- Masaj, Masaj cat, Masaj specializari, Specializare de la masaj, Transversal Cyriax
- 235 (inregistrati)
-
Masajul transversal profund este o metoda codificata de catre J. Cyriax, care se caracterizeaza prin forma foarte bine localizata a procedeului folosit si are ca scop mobilizarea pielii, a tesuturilor subcutanate si a straturilor musculare superficiale pe elementele anatomice profunde (de obicei mobile). Datorita acestei particularitati, acest tip de masaj a mai fost denumit si mobilizare transversala profunda sau frictiune transversala profunda.
Metoda se adreseaza cu predilecţie durerilor posttraumatice la nivelul aparatelor musculo-tendinos şi capsulo-ligamentar.
Efectele masajului transversal profund ii justifica utilitatea pentru specialistii care preiau in ingrijire persoane cu diferite afectiuni, în legatura cu care, direct sau indirect, sunt afectate si urmatoarele elemente anatomice: muschi, tendoane, ligamente, capsule articulare.
Kinetoterapeutii vor constata din practica eficienta acestei tehnici, deoarece lucreaza cu un numar mare de pacienti cu diverse grade de afectare a aparatului musculo-scheletal.
Cunoasterea anatomiei topografice, a biomecanicii si a unor element e de fiziopatologie cu referire la partile constitutive ale aparatului musculo-scheletal, se constituie in conditii de baza pentru specialist, nerespectarea acestora ducand la pierderea eficientei aplicarii masajului transversal profund.
Scopul MasterClass-ului de Masaj Transversal Profund urmareste aplicarea corecta si insusirea particularitatilor metodice prin dobandirea cunostintelor referitoare la localizarea specifica a zonei tratate si intelegerea diagnosticului stabilit de medic, profunzimea miscarii care trebuie sa atinsa suprafata dureroasa si pozitionarea corecta a pacientului pentru obtinerea celor mai bune rezultate.
Plan de curs
-
Fundamentarea teoretica a masajului transversal profund
-
Generalitatii
-
Adresabilitate
-
Efectele masajului transversal
-
Indicatii
-
Contraindicatii
-
Principii generale de aplicare
-
Particularitatile metodologice ale aplicarii
-
Practica pe model uman