dispozitive de epilare definitiva sunt dotate cu sisteme de racire externe/incorporate performante in 3 trepte: rezervorul de apa, sistemul de racire prin ventilatie si sondele tip peltier care racesc zona de lucru pana la temperatura de inghet astfel incat tratamentul sa fie cat mai sigur si mai confortabil pentru client.

Zona de lucru sau capatul de tratament a dispozitivului LASER este mult mai mica (1.5 cm2) si se concentreaza pe zona respectiva mult mai puternic fata de cea a tratamentului IPL, unde zona este de 8 cm2. Puterea IPL-ului este 20% din puterea LASER-ului.

Ca si o concluzie tratamentul de epilare definitiva pe echipamente tip LASER in medie este de 6-8 sedinte, tratamentul IPL dureaza in medie 10-12 sedinte.

In prezent, cele mai cautate sisteme de epilare definitiva sunt LASER (DIODE), respectiv tratamentul cu IPL.

Te asteptam cu drag la cursul acreditat de epilare definitiva prin tehnologiile LASER sau IPL de la Start Academy!

Sunati ACUM!