Curs Masaj Transversal Profund

tc-masaj
10
dec.

Masajul transversal profund este o metoda codificata de catre J. Cyriax, care se caracterizeaza prin forma foarte bine localizata a procedeului folosit si are ca scop mobilizarea pielii, a tesuturilor subcutanate si a straturilor musculare superficiale pe elementele anatomice profunde (de obicei mobile). Datorita acestei particularitati, acest tip de masaj a mai fost denumit si mobilizare transversala profunda sau frictiune transversala profunda.
Metoda se adreseaza cu predilecţie durerilor posttraumatice la nivelul aparatelor musculo-tendinos şi capsulo-ligamentar.

Efectele masajului transversal profund ii justifica utilitatea pentru specialistii care preiau in ingrijire persoane cu diferite afectiuni, în legatura cu care, direct sau indirect, sunt afectate si urmatoarele elemente anatomice: muschi, tendoane, ligamente, capsule articulare.
Kinetoterapeutii vor constata din practica eficienta acestei tehnici, deoarece lucreaza cu un numar mare de pacienti cu diverse grade de afectare a aparatului musculo-scheletal.

Cunoasterea anatomiei topografice, a biomecanicii si a unor element e de fiziopatologie cu referire la partile constitutive ale aparatului musculo-scheletal, se constituie in conditii de baza pentru specialist, nerespectarea acestora ducand la pierderea eficientei aplicarii masajului transversal profund.

Scopul MasterClass-ului de Masaj Transversal Profund urmareste aplicarea corecta si insusirea particularitatilor metodice prin dobandirea cunostintelor referitoare la localizarea specifica a zonei tratate si intelegerea diagnosticului stabilit de medic, profunzimea miscarii care trebuie sa atinga suprafata dureroasa si pozitionarea corecta a pacientului pentru obtinerea celor mai bune rezultate.

Plan de curs

Timp: 2 zile

Curriculum este gol

Galerie poze

Contact

Trainer

Florentin Iancu
Formator acreditat Remodelare Corporala

Avand o pregatire inclusiv din sfera medicala pe partea de recuperare (kinetotarapie, fizioterapie, masaj medical) Trainerul in Remodelare Corporala- Florentin Iancu are o viziune larga ce cuprinde notiuni ce tin de anatomie corp uman, sistem muscular si limfatic, piele. Plecand de la proverbul latin ‘Mens sana in corpore sano’ Florentin Iancu sustine ca un operator complet este cel care pe langa aplicarea corecta a tratamentelor de remodelare si intretinere corporala, este pregatit si in masura sa recomande si un regim de viata sanatos prin sugestii avizate de nutritie & regim alimentar, activitati sportive potrivite ficarui tipologii de client.

Si cum sintagma ‘Mens sana in corpore sano’ este folosită pe scară largă în contexte sportive și educaționale pentru a exprima teoria că exercițiul fizic este o parte importantă sau esențială a bunăstării mentale și psihologice, in acelasi scop se poate extrapola faptul ca serviciile de remodelare corporala au o influenta pozitiva in starea de bine, fizica si spirituala, a clientilor.

250 €

Includes

  • 46 hours on-demand video
  • 16 Articles
  • 39 Supplemental Resources
  • Full lifetime access
  • Language: English
  • Certificate of Completion
Sunati ACUM!