Blog

Ce stii despre Lumina Intens Pulsata?

Lumina Intens Pulsata (IPL) este folosita in foto-rejuvenare pentru tratamentele pielii si cele pentru indepartarea parului. Lumina Intens Pulsata (IPL) nu este de fapt un LASER. IPL emite o lumina non-coerenta cu spectru larg, spre deosebire de LASER, care emite o singura lungime de unda monocromatica. Practic LASER-ele au o lungime de unda (de exemplu: 800nm) cu o tinta foarte specifica, iar IPL foloseste un spectru larg de lungimi de unda in acelasi timp (de exemplu: 500nm – 1200nm), care poate viza orice cromofor in acel interval. Va puteti gandi la laser ca la un lunetist care poate lovi cu precizie un singur obiectiv cu o lovitura, pe cand IPL este ca o grenada care loveste mai multe obiective simultan.

IPL foloseste filtre speciale care blocheaza lungimile de unda nedorite. Filtrele pot fi schimbate pentru a “taia” lungimile de unda mai scurte. Filtrul potrivit va depinde de adancimea tintei stabilite.
Limita pentru lungimea de unda de la capatul cel mai profund este predeterminata, dar poate varia in functie de fiecare dispozitiv.

 

TINTA SELECTIVA

IPL este bine absorbit de cromoforii care au culoare, cum ar fi melanina si hemoglobina. Concentratia unui anumit cromofor atinge apogeul la diferite adancimi in piele. Filtrul utilizat in tratamente este decis in functie de adancimea tintei dorite si de culoarea pielii. Este important sa tinem minte ca IPL vizeaza culoarea pe piele, astfel ca va trebui sa mentionam daca pielea a fost expusa la soare inainte de inceperea tratamentului. Pacientii cu pielea mai inchisa ar trebui sa se lase doar pe mana unor specialisti cu experienta in tratarea tipului lor de piele, pentru a evita complicatiile. Tratamentele IPL pot oferi rezultate spectaculoase, dar pot provoca, de asemenea, arsuri. Este responsabilitatea pacientilor sa opteze pentru un profesionist cu experienta, sa fie sinceri cu privire la expunerea la soare si sa urmeze toate instructiunile pre si post tratament.

Puteti testa beneficiile oferite de tratamentele cu lumina intens pulsata la clinica Glatt MedSpa, unde veti gasi profesionisti cu o vasta experienta in domeniul esteticii medicale, gata oricand sa va consilieze cu privire la diferitele aspecte legate de pielea dumneavoastra.

 

 

Va multumim pentru vizita pe www.cursuri-estetica.ro

Ne puteti urmari si pe Facebook

Sunati ACUM!